Menu
Λύκος παρίστανε τον φύλακα…

Λύκος παρίστανε τον φύλακα…

Γράφει: Μάκης Παπαδημητρί...

Ελληνοτουρκικά - Αιγαίο -ΝΑ Μεσόγειος: Νέα ορμή στις εκκλήσεις για διάλογο μετά τις επαφές Μπορέλ

Ελληνοτουρκικά - Αιγαίο -ΝΑ Μεσόγει…

Καθημερινά είναι τα μηνύμ...

ΗΠΑ και Κύπρος. Το κύριο ζητούμενο

ΗΠΑ και Κύπρος. Το κύριο ζητούμενο

Γράφει: Νίκος Κατσουρίδης...

Ελλάδα 2020: Αστυνομικοί πέφτουν με τις μηχανές σε μπλοκ διαδηλωτών!

Ελλάδα 2020: Αστυνομικοί πέφτουν με…

Στο προχθεσινό ντελίριο κ...

Ένας χρόνος κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας: Καλεσμένοι στα «γενέθλια» οι επιχειρηματικοί όμιλοι και όχι ο λαός...

Ένας χρόνος κυβέρνησης Νέας Δημοκρα…

Με «καλεσμένους» τους επι...

ΗΠΑ: Συνδικάτα και οργανώσεις καλούν σε απεργία στις 20 Ιούλη

ΗΠΑ: Συνδικάτα και οργανώσεις καλού…

Απεργία για τις 20 Ιούλη ...

Η ανατομία της εισβολής και οι προεκτάσεις

Η ανατομία της εισβολής και οι προε…

Γράφει: Ανδρέας Θεοφάνους...

Ελλάδα: Οι αλήτες του Χρυσοχοΐδη χτύπησαν διαδήλωση χιλιάδων!

Ελλάδα: Οι αλήτες του Χρυσοχοΐδη χτ…

• Η τρομοκρατία δεν πέρασ...

Ν.Α. Μεσόγειος: Επιταχύνονται διεργασίες για Ελληνοτουρκικά - Κυπριακό

Ν.Α. Μεσόγειος: Επιταχύνονται διεργ…

• Η «διαφορετική αντίληψη...

Ο «Τιτανικός» προσέκρουσε, η ορχήστρα παίζει…

Ο «Τιτανικός» προσέκρουσε, η ορχήστ…

Γράφει: Δημήτρης Μηλάκας*...

Prev Next

Πολίτες και πελάτες

Πολίτες και πελάτες
Γράφει: Λιάνα Κανέλλη*

Ουαί υμίν υποκριτές και φαρισαίοι! Η εισβολή της Τουρκίας ταυτόχρονα στο συριακό έδαφος και στην ΑΟΖ της Κύπρου, που δήθεν ευαισθητοποίησε (;) τους αναίσθητους ηγεμόνες, ηγετίσκους, αλλά και κάθε εκλεγμένο ούφο, φέρει τον τίτλο «Πηγή Ειρήνης». Ούτε σοκ, ούτε δέος, ούτε καταιγίδες αυτή τη φορά, αλλά μια έμπρακτη και συστηματική εκπόρνευση της ειρήνης, έρχεται να κουμπώσει με την παγιωμένη ιμπεριαλιστική αντίληψη περί ειρήνης, που επιτεύχθηκε κατά τους φωστήρες - διαδόχους της ναζιστικής προπαγάνδας, με την πυρηνική εξαΰλωση της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι, αφαιρώντας αυτό το έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, το χαρακτηρισμό του ως ακριβώς τέτοιο.

Ούτε αστοχία είναι η εισβολή, ούτε μεγάλο λάθος, ούτε τίποτα απ' αυτά τα στρογγυλεμένα μισόλογα, που ψελλίζουν εντός - εκτός Ελλάδος όσοι τρίβουν τα χέρια τους για τη βρώμικη δουλειά που ανέλαβε στον ενεργειακό πόλεμο ένας ακόμα αναδυόμενος ως μεγάλος παίκτης, η Τουρκία, στον ανταγωνιστικό πολυπολικό κόσμο, που ανακατεύεται στη σκιά του κινέζικου δράκου.

