Menu
Παίξτε μπαλίτσα, ρεεε…

Παίξτε μπαλίτσα, ρεεε…

Γράφει: Δημήτρης Μήλακας*...

Σημαντικές επαφές Νίκου Χριστοδουλίδη στην Ουάσινγκτον

Σημαντικές επαφές Νίκου Χριστοδουλί…

• Για Κυπριακό, διμερείς ...

Συμβαίνει στην Ελλάδα: O Πελετίδης δικάζεται γιατί μετέτρεψε σκουπιδότοπο σε πάρκο!

Συμβαίνει στην Ελλάδα: O Πελετίδης …

• Οδηγείται στο δικαστήρι...

Η λειτουργικότητα του δάσους εξασφαλίζει το μέλλον μας

Η λειτουργικότητα του δάσους εξασφα…

Γράφει: Χαράλαμπος Μερακλ...

ΗΠΑ: Η «αριστεία» κοστίζει...

ΗΠΑ: Η «αριστεία» κοστίζει...

• Πανεπιστήμια πουλούσαν ...

Κίνημα υπέρ της επανένωσης από Κύπριους όλων των κοινοτήτων που ζουν στη Βρετανία

Κίνημα υπέρ της επανένωσης από Κύπρ…

Γράφει: Θανάσης Γκαβός* ...

Η συντηρημένη εκκλησία Αγίας Άννας και το γειτονικό τζαμί άνοιξαν ξανά τις πύλες τους

Η συντηρημένη εκκλησία Αγίας Άννας …

• Στην κατεχόμενη Αμμόχωσ...

Άνθρωπος και ρατσιστής, γίνεται;

Άνθρωπος και ρατσιστής, γίνεται;

• Με αφορμή την Παγκόσμια...

Η άνοδος της ακροδεξιάς πρόκληση για την ισότητα των φύλων

Η άνοδος της ακροδεξιάς πρόκληση γι…

• Σύμφωνα με έρευνα, ενόψ...

Στρατηγέ μου, ιδού οι αγωγοί σας…

Στρατηγέ μου, ιδού οι αγωγοί σας…

• Οι Αμερικάνοι σε ρόλο α...

Prev Next
Κύπρος Κουρτελλάρης

Κύπρος Κουρτελλάρης

Να’ τα μας... "Χαίρει της εμπιστοσύνης" του ο Χάρης, λέει ο Πρόεδρος!

Γράφει: Κύπρος Κουρτελλάρης

Κι αίφνης έσκασε η είδηση - βόμβα: Ο υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης “χαίρει της εμπιστοσύνης μου”, ανέφερε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Όπως μας πληροφόρησε το ΚΥΠΕ προ ολίγου -συγκεκριμένα απόψε στις 20:14- σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, o πρόεδρος Αναστασιάδης αναφέρει ότι «σε λίγο δίδω στη δημοσιότητα τους λόγους για τους οποίους ο υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης χαίρει της εμπιστοσύνης μου».

Κατάντημα του αστικού συστήματος: Κατάσχεση και πλειστηριασμός σκύλου λόγω χρεών της οικογένειας!!!

Γράφει: Κύπρος Κουρτελλάρης

Ίσως είναι παρατραβηγμένο, την ημέρα που στην Κύπρο δημοσιοποιήθηκε το πόρισμα της Ερευνητικής Επιτροπής και αποκαλύπτονται οι βαρύτατες ευθύνες της κυβέρνηση Συναγερμού - Αναστασιάδη και προσωπικά του υπουργού Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη, η στήλη να ασχολείται με πλειστηριασμό -παρακαλώ προσέξτε, δεν είναι αστείο- ενός σκύλου!..

Κι όμως: Για το πόρισμα της Ερευνητικής Επιτροπή θα έχουμε χρόνο πολύ να ασχοληθούμε, αφού το μελετήσουμε, ωστόσο από την άλλη δεν μπορούμε να σφυρούμε αδιάφορα μπροστά σε κάποια -φαινομενικά μικρά μικρά- συμβάντα που έρχονται στην αντίληψή μας και τα οποία καταδεικνύουν της σαθρότητα και το κατάντημα του αστικού συστήματος. Κατάντημα συνώνυμο με ηθική κατάπτωση που σκιαγραφεί αυτό τούτο το καπιταλιστικό σύστημα. Γιατί, πιστεύω ότι θα συμφωνήσετε μαζί μου, διαβάζοντας το πάρα κάτω:

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, η Βενεζουέλα, η Καταλονία, η Κύπρος και η... δυτική "δημοκρατία"

Γράφει: Κύπρος Κουρτελλάρης

Έγινε, λοιπόν, κι αυτό: Η Ευρωπαϊκή Ένωση -αναφέρει σημερινή είδηση του ΚΥΠΕ/ΑΠΕ/ΜΠΕ- “προειδοποίησε την κυβέρνηση της Βενεζουέλας εναντίον της σύλληψης του ηγέτη της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουαϊδό, ο οποίος επιδιώκει την ανατροπή του προέδρου Νικολάς Μαδούρο”.

"Οποιοδήποτε μέτρο θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την ελευθερία, την ασφάλεια ή την σωματική ακεραιότητα του Χουάν Γκουαϊδό θα αποτελούσε μείζονα κλιμάκωση της έντασης και θα συναντούσε τη σθεναρή καταδίκη της διεθνούς κοινότητας", ανέφερε η επικεφαλής της διπλωματίας της ΕΕ Φεντερίκα Μογκερίνι, για να προσθέσει πως: "Τα μέλη της Εθνοσυνέλευσης απολαύουν συνταγματικά κατοχυρωμένη ασυλία η οποία πρέπει να τύχει απόλυτου σεβασμού".

Ούτε ο νούρος δεν μένει, εις ημάς τους ιθαγενείς, από το... αέριο του Γλαύκου

Γράφει: Κύπρος Κουρτελλάρης

Βρε τι σου είναι κάποτε ο άνθρωπος. Ο σύγχρονος άνθρωπος, δηλαδή, που παρασύρεται από τα επικοινωνιακά παίγνια των κρατούντων την εξουσία. Οι οποίοι, ως σύγχρονοι Ρωμαίοι προσφέρουν στο λαουτζίκο άρτον και θεάματα -στα οποία περιλαμβάνεται, βεβαίως βεβαίως, και το ανθρώπινο αίμα και πόνος- και τον κάνουν να δηλώνει πως: εμείς -οι πλειοψηφία των Κυπρίων- και η ExxoMobil -που θα τσεπώνει τα κέρδη και υπερκέρδη- είμαστε... δισεκατομμυριούχοι!

Περί του φυσικού αερίου, ο λόγος, και τα αποθέματα του κοιτάσματος “Γλαύκος”. Τα οποία, λένε, εκτιμώνται μεταξύ 5 έως 8 τρισεκατομμυρίων ποδών... Και ημείς οι ιθαγενείς αρχίσαμε να βλέπουμε να ρέει το χρήμα άφθονο στις τσέπες μας, οι αφελείς...

Subscribe to this RSS feed