Menu
Ένα επιβεβαιωμένο και ένα ύποπτο κρούσμα διασωληνωμένα στο ΓΝ Λεμεσού

Ένα επιβεβαιωμένο και ένα ύποπτο κρ…

Γράφει: Σταύρος Κονιώτης*...

Έναρξη θερινής ώρας τα ξημερώματα Κυριακής

Έναρξη θερινής ώρας τα ξημερώματα Κ…

• Μια ώρα οι δεικτές μπρο...

Απαιτείται πλήρης ανάπτυξη ενός κρατικού και απολύτως δωρεάν συστήματος Υγείας

Απαιτείται πλήρης ανάπτυξη ενός κρα…

Γράφει:Κώστας Πελετίδης* ...

Είκοσι τέσσερεις ασθενείς με κορωνοίο νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Αναφοράς

Είκοσι τέσσερεις ασθενείς με κορωνο…

• Ξεκινά τη Δευτέρα η λει...

Τι σημαίνει «ατομική ευθύνη» σε ένα δημόσιο σύστημα Υγείας;

Τι σημαίνει «ατομική ευθύνη» σε ένα…

Γράφει: Μαίρη ΑΓΡΟΓΙΑΝΝΗ*...

Huang Xingyuan: Έτοιμη να μεταφερθεί στην Κύπρο η κινεζική βοήθεια κατά COVID-19

Huang Xingyuan: Έτοιμη να μεταφερθε…

Γράφει: Αντώνης Γκιλδάκης...

ΗΠΑ: Πέθανε έφηβος από κορωνοϊό, που του αρνήθηκαν νοσηλεία γιατί δεν είχε ασφάλεια…

ΗΠΑ: Πέθανε έφηβος από κορωνοϊό, πο…

• Το σάπιο καπιταλιστικό ...

Πολλά τα κέντρα μετάδοσης του κορωνοϊού στις ΗΠΑ

Πολλά τα κέντρα μετάδοσης του κορων…

• Πρώτες στον παγκόσμιο κ...

Συνεχίζει να καλπάζει ο κορωνοϊός παγκόσμια

Συνεχίζει να καλπάζει ο κορωνοϊός π…

• Οι διεθνές εξελίξεις απ...

Κύπρος: Ακόμη δύο νεκροί, 16 τα νέα κρούσματα από τον κορωνοϊό

Κύπρος: Ακόμη δύο νεκροί, 16 τα νέα…

• Νοσηλεύονταν στη ΜΕΘ το...

Prev Next

Τηλεδιάσκεψη Κυπρίων αθλητών με συμμετοχή ΚΟΕΑΣ αύριο Παρασκευή

Τηλεδιάσκεψη Κυπρίων αθλητών με συμμετοχή ΚΟΕΑΣ αύριο Παρασκευή

• Για τις εξελίξεις που έχουν διαμορφωθεί στο χώρο του αθλητισμού λόγω εξάπλωσης του κορωνοϊού και το μέλλον

 

Γράφει: Δήμητρα Νικολάου*

Τηλεδιάσκεψη πραγματοποιούν αύριο, στις 19:30, μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας Zoom, οι Κύπριοι αθλητές, μετά από πρωτοβουλία των πρωταθλητών Ναταλίας Ευαγγελίδου και Μίλαν Τραΐκοβιτς, οι οποίοι συμμετείχαν στην χθεσινή τηλεδιάσκεψη των Ελλήνων αθλητών και αθλητριών μελών της εθνικής ομάδας - και όχι μόνο - με αφορμή τις εξελίξεις που έχουν διαμορφωθεί στο χώρο του αθλητισμού από την εξάπλωση του covid-19.

Σε δηλώσεις της στο ΚΥΠΕ, η Κύπρια πρωταθλήτρια Ναταλία Ευαγγελίδου είπε ότι σκοπός της τηλεδιάσκεψης είναι να συζητήσουν για την φετινή σεζόν, να τεθούν κάποιοι προβληματισμοί, κάποιες απορίες που έχουν οι αθλητές, «να τους λυθούν οι απορίες τους, -όσο μπορούμε βέβαια γιατί δεν υπάρχει κάτι βέβαιο για την φετινή χρονιά, έτσι όπως είναι τα πράγματα-, και να δημιουργήσουμε έτσι ένα θετικό κλίμα, μια θετική ατμόσφαιρα λίγη πιο αισιόδοξη μέσα σε τούτες τις δύσκολες μέρες που περνούμε και να καθησυχαστούν οι αθλητές».

