Menu
Ικανοποιημένοι σε μεγάλο βαθμό από τις διακοπές τους στην Κύπρο οι πλείστοι περιηγητές

Ικανοποιημένοι σε μεγάλο βαθμό από …

• Σύμφωνα με τα αποτελέσμ...

Νέες μεγάλες διαδηλώσεις ενάντια στο «νόμο της σκλαβιάς» του Όρμπαν

Νέες μεγάλες διαδηλώσεις ενάντι…

• Την Κυριακή, στην Ουγγα...

Ας ξυπνήσουν αυτοί που ονειρεύονται μηδέν εγγυήσεις, μηδέν στρατό στην Κύπρο!

Ας ξυπνήσουν αυτοί που ονειρεύονται…

• “Εγερτήριο” από τον Τού...

Για μια Κύπρο στην οποία αφέντης θα είναι ο λαός της!

Για μια Κύπρο στην οποία αφέντης θα…

Γράφει: Ελισαίος Βαγενάς*...

Προδρόμου: Δεν κομίζει μηνύματα η Λουτ

Προδρόμου: Δεν κομίζει μηνύματα η Λ…

• Θα επανέλθει στις αρχές...

Εκδήλωση για τα 100 χρόνια του ΚΚΕ πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία

Εκδήλωση για τα 100 χρόνια του ΚΚΕ …

Εκδήλωση για τα 100 χρόνι...

Η θλίψη ενός Κύπριου Κομμουνιστή...

Η θλίψη ενός Κύπριου Κομμουνιστή...

Γράφει: Κύπρος Κουρτελλάρ...

Η έκρηξη της οργής και η απόγνωση των Γάλλων

Η έκρηξη της οργής και η απόγνωση τ…

Γράφει: Χαράλαμπος Μερακλ...

Η πορεία προς τον πάτο ξεκίνησε...

Η πορεία προς τον πάτο ξεκίνησε...

Γράφει: Νίκος Μπογιόπουλο...

Απ' την παλέτα στη μουτζούρα;

Απ' την παλέτα στη μουτζούρα;

Γράφει: Λιάνα Κανέλλη* Τ...

Prev Next
eKypros

eKypros

Ικανοποιημένοι σε μεγάλο βαθμό από τις διακοπές τους στην Κύπρο οι πλείστοι περιηγητές

• Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της Έρευνας Αναχωρήσεων Περιηγητών του ΚΟΤ

 

Ικανοποιημένοι σε μεγάλο βαθμό από τις διακοπές τους στην Κύπρο δήλωσαν η πλειοψηφία των περιηγητών που επισκέφθηκαν το νησί την περίοδο Ιουνίου – Σεπτεμβρίου 2018, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της Έρευνας Αναχωρήσεων Περιηγητών του ΚΟΤ.

Η Έρευνα, που πραγματοποιήθηκε στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου, κατέδειξε επίσης πως οι λόγοι που οδήγησαν τους περιηγητές να διαλέξουν την Κύπρο για τις διακοπές τους την περίοδο αυτή εστιάζονται κυρίως στον ήλιο και τη θάλασσα, την ηρεμία και ελκυστικότητα του περιβάλλοντος, τη φιλοξενία των κατοίκων, τη γαστρονομία και τον πολιτισμό, ενώ σημαντικό είναι και το μερίδιο που δήλωσε ότι επέλεξε την Κύπρο επειδή την έχει επισκεφτεί ξανά στο παρελθόν (28%) ή λόγω σύστασης από φίλους/οικογένεια (24%).

Νέες μεγάλες διαδηλώσεις ενάντια στο «νόμο της σκλαβιάς» του Όρμπαν

• Την Κυριακή, στην Ουγγαρία

 

Δεκάδες χιλιάδες πολίτες κατέβηκαν και την Κυριακή στους δρόμους της Βουδαπέστης για να διαμαρτυρηθούν κατά του νέου αντεργατικού νόμου, που είναι περισσότερο γνωστός ως «νόμος της σκλαβιάς», που προωθεί η κυβέρνηση του ακροδεξιού εθνικιστή πρωθυπουργού της Ουγγαρίας, Βίκτορ Ορμπάν.

Οι προχθεσινές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας είχαν τον τίτλο «Καλά Χριστούγεννα, κ. Πρωθυπουργέ» από τους οργανωτές και ήταν η τέταρτη διαδήλωση σε διάστημα μίας εβδομάδας με τη συμμετοχή κομμάτων της αντιπολίτευσης, φοιτητικών οργανώσεων και πολιτών που εναντιώνονται στην κυβέρνηση Ορμπάν.

Ας ξυπνήσουν αυτοί που ονειρεύονται μηδέν εγγυήσεις, μηδέν στρατό στην Κύπρο!

• “Εγερτήριο” από τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών προς αυτούς που προσδοκούν καλή θέληση από την Άγκυρα • Και νέες απειλές του Τούρκου ΥΠΑΜ...

 

Αυτό και αν είναι εγερτήριο για κάθε ένα που ακόμη προσδοκά σε αλλαγή -προ το θετικότερο- στάση της Άγκυρας. Κι αυτό απευθείας δια στόματος Μεβλούτ Τσαβούσογλου!

Όπως μεταδίδει από την Κωνσταντινούπολη η ανταποκρίτρια του ΚΥΠΕ Άννα Ανδρέου, ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου μιλώντας στην τουρκική εθνοσυνέλευση στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό δήλωσε: “Υπενθυμίζω σε αυτούς που ονειρεύονται μηδέν εγγυήσεις και μηδέν στρατεύματα. Ας ξυπνήσουν από αυτό το όνειρο, ας το εγκαταλείψουν, τέτοιο πράγμα δεν θα συμβεί ποτέ”!

Για μια Κύπρο στην οποία αφέντης θα είναι ο λαός της!

Γράφει: Ελισαίος Βαγενάς*

Το ΚΚΕ διαχρονικά έχει σταθεί στο πλευρό του λαού της Κύπρου. Συνέβαλε από τα πρώτα χρόνια του στην εμφάνιση κι ενίσχυση του εργατικού, κομμουνιστικού κινήματος στην Κύπρο, στην αλληλεγγύη για την αποτίναξη της αγγλικής ιμπεριαλιστικής αποικιοκρατίας.

Υπάρχει μια ολόκληρη διαχρονική εξέλιξη της θέσης του ΚΚΕ για την Κύπρο, από τις δεκαετίες του '40 και του '50, του περασμένου αιώνα, για «Μια Κύπρο λεύτερη μέσα σε μια λεύτερη Ελλάδα». Το Κόμμα μας στην πορεία, λαμβάνοντας υπόψη τις πολιτικές εξελίξεις, άλλαξε τη θέση του υπέρ μιας ανεξάρτητης και κυρίαρχης Κύπρου, κι επιπλέον κατήγγειλε τις Συμφωνίες της Ζυρίχης και του Λονδίνου, που οδήγησαν στη δημιουργία της τυπικά ανεξάρτητης Δημοκρατίας της Κύπρου και με τις οποίες τρία κράτη (Ελλάδα, Τουρκία, Βρετανία) γίνονταν «εγγυητές» της ανεξαρτησίας μιας άλλης χώρας.

Subscribe to this RSS feed