Menu
Και φασίστες και θρασύδειλοι!

Και φασίστες και θρασύδειλοι!

Οι τρεις συλληφθέντες  πο...

Έγιναν απόψε τα εγκαίνια της φωτογραφικής έκθεσης Πέτρου Φιάκκα

Έγιναν απόψε τα εγκαίνια της φωτογρ…

* Αμμόχωστος - Η πορεία κ...

Καλωσορίστε «τα ναυτάκια τα ζουμπουρλούδικα» (του «Τρούμαν»)!

Καλωσορίστε «τα ναυτάκια τα ζουμπου…

Γράφει: Γεράσιμος Χολέβας...

Απέλαση Αμερικανών διπλωματών από τη Βενεζουέλα

Απέλαση Αμερικανών διπλωματών απ…

* Απειλούν οι ΗΠΑ, οι οπ...

Δύο βασικά ερωτήματα προς τους εν δυνάμει επενδυτές στον Συνεργατισμό

Δύο βασικά ερωτήματα προς τους εν δ…

• Πολύπλοκες και χρονοβόρ...

…Γιατί αν γλιτώσει το παιδί υπάρχει ελπίδα!

…Γιατί αν γλιτώσει το παιδί υπάρχει…

Γράφει Γεράσιμος Χολέβας*...

Η αμερικανική αυτοκρατορία και το πιόνι της

Η αμερικανική αυτοκρατορία και το π…

Γράφει: Δημήτρης Μηλάκας*...

Έφυγε από τη ζωή ο Χάρρυ Κλυνν

Έφυγε από τη ζωή ο Χάρρυ Κλυνν

Έφυγε από τη ζωή ο δημοφι...

Ελλάδα: “Έτσι θα μας βγάλουν από το μνημόνιο”…

Ελλάδα: “Έτσι θα μας βγάλουν από το…

• Σύμφωνα με τις πρώτες ε...

Φεστιβάλ Καννών: Στην ιαπωνική ταινία «Κλέφτες καταστημάτων» ο Χρυσός Φοίνικας

Φεστιβάλ Καννών: Στην ιαπωνική ταιν…

Γράφει: Νίνο Φένεκ Μικελί...

Prev Next
Κύπρος Κουρτελλάρης

Κύπρος Κουρτελλάρης

Να λοιπόν, γιατί ο... στρατηγικός εταίρος Κύπρου και Ελλάδας -Ισραήλ- πυροβολεί τους Παλαιστίνιους!

Γράφει: Κύπρος Κουρτελλάρης

Όσοι από εμάς είχαν την αφελή -πλην καθ’ όλα ανθρώπινη- απορία γιατί οι Ισραηλινοί στρατιώτες πυροβολούν -με πραγματικές σφαίρες- στο ψαχνό τους Παλαιστίνιους διαδηλωτές, μας βγάζει από την απορία  εκπρόσωπος του ισραηλινού υπουργείου Εξωτερικών, Μισάλ Μαγιάν: “Δεν μπορούμε να βάλουμε όλο αυτό τον κόσμο στη φυλακή” και ξόφλησε!

Το ειδησάριο το βρήκα τς προάλλες στον Ημεροδρόμο. Κάτω από τον τίτλο “Ισραηλινό ΥΠΕΞ: Πυροβολούμε τους Παλαιστινίους γιατί «δεν μπορούμε να βάλουμε όλο αυτό τον κόσμο στη φυλακή»… Κι ανάφερε στην πρόταξη η αθηναϊκή αυτή ιστοσελίδα:

Δημόσια νοσηλευτήρια: Μα τόση υποκρισία σ’ αυτό τον τόπο;

Γράφει: Κύπρος Κουρτελλάρης

Έλαχε χτες το μεσημέρι -κοντά μία και κάτι η ώρα- να είμαι σε τόπο που η τηλεόραση έδειχνε -στην μεσημβρινή ενημερωτική ζώνη του ΡΙΚ- τα της υγείας ζητήματα και έλαχε τα λίγα λεπτά που παρακολούθησα να δω και να ακούσω, πέρα από το ρεζουμέ της δήλωσης του υπουργού Υγείας, Κωνσταντίνου Ιωάννου, και το βουλευτή Παύλο Μυλωνά. Στην αρχή της παρέμβασής του, όμως, αφού στη συνέχεια έφυγα από το χώρο που ήμουν για να πάω να πάρω τον εγγονό μου από το γυμνάσιο. Πρόλαβα, ωστόσο και άκουσα τον κριτικό λόγο του συνάδελφου -στη δημοσιογραφία όχι στη βουλή- Παύλου για την υποκρισία που μας διακατέχει ως σύστημα. Κυρίως στην πολιτική. Και -παρ’ όλον που διαφωνώ σε πολλά με τον Παύλο, όσον αφορά το Κυπριακό- τον χάρηκα για την ευθύτητα του λόγο και τον τρόπο που έψεξε αυτή την υποκριτική στάση του πολιτικού μας συστήματος.

