Menu
Δεν υπήρξαν νεκροί στο Πολυτεχνείο...!

Δεν υπήρξαν νεκροί στο Πολυτεχνείο.…

• Αυτό ισχυρίστηκε βουλευ...

Δεν υπήρξαν νεκροί στο Πολυτεχνείο...!

Δεν υπήρξαν νεκροί στο Πολυτεχνείο.…

• Αυτό ισχυρίστηκε βουλευ...

Η ιστορία πίσω από δύο «αθώα» μπλουζάκια του ισραηλινού στρατού και της Μοσάντ

Η ιστορία πίσω από δύο «αθώα» μπλου…

• Η ιστορία και οι προεκτ...

Η ουσία της πολιτικής ισότητας και ο... αριστερός Ερχιουρμάν

Η ουσία της πολιτικής ισότητας και …

Γράφει: Κύπρος Κουρτελλάρ...

Ελβετική φαρμακοβιομηχανία χρηματοδότησε τους νεοναζί του AfD

Ελβετική φαρμακοβιομηχανία χρηματοδ…

• Όταν η ιστορία επαναλαμ...

Σε χαμηλά επίπεδα το ενδιαφέρον για εγγραφή νέων ψηφοφόρων

Σε χαμηλά επίπεδα το ενδιαφέρον για…

• Ενόψει ευρωεκλογών • Η ...

Διατεταγμένος εκφασισμός

Διατεταγμένος εκφασισμός

Γράφει: Νίκος Μπογιόπουλο...

Οδηγίες για ποινική έρευνα κατά του Νικόλα Χατζηγιάννη

Οδηγίες για ποινική έρευνα κατά του…

• Από τον Γενικό Εισαγγελ...

Οι χουντο-ναζί χρυσαυγίτες αποθεώνουν τη …δημοκρατικότητα του Παπαδόπουλου!

Οι χουντο-ναζί χρυσαυγίτες αποθεώνο…

Παραμονές του εορτασμού τ...

Ο Ακιντζί δηλώνει δεσμευμένος στις συμφωνίες του παρελθόντος

Ο Ακιντζί δηλώνει δεσμευμένος στις …

• Χαρακτηρίζει, ωστόσο, π...

Prev Next

Φαιό Νταμάρι

Φαιό Νταμάρι
Γράφει: Λιάνα Κανέλλη*

«Εδώ είναι Αττική (ωσάν να λες Ελλάδα) φαιό νταμάρι, κι εγώ ένα πεδίο βολής φτηνό που ασκούνται βρίζοντας ξένοι φαντάροι». Το αριστούργημα του Αλκη Αλκαίου, με την εξίσου σπαρακτική μουσική του μεγάλου Θάνου Μικρούτσικου, είναι τυφλοσούρτης ανάλυσης της τρέχουσας λεγόμενης εξωτερικής πολιτικής. Το αρπάζω μπας και ταραχτεί το φυλλοκάρδι και των μη κομμουνιστών, καθώς παρακολουθούν την πιο απροκάλυπτη προτεκτοράδικη εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας στα δολοφονικά αμερικανοΝΑΤΟικά συμφέροντα, που ακονίζουν τα νύχια τους στο πετσί των λαών.

Φτηνά πεδία βολής για ασκήσεις στη γη, στον αέρα, στη θάλασσα, βγήκε στα παζάρια και προσφέρει έναντι πινακίων φακής - εξουσίας ο συγκυβερνήτης των Συριζανέλ, βεβαίως εν γνώσει του τέως παιδιού και δις εκλεγέντος πρωθυπουργού της πρώτη φορά ΝΑΤΟικής αριστεράς. Κι από κάτω τα γκεσέμια, πότε τρία, πότε πενηντατρία, να αναρωτιούνται «ποια νυχτωδία το φως σου έχει πάρει και σε ποιο γαλαξία να σε βρω» αριστερά μου, που 'μαθες μόνο να εξυπηρετείς τη μικροπολιτική ψηφοθηρική διαχειριστική του συστήματος, δεξιά μου!

Το χειρότερο όλων είναι ν' ακούς δημοσιογράφους σε απευθείας σύνδεση με τα κέντρα και τα παράκεντρα του Μαξίμου και δημοσιολογούντες της υψηλής πολιτικής του ΜΚΟ σκοταδιού να προειδοποιούν, με φτηνιάρικες τάχα μου δήθεν σιβυλλικές δηλώσεις, ότι θα χαθούμε όλοι όσοι δε χειροκροτάμε πότε τον κ. Τσίπρα, πότε τον κ. Καμμένο, όταν είτε μαζί είτε ο καθένας μόνος του αρμενίζουν στη γη των Βησιγότθων, τους κερδίζουν κήποι κρεμαστοί, σιγοπριονίζοντας τα δικά της φτερά και γκρεμίζοντας τη χώρα και το λαό της στο βάραθρο των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών τις ώρες που αγριεύει η πολεμική βροχή.

Η αλήθεια της πιρόγας είναι πως σκούριασε το κλειδί του παραδείσου, ακριβώς όπως σκούριασαν οι μεταμνημονιακές φθηνές προσδοκίες, πριν προλάβει ο χειμαζόμενος εργαζόμενος λαός τρις να αρνηθεί τα πρώην και νυν μνημόνια των ευρωπαϊκών θεσμών.

Αυτές τις μέρες έχει νόημα να ξανακοιτάξει κανείς το χάρτη της χώρας και να βάλει μια φριχτή μουτζούρα - κουκίδα στη Σούδα, στο Καστέλι, στην Καλαμάτα, στον Αραξο, στη Σύρο, στην Κάρπαθο, στον Αστακό, στην Αλεξανδρούπολη, στις Σέρρες κι όπου αλλού ακούει ότι ο κ. Πάιατ περνάει για επιθεώρηση, χειραψίες με τας τοπικάς αρχάς, και ν' αναρωτηθεί πώς θα δεθεί η Μεσόγειος με σχοινιά, παλαμάρια ενεργειακών γεωστρατηγικών συμφερόντων.

Αυτές τις μέρες ο λαός δεν πρέπει να αισθανθεί απλώς, αλλά να γίνει Αντιγόνη που αφαιρείται απ' τα σχολεία και ν' ακούσει τα παιδιά των Μαθητικών Οργανώσεων της ΚΝΕ, που έχουν το κουράγιο και τη σοφία να θέτουν το ερώτημα σε ανοιχτή εκδήλωση: «Τι σχολείο έχουμε ανάγκη σήμερα;». Γιατί είναι αυτά τα παιδιά που ενσαρκώνουν την πεποίθηση ότι δε θα γίνουμε φαιό νταμάρι...

* Ριζοσπάστης

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

back to top