Η δημόσια συζήτηση που γίνεται γι' αυτή την παράνομη στρατιωτική εισβολή, το άκρως επικίνδυνο είναι ότι εκτρέπεται πότε σε κριτική στις μπαρούφες του πλανητάρχη και πότε σε οδυνηρές υπενθυμίσεις των πολιτικών σκοπιμοτήτων που, πάνω από εκατό χρόνια τώρα, παίζουν με την αναγνώριση ή μη των γενοκτονιών που διέπραξαν οι Τούρκοι.

Ο Ερντογάν αυτή τη στιγμή εξυπηρετεί θηριώδη συμφέροντα, αμερικανικά, ευρωπαϊκά, ρωσικά, και των πασσάλων τους, βαφτίζοντας ειρήνη τον εξανδραποδισμό λαών και διαπραγματευόμενος το μεγαλύτερο από την εποχή των ναζιστικών στρατοπέδων καντόνι φυλακής, βασανισμού και εξαθλίωσης τουλάχιστον τεσσάρων εκατομμυρίων ανθρώπων.

Το γεγονός ότι αυτή η «Πηγή Ειρήνης» περιλαμβάνει και τη Συμφωνία ΕΕ -Τουρκίας, να πληρώνεται για να φυλακίζει πρόσφυγες, και τώρα πια, μετά την εισβολή, ενδεχομένως με δεσμοφύλακες τα καμάρια του βάρβαρου ισλαμικού κράτους, και να μην κουνιέται φύλλο για το πρώτο αυτό παγκόσμιο γεωστρατηγικό Γκουαντάναμο, είναι που κάνει ως και τις πέτρες να κοκκινίζουν από ντροπή όσο κι απ' το αίμα που χύνεται.

Είτε αρέσει είτε όχι, σ' αυτήν την «Πηγή Ειρήνης» ρωγμή μπορούν να προκαλέσουν μόνο όσοι έχουν ήδη απαντήσει, ιστορικά, ιδεολογικά, αλλά και στο σώψυχό τους, στο δίλημμα «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα». Δηλαδή, οι κομμουνιστές και όσοι έντιμοι δημοκράτες και ριζοσπάστες εργαζόμενοι όπου Γης μπορούν ακόμα να διατηρούν τη μία από τις ελάχιστες διαφορές μεταξύ ανθρώπου και κτήνους, που είναι η αιδώς.

Κρατήστε τη λέξη ρωγμή. Από τη Γυάρο πρέπει να φύγει και να ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο, και να βαρέσει κατακούτελα τα μυαλά των βολεμένων, των εφησυχασμένων, των άπειρων και των αθώων, πιο πολύ κι απ' τους πελάτες αυτού του πορνείου, να τους τραβήξει την κουρτίνα και να δουν πώς στήνονται θανατονήσια στις θάλασσες, στις ερήμους, στα υψίπεδα, στις πεδιάδες, στις κοιλάδες, ακόμα και μέσα στις πόλεις και τα χωριά, όταν τα θεριά αφήνονται ανενόχλητα και οι λαοί δεν βρυχώνται.

Δεν είναι ρωγμή στο σύστημα. Δεν είναι ρωγμή στο χρόνο. Δεν είναι ρωγμή στην πέτρα που σπάει για να χτιστούν παλάτια των αφεντικών και να φτιαχτούν και πρόχειροι τάφοι των υποτακτικών, των αιχμαλώτων και των δούλων τους. Είναι ρωγμή του φωτός στο μαύρο σκοτάδι. Υπόθεση αγωνιστών πολιτών και όχι πελατών.

* Ριζοσπάστης

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

back to top