Menu
Έτοιμος για διάλογο ο ΠΙΣ για το ΓεΣΥ

Έτοιμος για διάλογο ο ΠΙΣ για το Γε…

• Παραμένει όμως πιστός σ...

Να δεις που κάποτε θα μας πούνε και μαλάκες

Να δεις που κάποτε θα μας πούνε και…

Γράφει: Γεράσιμος Χολέβας...

ΤΚΑ και Τμ. Φορολογίας θα συλλέγουν τις εισφορές στο ΓεΣΥ

ΤΚΑ και Τμ. Φορολογίας θα συλλέγουν…

• Δηλώσεις στο ΚΥΠΕ του π...

“Ιμπεριαλιστικό πραξικόπημα στη Βενεζουέλα κατασκευασμένο στην Ουάσινγκτον με έναν κατασκευασμένο πρόεδρο”...

“Ιμπεριαλιστικό πραξικόπημα στη Βεν…

• Δηλώσεις του Κουβανού υ...

Βεβηλώθηκε και πάλιν ο τάφος του Καρλ Μαρξ

Βεβηλώθηκε και πάλιν ο τάφος του Κα…

• Για δεύτερη φορά σε δύο...

Το κυβερνητικό αφήγημα για την ανεργία, το δούλεμα του λαού και τα κουραφέξαλα του κυβ. Εκπροσώπου...

Το κυβερνητικό αφήγημα για την ανερ…

Γράφει: Κύπρος Κουρτελλάρ...

Εκδήλωση διαμαρτυρίας για το δικαίωμα της στέγασης

Εκδήλωση διαμαρτυρίας για το δικαίω…

• Χθες βράδυ στη Λεμεσό, ...

Τρία πουλάκια κάθονταν στων ΗΠΑ το ταμπούρι

Τρία πουλάκια κάθονταν στων ΗΠΑ το …

• Η αποχώρηση ΗΠΑ - Ρωσία...

Συνέβη στην Ελλάδα: Την απέλυσαν επειδή δεν πήγαινε χαρούμενη στη δουλειά!!!

Συνέβη στην Ελλάδα: Την απέλυσαν επ…

• Ανακοίνωση - καταγγελία...

Η νεότερη ιστορία του ελληνισμού και οι προοπτικές του

Η νεότερη ιστορία του ελληνισμού κα…

Γράφει: Χαράλαμπος Μερακλ...

Prev Next

Ξανά στα πέτρινα χρόνια

Ξανά στα πέτρινα χρόνια
Γράφει: Χαράλαμπος Μερακλής

Παρά τις συχνές καταιγίδες που δεχόμαστε και τις συμπληγάδες που διερχόμαστε σε τακτά χρονικά διαστήματα στο διάβα της ιστορικής της μικρής μας πατρίδας που αριθμεί 60 χρόνια ζωής στην μετανεξαρτησιακή περίοδο, δεν κατορθώσαμε ποτέ να βρούμε διεξόδους και τέλος στα σοκς και τις καταστροφές που μας παίρνουν δεκάδες χρόνια πίσω.

Τούτη η κατάντια, οφείλεται στην αβελτηρία της πολιτικής, στις αδυναμίες των κομματικών ηγεσιών και κομμάτων να έχουν σωστή διάγνωση και εκτίμηση των προβλημάτων και των συνεπειών από την μη έγκαιρη θεραπεία τούτων και του λαού που έμεινε εγκλωβισμένος στην θεραπεία των ατομικών του προβλημάτων από τα κόμματα λόγω ρουσφετιού.

Δυστυχώς οι μονόλογοι που χρησιμοποιούμε, νομίζοντας ότι διαλογιζόμαστε και συμφωνούμε μαζί με τα χαμόγελα που ξεσπούν μας οδηγούν στις καταστάσεις που βιώνουμε και στα βράχια λόγω έλλειψης έμπειρων, καπετάνιων και της απουσίας ευθυνών, τιμωρίας, αυτοκριτικής, κλπ.

Η λειτουργία Κράτους, Δημόσιων Οργανισμών, Κράτους Δικαίου, ισότητας κλπ. μέσα στα πλαίσια της ίδιας ιδεολογίας, ιδίου κόμματος, συγγενών, φίλων, κουμπάρων, θάβει οράματα, στόχους, ελπίδες και οδηγά στις γνωστές παθογένειες, ελλείψεις, παλινδρομήσεις που σκοτώνουν και βάζουν θηλιά στο λαιμό άτομα, επιχειρήσεις, δουλειές.

