Menu
«Με το ντουφέκι μου στον ώμο…»

«Με το ντουφέκι μου στον ώμο…»

«Με το ντουφέκι μου στον ...

Η συζήτηση για το Βαρώσι στο σημερινο τ/κ Τύπο

Η συζήτηση για το Βαρώσι στο σημερι…

•Αφρίκα: "Οι εισβολείς στ...

Δισεκατομμύρια σε εξοπλισμούς, «ψίχουλα» για να αμυνθούμε απέναντι σ’ ένα ιό...

Δισεκατομμύρια σε εξοπλισμούς, «ψίχ…

• Καταγγελία του Διευθυντ...

Ερχιουρμάν: Λάθος η διοργάνωση και η συγκυρία της συζήτησης για το Βαρώσι

Ερχιουρμάν: Λάθος η διοργάνωση και …

Χρειαζόμαστε βήματα που θ...

Η Συμφωνία της Βάρκιζας

Η Συμφωνία της Βάρκιζας

Στις 11 Γενάρη 1945 η Μάχ...

Βοσνία-Ερζεγοβίνη: Ο Μ. Ντόντικ ανήγγειλε δημοψήφισμα για την απόσχιση της Σερβικής Δημοκρατίας

Βοσνία-Ερζεγοβίνη: Ο Μ. Ντόντικ ανή…

Με αφορμή την εθνική εορτ...

Μπουρούντι: Πάνω από 6.000 πτώματα εντοπίστηκαν σε έξι ομαδικούς τάφους

Μπουρούντι: Πάνω από 6.000 πτώματα …

Η Επιτροπή Αλήθειας και Σ...

Έρευνα για τη στάση απέναντι στο ΝΑΤΟ: Δυσκολεύονται στο «ξέπλυμα» της δολοφονικής συμμαχίας

Έρευνα για τη στάση απέναντι στο ΝΑ…

• Η Ελλάδα είναι δεύτερη ...

Ελλάδα: Ξεπούλημα 10 περιφερειακών λιμανιών το 2020

Ελλάδα: Ξεπούλημα 10 περιφερειακών …

Στο ξεπούλημα 10 μεγάλων ...

Σίμος Ιωάννου: Ο εποικισμός της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου θα είναι η ταφόπλακα του Κυπριακού

Σίμος Ιωάννου: Ο εποικισμός της περ…

Γράφει: Φανίτσα Ζαννέττου...

Prev Next

Επίσημα υποψήφιος για την Επιτροπή Αθλητών της ΔΟΕ, ο Παύλος Κοντίδης

Επίσημα υποψήφιος για την Επιτροπή Αθλητών της ΔΟΕ, ο Παύλος Κοντίδης

Ο Κύπριος Ιστιοπλόος Παύλος Κοντίδης είναι και επίσημα υποψήφιος για εκλογή στην Επιτροπή Αθλητών της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ). Σύμφωνα με την ΚΟΕ, χθες στο περιθώριο της τρίτης και τελευταίας ημέρας της συνεδρίασης της εκτελεστικής επιτροπής της ΔΟΕ στη Λωζάνη, εγκρίθηκαν τριάντα υποψηφιότητες αθλητών, οι οποίοι θα διεκδικήσουν τις τέσσερις διαθέσιμες θέσεις της Επιτροπής, στις εκλογές που θα γίνουν στο Τόκιο της Ιαπωνίας το καλοκαίρι του 2020, παράλληλα με τους 32ους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Δικαίωμα ψήφου έχουν και οι 11.091 αθλητές που θα συμμετάσχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020. Κάλπες θα στηθούν την περίοδο των Αγώνων στο Ολυμπιακό Χωριό.