Ώστε έτσι, λοιπόν: Η Κύπρος ανησυχεί για τη σοβαρή επιδείνωση της κατάστασης!

* Αλλά καταπίνει -και δεν καταδικάζει- τη σφαγή Παλαιστινίων;

 

Γράφει: Κύπρος Κουρτελλάρης

Επιτέλους μίλησε κι η Κύπρος. Αργά χθες το βράδυ, γύρω στις 22:00, δηλαδή... Για τα διαδραματισθέντα χθες στη Γάζα. Και τη σφαγή των Παλαιστινίων από το ισραηλινό κράτος - τρομοκράτη. Κοντά εξήντα οι νεκροί -γύρω στους δέκα παιδιά κάτω των 16 χρονών- της χθεσινής μέρα και  σχεδόν τρεις χιλιάδες οι τραυματίες..

Μίλησε, λοιπόν, και η Κυπριακή Δημοκρατία. Η οποία, σύμφωνα με το σχετικό ειδησάριο του ΚΥΠΕ, θεωρεί ότι το τελικό καθεστώς της Ιερουσαλήμ θα πρέπει να καθοριστεί μέσω διαπραγματεύσεων. Λες κι αυτό ήταν το ζητούμενο της χθεσινή μέρας... Εκφράζοντας -με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών- ανησυχία για τη σοβαρή επιδείνωση της κατάστασης στη Γάζα και σημειώνοντας ότι θα πρέπει να αποφευχθεί περαιτέρω απώλεια ζωής...

Η Ομόνοια, η καταστατική -κι η έκτακτη γενική- συνέλευση και η γυναίκα του Καίσαρα...

Γράφει: Κύπρος Κουρτελλάρης

Στο χθεσινό -Κυριακή, 13 Μαΐου, 2018- εν Τύποις πόνημα, υπό τον τίτλο “Η Ομόνοια, η καταστατική και ή έκτακτη Συνέλευση κι η παροιμία με τον φούρνο...”, εξέφρασα την άποψη πως: ενώ η νέα διοίκηση του Σωματείου τροχιοδρόμησε το τέλος της ημέρας το πρέπον -έστω και καθυστερημένα- συγκαλώντας με άλλα λόγια Καταστατική και νέα Έκτακτη Γενική Συνέλευση για τα κρίσιμα ζητήματα των ημερών, στο τέλος η ίδια διοίκηση τα χαλάει!

Κι αυτό, εξήγησα, τόσο με την αρχική ανακοίνωση για την σύγκληση της καταστατικής και μετά την ίδια μέρα- της έκτακτης συνέλευσης και τον ισχυρισμό ότι η εκλογή του συνδυασμού Λώρη Κυριάκου στην ολότητά του αποτελεί και ισχυρή εντολή για εφαρμογή της πρότασης του Σταύρου Παπασταύρου όσο και -πολύ περισσότερο- με μετέπειτα δηλώσεις του προέδρου του Σωματείου. Αφήνοντας, ωστόσο, τα πράγματα ίσαμε εδώ και επιφυλασσόμενος να επανέλθω για τούτο σε επόμενο εν Τύποις πόνημα. Πράγμα που κάνω σήμερα.

Πριν, όμως, καταγράψω και αιτιολογήσω γιατί -κατά την άποψή μου- η διοίκηση του Σωματείου χαλά αυτό που η ίδια -σωστά- τροχιοδρόμησενα επαναλάβω τούτο: Ορθά η διοίκηση του Σωματείου με την απόφασή της για σύγκληση Καταστατικής Συνέλευσης -και στη συνέχεια έκτακτης Γενικής Συνέλευσης- καθόρισε ως βασικό στόχονα προχωρεί σε ενέργειες και να ακολουθεί διαδικασίες που θα συμβάλουν στη διασφάλιση της μέγιστης δυνατής ενότητας και σύμπνοιας στις τάξεις της Ομόνοιας”, όπως επίσης ορθά διαβεβαίωσε παράλληλα τα μέλη πωςχειρίζεται τα κρίσιμα ζητήματα των ημερών, με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και αντιλαμβανόμενο πλήρως την ιστορικότητα των στιγμών”. Κι αυτό γιατί, έχοντας τα πιο πάνω υπόψη, η σύγκληση καταστατικής συνέλευσης ήταν μονόδρομος, προκειμένου να υλοποιήσει οποιαδήποτε αλλαγή σε βασικές παραμέτρους στη δομή, χαρακτήρα και λειτουργία του Σωματείου. Βέβαια ο μονόδρομος αυτός υφίστατο και πριν την εκλογική συνέλευση, αλλά είπαμε: Στερνή μου γνώση  να σε είχα πρώτα...