Δεν προλάβαμε να βγούμε από το μνημόνιο και το κούρεμα που είχαμε πριν πέντε χρόνια και βρισκόμαστε ξανά σε αναμμένα κάρβουνα σε μια νέα κατάσταση χρεοκοπίας τράπεζας και δημόσιου χρέους λόγω σοβαρών λαθών, κακών χειρισμών, εκτιμήσεων, ανεπάρκειας, δυσλειτουργίας, ικανοτήτων και πολιτικών που λήφθηκαν και μας οδήγησαν ξανά σε μια νέα οικονομική, κοινωνική και πολιτική τραγωδία και το πιστόλι στον κρόταφο.

Αυτή η έξοδός μας από το μνημόνιο αντί να γίνει οδηγός και καθοδηγητής για να μην πέσουμε ξανά στο γκρεμό οδηγηθήκαμε σε θριαμβολογίες και σπατάλη χρήματος και σε αύξηση των προλήψεων στο δημόσιο αντί να γίνουμε σώφρονες πως να διαχειριστούμε τις συστάσεις και προειδοποιήσεις των εταίρων μας για την πορεία της οικονομίας, κόκκινων δανείων, αδυναμιών του χρηματοπιστωτικού συστήματος και τραπεζών και αντί διορθωτικών μέτρων, οδηγηθήκαμε σε πολιτικές των «θα» χωρίς σωστό και ορθολογικό σχεδιασμό ανάπτυξης και σωτηρίας του τόπου.

Αυτή η νέα χρεοκοπία μας οδηγεί ξανά στα επίπεδα του παλαιού χρέους και στα επίπεδα εξάρτησης της επιβίωσης μας από τις λογικές των ξένων, δανειστών και επενδυτών.

Με τη νέα κατάρρευση δείχνουμε στους ξένους επενδυτές, εταίρους και μη, ότι δεν έχουμε αξιοπιστία και σοβαρότητα στους χειρισμούς των προβλημάτων που έχουμε και πάντοτε πορευόμαστε μέσα από τα δικά μας «εγώ και θέλω», αδιαφορώντας εάν οι πολιτικές που ακολουθούμε και τα μέτρα που λαμβάνουμε δεν οδηγούν έξω από τον βάλτο.

Αυτές οι συμπληγάδες που δεχόμαστε συχνά χωρίς να δημιουργούμε αντιστάσεις οδήγησαν πολιτικό σύστημα, πολιτικές ηγεσίες και κόμματα σε απαξίωση επειδή δε λαμβάνουν σοβαρά υπόψη τον τίμιο πολίτη που αγωνίζεται νυχθημερόν να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του και στηρίζουν τον κάθε τζογαδόρο και κομπιναδόρο που εκμεταλλεύεται τον κυπριακό πλούτο και δημόσιο χρήμα χωρίς ντροπή και λογοδοσία.

Κάθε βήμα σ’ αυτόν τον τόπο συναντάς μια αδιαφορία, ατιμωρησία, μια εγκληματικότητα και διερωτάσαι εάν πρέπει να εγκαταλείψεις αυτό τον χώρο.

Για να τεθεί τέλος σ’ αυτό τον τόπο και φαγοπότι πρέπει όλοι:- ηγεσίες και λαός να ανασκουμπωθούν και να αρχίσουν να ανοικοδομούν μια νέα Κύπρο από την αρχή με νέα θεμέλια και με νέες πρακτικές και γνώσεις και οι υπεύθυνοι να ζητήσουν συγνώμη, να παραιτηθούν και να οδηγηθούν στην δικαιοσύνη εάν θα πάμε μπροστά. Θα πρέπει όλα τα προτεινόμενα νομοσχέδια και εισηγήσεις να μελετηθούν προσεκτικά για να βγούμε από το αδιέξοδο.

Εάν συνέχεια στρουθοκαμηλίζουμε και αυτόκοροϊδευόμαστε και δεν αλλάζουμε νοοτροπίες, πάντα θα χρεοκοπούμε και θα βρισκόμαστε στον πάτο, επειδή το παρόν σύστημα είναι ανάπηρο.

Ο τρόπος χρεοκοπίας του Συνεργατισμού είναι ένα μεγάλο ερώτημα που θα πρέπει να απαντηθεί με πειστικότητα και με πάσα ειλικρίνεια εάν υπάρχει, γιατί η λειτουργία του σ’ αυτή την οικονομική κρίση συνέβαλε τα μέγιστα μέσω των ταμείων του στην διατήρηση της απασχόλησης, κοινωνικής συνοχής και της διατήρησης συνεταιρισμών και επιχειρήσεων και της προώθησης της ανάπτυξης σε ευρωπαϊκές χώρες, εκεί που έδειξε αδιαφορία το επίσημο κράτος και το ιδιωτικό κεφάλαιο έμεινε αδιάφορο.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

back to top