Την υποψηφιότητα του Παύλου Κοντίδη πρότεινε και στήριξε η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΚΟΕ) τον περασμένο Σεπτέμβριο. Ακολούθως, τον Νοέμβριο η ΔΟΕ υπέβαλε όλους τους πιθανούς υποψήφιους σε διαδικασία συνεντεύξεων και όσοι πληρούσαν τα κριτήρια, εγκρίθηκαν ως υποψήφιοι από την εκτελεστική επιτροπή της ΔΟΕ, που συνεδρίασε στο νέο Ολυμπιακό Μέγαρο στη Λωζάνη υπό την προεδρία του Δρ. Τόμας Μπαχ.

Οι τριάντα υποψήφιοι προέρχονται από ισάριθμες χώρες και δεκαεννιά διαφορετικά θερινά αθλήματα. Εφόσον καταφέρει να εκλεγεί, ο Παύλος θα γράψει ιστορία, αφού οι αθλητές που εκλέγονται στην Επιτροπή Αθλητών, εγκρίνονται ακολούθως από τη ΔΟΕ και ως μέλη της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής.

Σήμερα, 105 άτομα είναι μέλη της ΔΟΕ, από τους οποίους οι δεκατέσσερις προέρχονται από την Επιτροπή Αθλητών. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε περίπτωση εκλογής του Κοντίδη στην Επιτροπή, θα γίνει μόλις το δεύτερο μέλος της ΔΟΕ από την Κύπρο, μετά τον κ. Κίκη Λαζαρίδη ο οποίος ήταν μέλος μεταξύ 2002 και 2005.

Συγχαρητήρια Ντίνου Μιχαηλίδη

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής Ντίνος Μιχαηλίδης, σχολιάζοντας την είδηση της υποψηφιότητας του Παύλου Κοντίδη, είπε: «Θέλω να συγχαρώ θερμά τον Παύλο γι΄ αυτή την τιμή και να του ευχηθώ ότι καλύτερο ενόψει των εκλογών».

«Ο Παύλος είναι ένα απόλυτα καταρτισμένο ακαδημαϊκά και ηθικά άτομο και η Επιτροπή Αθλητών θα ωφεληθεί πολύ από μια ενδεχόμενη εκλογή του. Θέλω να ευχαριστήσω και το προσωπικό της Ολυμπιακής Επιτροπής που εργάστηκε για να υλοποιήσει την υποψηφιότητα του αθλητή μας», πρόσθεσε.

Ο Παύλος Κοντίδης έγινε το καλοκαίρι του 2018 ο πρώτος αθλητής της Κύπρου που προκρίθηκε για το Τόκιο 2020. Σήμερα, η Ολυμπιακή ομάδα περιλαμβάνει ήδη έντεκα αθλητές. Στην Ιαπωνία, ο Κοντίδης θα αγωνιστεί για 4η φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Συμμετείχε, νεαρός, το 2008 στο Πεκίνο, το 2012 στο Λονδίνο έγραψε αθλητική ιστορία με το αργυρό μετάλλιο και το 2016 στο Ρίο ήταν 7ος.

Πέραν από τις Ολυμπιακές του διακρίσεις, ο Κοντίδης το 2017 και 2018 αναδείχθηκε Παγκόσμιος Πρωταθλητής στα Laser, το 2013 ήταν δεύτερος στον κόσμο, ενώ το 2018 ψηφίστηκε ως ο Rolex World Sailor of the Year από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας, ως ο κορυφαίος ιστιοπλόος απ΄ όλες τις κλάσεις.

Οι εκλογές της Επιτροπής

Οι εκλογές το καλοκαίρι του 2020 σκοπό έχουν να αντικαταστήσουν τις τέσσερις θέσεις αθλητών που εξελέγησαν το 2012 και συμπλήρωσαν τα οκτώ χρόνια θητείας.

Κάθε δύο χρόνια, στη διάρκεια των Θερινών και Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων, πραγματοποιούνται εκλογές για την αντικατάσταση στην Επιτροπή των αθλητών που συμπλήρωσαν οκτώ χρόνια θητείας. Η θητεία των αθλητών που θα εκλεγούν το 2020 θα είναι, έτσι, οκταετής και θα ολοκληρωθεί το 2028 στη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Λος Άντζελες.

ΚΥΠΕ

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

back to top