Απαντώντας σε ερώτηση, η Ναταλία Ευαγγελίδου είπε ότι στην τηλεδιάσκεψη θα υπάρχουν δύο εκπρόσωποι της ΚΟΕΑΣ, ο Πρόεδρος της, Περικλής Μάρκαρης, και ο Γενικός Διευθυντής της, Αντώνης Γεωργαλλίδης.

Σημείωσε ότι στην τηλεδιάσκεψη θα λάβει μέρος και ο Περικλής Ιακωβάκης, που είναι η φωνή των αθλητών, ο οποίος είναι στην Επιτροπή Αθλητών στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία .

«Θα μας μιλήσει, θα μας δώσει κάποιες πληροφορίες για τους αγώνες. Είναι μέσα στα πράγματα και έχει κάποια Updates και απ΄ εκεί και πέρα θα μιλήσουν οι αθλητές , θα πάρουν τον λόγο, να ρωτήσουν ότι θέλουν. Να μας πει η Ομοσπονδία για την κατάσταση, πως σκέφτεται να κινηθεί, το πλάνο της, εάν συζήτησαν ή αποφασίστηκε κάτι. Δε νομίζω να οριστικοποιήθηκε κάτι γιατί δεν μπορείς να κάνεις πλάνο με βάση τα δεδομένα, αλλάζουν τόσο γρήγορα τα πράγματα που τίποτε δεν είναι σίγουρο. Θα γίνει μια ανταλλαγή απόψεων, να δώσουμε λίγο θάρρος στους αθλητές ειδικά στους πιο μικρούς», συμπλήρωσε.

Ο Ολυμπιονίκης Μίλαν Τραΐκοβιτς, σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ είπε ότι η χθεσινή τηλεδιάσκεψη με τους Έλληνες αθλητές, μια πρωτοβουλία των Περικλή Ιακωβάκη και Κατερίνας Στεφανίδη, οι οποίοι είναι στις Επιτροπές Αθλητών της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας και της Επιτροπής Αθλητών της IAAF, αντίστοιχα, ήταν αρκετά ενημερωτική για τους αθλητές.  

Σημείωσε ότι θεώρησαν με την Ναταλία Ευαγγελίδου ότι θα ήταν σωστό να ενημερώσουν και αυτοί τους Κύπριους αθλητές, να τους πουν κάποια πράγματα που άκουσαν από τον Περικλή Ιακωβάκη και την Κατερίνα Στεφανίδη, τα οποία, ουσιαστικά, είναι προτάσεις αθλητών τα οποία συζητούνται στις Επιτροπές, όπως συμμετέχουν.

«Θα ακούσουμε μετά αν έχουν να μας πουν κάτι και οι αθλητές, να ακούσουμε τα προβλήματα τους. Πιστεύω ότι θα βγει κάτι καλό από αυτή τη τηλεδιάσκεψη και μπορεί να διατηρηθεί και στο μέλλον και να κάνουμε συσκέψεις και για άλλα θέματα όχι μόνο για αυτό που προέκυψε τώρα», πρόσθεσε.

Εγχώριες διοργανώσεις και οι σκέψεις της ΚΟΕΑΣ

Απαντώντας σε ερώτηση, ο Μίλαν Τραΐκοβιτς είπε ότι μεταξύ των θεμάτων που θα μιλήσουν είναι οι εγχώριοι αγώνες στην Κύπρο, τι σκέφτεται η ΚΟΕΑΣ να κάνει το Παγκύπριο Πρωτάθλημα και γενικά τους αγώνες στην Κύπρο.

Εξέφρασε, παράλληλα, την ελπίδα να μπορέσουν να δώσουν και κάποιες συμβουλές ο ένας στον άλλο, παραδείγματος χάριν για το τι μπορούν να κάνουν στο σπίτι για να διατηρηθεί η φυσική τους κατάσταση μέχρι να μπουν ξανά στο γήπεδο να γυμναστούν, για διατροφικές συμβουλές, κλπ.