Και τώρα επί της ουσίας. Η οποία ουσία χωρίζεται σε δύο παραμέτρους:

  1. Από τη σύνοψη και το αιτιολογικό σύγκλησης της Καταστατικής Συνέλευσης, ήτοι “να εναρμονίσει το Καταστατικό του Συλλόγου με τις πρόνοιες του νέου περί Σωματείων και Ιδρυμάτων Νόμου (Ν. 104(I)/2017), αλλά και για να συμπεριληφθεί σε αυτό ξεκάθαρη πρόνοια, που θα επιτρέπει την εκχώρηση της διαχείρισης του ποδοσφαιρικού τμήματος σε νομικό ή φυσικό πρόσωπο”, και
  2. Από το αιτιολογικό της σύγκλησης παράλληλα και έκτακτης γενικής συνέλευσηςώστε να δοθεί η δυνατότητα στα Μέλη του Συλλόγου, δημοκρατικά, να αποφασίσουν για την πρόταση που πιστεύουν ότι θα πρέπει να υιοθετηθεί αναφορικά με το μέλλον του Συλλόγου ή του ποδοσφαιρικού τμήματος”. Ορθά δε το Δ.Σ. του Σωματείου επισημαίνει στην ανακοίνωσή του πως: “πέραν των υφιστάμενων δύο προτάσεων, οποιοσδήποτε επιθυμεί να υποβάλει άλλες προτάσεις, να το πράξει εγγράφως προς το Διοικητικό Συμβούλιο μέχρι τις δώδεκα το μεσημέρι, της 16ης Μαΐου 2018”. Τουτέστιν μέχρι το μεσημέρι της μεθαύριον Τετάρτης...

Αλήθεια, τι μεσολάβησε και -πρωτίστως- πως αυτά ερμηνεύονται, από της δημοσιοποίησης της απόφασης του Δ.Σ. του πράσινου Σωματείου; Στη δικά μου μάτια και δική μου αντίληψη τίποτε λιγότερο και τίποτε περισσότερο από μια εμφανή προσπάθεια της διοίκησης να “περάσει” τη δική της θέση: Την υιοθέτηση της πρότασης του επενδυτή Παπασταύρου. Αυτό προκύπτει μέσα από τις δηλώσεις του προέδρου του Σωματείου, αυτό προκύπτει και μέσα από την προσπάθεια για εξωραϊσμό -χρησιμοποιώντας τα μέσα ενημέρωσης- των προθέσεων του κ. Παπασταύρου: Ζητά, λέγει, "μια ευκαιρία να βοηθήσει τους Ομονοιάτες", δηλώνοντας ότι "δεν είδε την Ομόνοια μόνο ως... επένδυση"! Θου Κύριε φυλακί τω στόματί μου... Ήρτεν που την Αμερική να μοιράσει εκατομμύρια στους φτωχούς και πεινασμένους Ομονοιάτες...

Παρατήρηση πρώτη: Μέσα από την ανακοίνωση της διοίκησης -μετά την απόφαση για σύγκληση καταστατικής συνέλευσης και εν συνεχεία έκτακτης γενικής συνέλευσης- τα προκύπτοντα για τη διοίκηση του Σωματείου είναι σαφή και αυτονόητα:

  1. Να διασφαλίσει με τις πράξεις και ενέργειές της την μέγιστη δυνατή ενότητα και σύμπνοια στις τάξεις της Ομόνοιας.
  2. Να χειριστεί τα -ομολογουμένως- κρίσιμα ζητήματα των ημερών με με σοβαρότητα και υπευθυνότητα.
  3. Να καλέσει τα μέλη να αποστείλουν τις όποιες προτάσεις έχουν για καταστατικές αλλαγές, μέχρι τις 16 του Μάη (δεν το έπραξε).
  4. Να καλέσει οποιονδήποτε -πέραν των δύο υφιστάμενων- που έχει πρόταση να την στείλει στο Σωματείο ίσαμε τις 16 του Μάη (το έπραξε κι αυτό μέσα από την δημόσια ανακοίνωσή της) και να διασφαλίσει ότι όλες οι όποιες προτάσεις θα πάνε στα μέλη με αντικειμενικό τρόπο και κατά πως πρέπει, για να κάνουν τα μέλη την κατά την κρίση τους συμφερότερη για το σωματείο και τους σκοπούς του επιλογή.
    i. Διαπίστωση πρώτη: Δεν κάλεσε η διοίκηση τα μέλη να στείλουν τυχόν προτάσεις για καταστατικές αλλαγές και κακώς έπραξε. Όφειλε να το κάνει κι η οφειλή αυτή εξακολουθεί να υπάρχει. Και για λόγους ουσίας και για λόγους διαδικασίας και διευκόλυνσης των μελών. Τα οποία πρέπει να έχουν σαφή εικόνα και πλήρως κατανοητά για τις προτεινόμενες αλλαγές. Κι αυτό θα γίνει μόνο αν τα μέλη θα έχουν ενώπιόν τους τις όποιες προτάσεις για καταστατικές αλλαγές, με την κατάλληλη επεξήγηση από τους εισηγητές, έτσι που να ψηφίσουν αυτές που κατά την άποψη των μελών συνάδουν με τους σκοπούς και αρχές του Σωματείου και απαντούν στα προβλήματα και ζητήματα των ημερών πάρουν.
    ii. Διαπίστωση δεύτερη: Ορθά κάλεσε κάθε ενδιαφερόμενο -πέραν των δύο υφιστάμενων- να φέρει έγκαιρα την οικονομική του πρόταση. Το ζητούμενο, ωστόσο, παραμένει αναλλοίωτο: Η διοίκηση να διασφαλίσει ότι τα μέλη κατά τη διάρκεια της έκτακτης γενικής συνέλευσης -που θα ακολουθήσει την καταστατική συνέλευση- θα έχουν ενώπιόν τους απόλυτα αντικειμενική απεικόνιση, επιστημονικά, τεχνοοκονομικά και συγκριτικά επεξεργασμένες, ώστε να πάρουν την πιο συμφέρουσα για το Σωματείο απόφαση, στη βάση των προνοιών του Καταστατικού, όπως αυτό θα διαμορφωθεί στην καταστατική συνέλευση.

Παρατήρηση δεύτερη: Εάν το Δ.Σ. δεν καλύψει τις απαιτήσεις της πρώτης διαπίστωσης, τότε αυτόματα δεν συμβάλλει στη μέγιστη δυνατή ενότητα και σύμπνοια στις τάξεις της Ομόνοιας, ούτε και αποδεικνύει στην πράξη ότι χειρίζεται τα κρίσιμα ζητήματα των ημερών με με σοβαρότητα και υπευθυνότητα.

Παρατήρηση τρίτη: Στο βαθμό που η διοίκηση δεν διασφαλίζει τα απαιτούμενα της δεύτερης διαπίστωσης, όχι μόνο δεν συμβάλλει στη μέγιστη δυνατή ενότητα και σύμπνοια στις τάξεις της Ομόνοιας, όχι μόνο δεν θα χειριστεί τα κρίσιμα ζητήματα των ημερών με με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, αλλά θέτει το ίδιο σε κίνδυνο την ενότητα και σύμπνοια στις τάξεις της Ομόνοιας και θα οδηγήσει το πράσινο καράβι σε νέες φουρτούνες με ανυπολόγιστες συνέπειες.

