Menu
Ο τουρκικός ιμπεριαλισμός και η Κύπρος

Ο τουρκικός ιμπεριαλισμός και η Κύπ…

Είναι εκπληκτικό το γεγον...

ΕΚΤ: Κέρδη 339 εκατομμύρια σε δύο χρόνια από τα ελληνικά ομόλογα!

ΕΚΤ: Κέρδη 339 εκατομμύρια σε δύο χ…

Γράφει: Παναγιώτης Θεοδωρ...

Σαπίζουμε…

Σαπίζουμε…

Γράφει: Δημήτρης Μηλάκας*...

Μακρόν εναντίον προσφύγων και μεταναστών...

Μακρόν εναντίον προσφύγων και μεταν…

Ο «επαναστάτης» Εμμανουέλ...

Ο Τραμπ βρήκε τη... λύση για να “μειωθούν” οι σφαγές στα σχολεία των ΗΠΑ!

Ο Τραμπ βρήκε τη... λύση για να “με…

* Προτείνει να φέρουν όπλ...

1,8 εκατομμύρια παιδιά και νέοι -τουλάχιστον- παθαίνουν φυματίωση κάθε χρόνο!

1,8 εκατομμύρια παιδιά και νέοι -το…

* Εξαιτίας της έλλειψης φ...

Κακάσhιημος κόσμος, σατανικά πλασμένος...

Κακάσhιημος κόσμος, σατανικά πλασμέ…

* Κορίτσια χρησιμοποιούντ...

Καταμετρήθηκαν 3.000 άστεγοι σε μια νύχτα...

Καταμετρήθηκαν 3.000 άστεγοι σε μια…

* Στο Παρίσι, ενώ εκτιμάτ...

Ή προσωρινή φόρμουλα ή θα κάνουμε δραστηριότητες έρευνας, απειλεί ο κατοχικός ηγέτης

Ή προσωρινή φόρμουλα ή θα κάνουμε δ…

* Σε συνέντευξή του στο C...

Μοζαμβίκη: Ζωές θάφτηκαν μέσα στα σκουπίδια…

Μοζαμβίκη: Ζωές θάφτηκαν μέσα στα σ…

Γράφει: Παναγιώτης Θεοδωρ...

Prev Next
Κύπρος Κουρτελλάρης

Κύπρος Κουρτελλάρης

Κυπριακή ΑΟΖ, οι Τουρκοκύπριοι και η -άλλη- ουσία που παραβλέπεται...

Γράφει: Κύπρος Κουρτελλάρης

Πριν, λοιπόν, αλέκτωρ λαλήσει -άπαξ, όχι τρις και δις ως εις τας Γραφάς- και πριν καν εκπνεύσει η πρώτη -παράνομη- τουρκική navtex που καλύπτει και την περιοχή του τεμαχίου “3” της κυπριακής ΑΟΖ, ο σύγχρονος πειρατής της ανατολικής Μεσογείου και... μεγαλοπρεπής νεο-Οθωμανός Σουλτάνος Ερντογάν ο πρώτος, ανανέωσε την ισχύ της navtex ίσαμε τις 10 του Μάρτη. Για να μπλοκάρει - τελεσίδικα- το γεωτρύπανο της ΕΝΙ και να δείξει -στην ουσία- ποιος είναι το αφεντικό και ποιος κάνει κουμάντο στην περιοχή... Και η Κύπρος -η Κυπριακή Δημοκρατία, εννοείται- τρέχει διπλωματικώς, συσκέπτεται και παρα-συσκέπτεται, πλην όμως δηλώνει ότι η Λευκωσία δεν... κάνει πολιτική των κανονιοφόρων, ούτε των μεγαφώνων. Εντάξει, μην υπερβάλλουμε, πολιτική των κανονιοφόρων -βέβαια- κάνει η Άγκυρα και τα... σκυλιά -ΝΑΤΟ και Ε.Ε.- σιωπούν εκκωφαντικά. Σόρρι, λάσσουν ολίγον τι αλλά και τούτο μόνο για το θεαθήναι και τους τύπους, όχι για την ουσία!

Η κυπριακή ΑΟΖ, η "κρίσιμη" μέρα, οι Τουρκοκύπριοι και η ουσία που παραβλέπεται...