«Είναι καθαρά ενημερωτική η τηλεδιάσκεψη. Θέλουμε να μεταφέρουμε αυτά που ακούσαμε από τους εκπροσώπους των αθλητών της Ευρωπαϊκής και Παγκόσμιας Ομοσπονδίας. Είναι καθαρά συμβουλευτική και ενημερωτική», κατέληξε.

Ανακοίνωση του ΣΕΓΑΣ για την χθεσινή τηλεδιάσκεψη αθλητών και αθλητριών

Στο μεταξύ, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΕΓΑΣ, με συμμετοχή που ξεπέρασε τα 70 άτομα έγινε χθες τηλεδιάσκεψη αθλητών και αθλητριών μελών της εθνικής ομάδας -και όχι μόνο- με αφορμή τις εξελίξεις που έχουν διαμορφωθεί στο χώρο από την εξάπλωση του covid-19.

Η πρωτοβουλία των Περικλή Ιακωβάκη και Κατερίνας Στεφανίδη είχε τα επιθυμητά αποτέλεσμα, αφού ευαισθητοποίησε τους αθλητές και τις αθλήτριες που είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν και να ενημερωθούν για θέματα που αφορούν κυρίως το υπόλοιπο της αγωνιστικής της σεζόν.

Την διαδικασία παρακολούθησε και ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Παναγόπουλος, ο οποίος μάλιστα τοποθετήθηκε σε ό,τι αφορά την εγχώρια δράση.

Τόσο ο Ιακωβάκης όσο και η Στεφανίδη, ενημέρωσαν τους υπόλοιπους για τις εξελίξεις που υπάρχουν σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο, δεδομένο του ότι κατέχουν θέσεις στις επιτροπές αθλητών της Ευρωπαϊκής και Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, αντίστοιχα, και κατ΄επέκταση άμεση ενημέρωση σε καίρια ζητήματα.

Στο σύνολο τους οι αθλητές και αθλήτριες επισήμαναν τη σημασία να σωθεί έστω και στο ελάχιστο η σεζόν, καθώς αυτό θα τους δώσει την ευκαιρία να παραμείνουν σε αγωνιστική κατάσταση και ενόψει του 2021.

Ο Περικλής Ιακωβάκης έκανε γνωστή την πρόθεση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας να κρατήσει στο καλεντάρι της το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα μέσα στο 2020 στις ίδιες ημερομηνίες, κάτι που συζητήθηκε και στο χθεσινό συμβούλιο της Εκτελεστικής Επιτροπής της.

Αντίθετα ακυρώθηκε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ18, το οποίο θα γινόταν στο Ριέτι της Ιταλίας.

Παράλληλα η Κατερίνα Στεφανίδη ενημέρωσε τους αθλητές πως στα πλάνα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας -όσο της επιτρέπουν οι συνθήκες- είναι να κρατήσει κομμάτι της αγωνιστικής της δραστηριότητας τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, διάστημα στο οποίο θα τοποθετηθούν και κάποιοι από τους αγώνες της σειράς Diamond Leaue, που τελικά θα διασωθούν.

Στη συζήτηση πήρε μέρος και ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Κώστας Παναγόπουλος, ο οποίος μάλιστα συνεχάρη τους αθλητές για τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία και τους παρότρυνε να την επαναλάβουν στο μέλλον.

Ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ τόνισε πως ήδη η ΕΠΑΣ, στο βαθμό που της επιτρέπεται, επεξεργάζεται αγωνιστικό πλάνο για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο. Το πλάνο αυτό περιλαμβάνει την χρονική μετάθεση ορισμένων Πανελληνίων Πρωταθλημάτων και ενδεχομένως και κάποιων μικρότερων αγώνων.

Στη διάρκεια της συζήτησαν τέθηκαν ανησυχίες, προβληματισμοί που έχουν να κάνουν και με τη χρήση των σταδίων, αφού παραμένει άγνωστο πότε θα γίνει άρση των περιορισμών. Οι αθλητές και αθλήτριες συμφώνησαν να συναντηθούν εκ νέου στις 7 Απριλίου.

* ΚΥΠΕ

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

back to top