Παρατήρηση τέταρτη: Είναι ισχυρή μου άποψη πως η διοίκηση και ονομαστικά ο πρόεδρος ενεργούν κατά τρόπο έκνομο και αυθαίρετο, που προκαταλαμβάνει και την καταστατική συνέλευση, αλλά και αυτή τούτη την έκτακτη γενική συνέλευση. Κι αυτό πολύ απλά διότι όχι μόνο εκπέμπουν το μήνυμα, αλλά στην πράξη εργάζονται και ενεργούν ως να έχει εγκριθεί ήδη η πρόταση Παπασταύρου. Δηλώνοντας, ο πρόεδρος -εκβιαστικά κατά την άποψή μου- πως: “εμείς εκλεγήκαμε για να συμφωνήσουμε με τον κ. Παπασταύρου και να του παραχωρήσουμε τα δικαιώματα του ποδοσφαιρικού τμήματος. Έγιναν αρκετές επαφές μαζί του και καταλήξαμε σε μια συμφέρουσα κατά την άποψή μας προσφορά. Τώρα, αν αυτό δεν εγκριθεί από τα μέλη, εμείς δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να παραιτηθούμε. Εμείς εκλεγήκαμε με τη συγκεκριμένη πρόταση”!!! (Παρασκευή, 11 Μαΐου 2018, εφ. “Πολίτης”).
Με χρώμα και άρωμα έμμεσου εκβιασμού είναι και μια άλλη δήλωση του προέδρου του Σωματείου, αναφορικά με τον χρόνο που μεσολαβεί ίσαμε την καταστατική συνέλευση και κατά πόσον πάει πίσω ο προγραμματισμός. “Δυστυχώς αυτό είναι γεγονός -δήλωσε ο Λώρης Κυριάκου- αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο. Αυτό μας συμβούλεψαν οι νομικοί και αυτό κάνουμε. Είναι γεγονός ότι χάνουμε πολύτιμο χρόνο για τον προγραμματισμό και αυτό είναι αρνητικό”. (Παρασκευή, 11 Μαΐου 2018, εφ. “Πολίτης”).
Με άλλα λόγια, αν τα μέλη δεν εισακούσουν τη δική μας πρόταση, εμείς θα παραιτηθούμε και από κει και πέρα πάει στράφι ο προγραμματισμός. Και ποιος θα φέρει για τούτο την ευθύνη; Μα ο κόσμος που δεν ενέκρινε την πρόταση της διοίκησης... Ντροπή!

Παρατήρηση πέμπτη: Η γυναίκα του Καίσαρα πρέπει και να είναι και να φαίνεται τίμια, αναφέρει η γνωστή ρωμαϊκή ρήση. Μπορούμε να πούμε το ίδιο για τη νέα διοίκηση και τον πρόεδρο του Σωματείου; Λυπούμαι να παρατηρήσω πως δεν μπορούμε... Και δεν μπορούμε γιατί ενώ συγκαλείται καταστατική συνέλευση και εν συνεχεία έκτακτη γενική συνέλευση για να αποφασίσουν τα μέλη, αυτοί που έχουν την ευθύνη της ομαλής διεξαγωγής των δύο συνελεύσεων, αυτοί που προσκάλεσαν όποιον ενδιαφέρεται να υποβάλει πρόταση να το πράξει -και κατά συνέπεια αν είναι συμφέρουσα να διεκδικήσει τη ψήφο των μελών- την ίδια ώρα εργάζονται υπέρ της πρότασης Παπασταύρου! Προωθούν την πρόταση και από πάνω απειλούν πως αν δεν εγκριθεί, αυτοί θα παραιτηθούν... Μα η παραίτηση τουλάχιστον του προέδρου έπρεπε ήδη να υποβληθεί. Γιατί έχασε το τεκμήριο της αμεροληψίας και αντικειμενικότητας. Κι είναι τούτο -και καταλήγω- λόγοι προσβολής ολόκληρης της διεξαγόμενης διαδικασίας. Τόσο, μα τόσο απλά...

Υ.Γ.: Διάβασα στον σημερινό Τύπο: “Παπασταύρου: Είδε την... επένδυσή του. Ο Κύπριος επιχειρηματίας και επενδυτής Σταύρος Παπασταύρου παρακολούθησε τον χθεσινό αγώνα από τα επίσημα θεωρεία του ΓΣΠ. Μαζί του ήταν και ο πρόεδρος της Ομόνοιας Λώρης Κυριάκου. Μάλιστα πληροφορίες έφεραν τον Κύπριο επιχειρηματία να επισκέπτεται και τους παίκτες στα αποδυτήρια μετά το τέλος του αγώνα”... (Δευτέρα, 14 Μαΐου 2018, εφ. “Πολίτης”)
Τι να πω ο αφελής... Ω καιροί ω ήθη; Ή, ότι κάποιοι ούτε τα προσχήματα δεν τηρούν, πλέον; Ή μήπως να πω ότι κάποιοι αποφάσισαν για το λαό της Ομόνοιας, πριν ο λόγος δοθεί στον πράσινο λαό; Δυστυχώς, ότι και να πω, σωστό θα είναι, πανάθεμά τα...

Κυπ. Κ.

Subscribe to this RSS feed