Γράφει: Κύπρος Κουρτελλάρης

Ώστε έτσι, λοιπόν: Κρίσιμη η μεθαυριανή μέρα για το τι μέλλει γενέσθαι στο τεμάχιο “3” και αν θα αρχίσει η όχι η γεώτρηση από την ΕΝΙ. Κι αυτό, αναφέρουν -εδώ και κάποιες μέρες- οι σχολιαστές και τα διάφορα ρεπορτάζ, με την έννοια ότι λήγει η παράνομη navtex της Άγκυρας που δέσμευε το εν λόγω τεμάχιο και παραμένουν -ακόμη- άγνωστες οι βουλές της Άγκυρας... Και το ενδιαφέρον -αν ήταν σαπουνόπερα θα λέγαμε... ελληνιστί το “σασπένς”- μεγαλώνει έτι περισσότερο από τις τουρκικές και τουρκοκυπριακές αντιδράσεις...

Μιλάτε για «ανάπτυξη», όταν λιποθυμούν παιδιά στα σχολεία από την πείνα;

Γράφει: Κύπρος Κουρτελλάρης

Διευκρινίζω εξ αρχής ότι: ο τίτλος του παρόντος πονήματος, δεν είναι δικός μου. Δανεικός είναι, από την παρέμβαση του δημάρχου Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, στο 9ο «Περιφερειακό Αναπτυξιακό συνέδριο», που διοργάνωσε αυτές τις μέρες η ελληνική κυβέρνηση με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και την βρήκα στον χθεσινό Ημεροδρόμο. Συνέδριο για την ανάπτυξη, ως υποβάλλει και το θέμα του Συνεδρίου, κατά πως -βέβαια- την αντιλαμβάνονται οι κυβερνήσεις και το ιερατείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αλλά βρέθηκε ένας δήμαρχος να τους χαλάσει την... μόστρα.

Προσέξτε, όμως, όχι ο όποιος δήμαρχος, αλλά ένας κομμουνιστής δήμαρχος! Ένας δήμαρχου που το αστικό κράτος -της Νέας Δημοκρατίας και το ΠΑΣΟΚ, πρώτα, και μετά του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ- τον σέρνουν στα αστικά δικαστήρια διότι δεν συμμορφώθηκε προς τας υποδείξεις... Να συνεργαστεί, με άλλα λόγια με την κυβέρνηση για να απολυθούν δημοτικοί υπάλληλοι. Βλέπετε, αυτό υπέβαλλαν τα μνημόνια, δεξιών τε και αριστερών κυβερνήσεων, αυτό υπέβαλλε και το αμαρτωλό ευρω-ιερατείο, το Δου-Νου-Του και οι λοιποί λεγόμενοι θεσμοί! Κι αυτό -κατά τρόπο οσφυοκαμπτικό- σπεύδανε και σπεύδουν να εκτελέσουν δεξιές τε και αριστερές κυβερνήσεις στην Ελλάδα. Ετούτο, όμως, είναι ένα άλλο κεφάλαιο...

Οι προεδρικές εκλογές, το “ατού” της οικονομίας και η... φτώχεια στην Ευρώπη

Γράφει: Κύπρος Κουρτελλάρης

Το βράδυ της δεύτερης Κυριακής των εκλογών, μετά την ανακοίνωση του τελικού αποτελέσματος και της επανεκλογής του κ. Αναστασιάδη, το εν τύποις πόνημα που δημοσίευσα στην ιστοσελίδα της “Κ” το τιτλοφόρησα “Εκλογές τέλος και... τώρα στην πικρή σκληρή πραγματικότητα...”. Ποια είναι η “πικρή, σκληρή πραγματικότητα”, βέβαια, επεξηγούσα στο κείμενο και δεν προτίθεμαι να επαναλάβω όσα έγραψα το βράδυ εκείνο.

Το πιο πάνω γραφέντος, να σημειώσω πως από τα φύλλα της επαύριον Δευτέρας, αλλά και πως -αυτά- παρουσίασαν τη νίκη Αναστασιάδη, κράτησα τον τίτλο του “Πολίτη”: “Πανεύκολη νίκη με ατού την οικονομία”... Και διερωτήθηκα: Βρε, μα πως διάολο, με όλα όσα μας έκανε η διακυβέρνηση Αναστασιάδη στην οικονομία -και εξ αυτού στο κράτος κοινωνικής πρόνοιας και προστασίας της κοινωνίας- αρχής γενομένης με το περιβόητο κούρεμα, δεκατρείς μόλις μέρες μετά που ανέλαβε τα ηνία του κράτους, κάποιοι ακόμη θεωρούν “ατού” για τον Αναστασιάδη την οικονομία; Τη στιγμή που πέντε χρόνια μετά ο κόσμος -η πλειοψηφία του κόσμου, δηλαδή- βιώνουμε στο πετσί μας και την οικονομία -την πραγματική, όχι αυτή των αριθμών- και την οικονομική πολιτική του Νίκου Αναστασιάδη, του κόμματός του και της γραβατο-κοστουμαρισμένης παρέας του.

Subscribe to this RSS feed