Menu
Ηνωμένες Πολιτείες: Διαδηλώσεις παρά την απαγόρευση κυκλοφορίας

Ηνωμένες Πολιτείες: Διαδηλώσεις παρ…

•  1600 στρατιώτες στην Ο...

Κύπρος: Ανησυχία πολιτών για την αύξηση του εγκλήματος

Κύπρος: Ανησυχία πολιτών για την αύ…

• Τι καταγράφεται σε έρευ...

Στις 9 Ιουνίου η έναρξη γ’ φάσης χαλάρωσης περιοριστικών μέτρων - λήξη 24/6

Στις 9 Ιουνίου η έναρξη γ’ φάσης χα…

• Σημερινή απόφαση του Υπ...

8 λεπτά και 46 δευτερόλεπτα...

8 λεπτά και 46 δευτερόλεπτα...

Γράφει: Δημήτρης Κούλαλης...

Ανταλλαγή απόψεων στην Τεχνική Επιτροπή για Υγεία, για άνοιγμα οδοφραγμάτων

Ανταλλαγή απόψεων στην Τεχνική Επιτ…

• Ενημέρωση από τον συμπρ...

Ελλάδα: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη εξοπλίζει και ντύνει τις δυνάμεις καταστολής

Ελλάδα: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη εξοπλ…

• «"Αγορά της εικοσαετίας...

Τι πρέπει να γνωριζουμε για την παροχή ενδονοσοκομειακής φροντίδας υγείας στο ΓεΣΥ

Τι πρέπει να γνωριζουμε για την παρ…

• Απαντήσεις σε πιθανά ερ...

Κύπρος: Πέντε νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα, από 1,504 διαγνώσεις

Κύπρος: Πέντε νέα επιβεβαιωμένα κρο…

• Δεν προκύπτει κάποια δρ...

Αντικαθιστούν τους δημοσιογράφους με άβουλα … ρομπότ!

Αντικαθιστούν τους δημοσιογράφους μ…

• Εφιαλτικά σενάρια από τ...

Μάικλ Τζόρνταν: "Θλίβομαι βαθιά, πονάω αληθινά κι είμαι απλά εξοργισμένος"...

Μάικλ Τζόρνταν: "Θλίβομαι βαθι…

• Γραπτή δήλωση του θρύλο...

Prev Next

Τον λένε Βρούτση και τα λέει… «χρυσαυγίτικα»

Τον λένε Βρούτση και τα λέει… «χρυσαυγίτικα»

Σε ένα απίθανο ρατσιστικό παραλήρημα με χρυσαυγίτικης κοπής «επιχειρήματα» επιδόθηκε ο υπουργός Εργασίας, με αφορμή Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή, για τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα των μεταναστών (αλλά και των ομογενών που επαναπατρίστηκαν) που νόμιμα διαμένουν, εργάζονται και φορολογούνται στη χώρα.

Αναδημοσιεύουμε από 902.gr: Σε χρυσαυγίτικης κοπής ρατσιστικά επιχειρήματα, ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, επιβεβαίωσε ότι το νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης της ΝΔ, πέραν όλων των δραματικών περικοπών του νόμου Κατρούγκαλου, θα διατηρήσει ατόφια και την απαράδεκτη διάκριση στη χορήγηση σύνταξης εις βάρος των ξένων εργατών και των ομογενών οι οποίοι κυριολεκτικά έχτισαν τη χώρα.

Το ΚΚΕ, μέσω Επίκαιρης Ερώτησης που συζητήθηκε σήμερα στη Βουλή, ζήτησε να καταργηθεί η διάκριση του χρόνου διαμονής στην Ελλάδα για τη χορήγηση της λεγόμενης εθνικής σύνταξης. 

Με βάση το νόμο Κατρούγκαλου, η εθνική σύνταξη καταβάλλεται στους δικαιούχους εφόσον διαμένουν μόνιμα και νόμιμα στην Ελλάδα για τουλάχιστον δεκαπέντε έτη. Όμως, το χειρότερο είναι πως για τους ξένους εργάτες και τους ομογενείς που βγαίνουν στη σύνταξη, το ποσό της εθνικής σύνταξης μειώνεται κατά 1/40 για κάθε χρόνο που υπολείπεται των σαράντα ετών διαμονής τους στην Ελλάδα. Δηλαδή, για να πάρουν αυτοί οι άνθρωποι ολόκληρη την πενιχρή εθνική σύνταξη, θα πρέπει να διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα για 40 έτη.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ, Χρήστος Κατσώτης, σημείωσε πως αυτή η προϋπόθεση «καταδικάζει τους εργαζόμενους που έχτισαν όλες τις υποδομές της χώρας, τους Ολυμπιακούς Αγώνες, το αεροδρόμιο, που σακατεύτηκαν στα έργα και στις οικοδομές, αλλά και σε άλλους τομείς της οικονομίας, πολλοί από αυτούς με εργασία από το 1992, να τους χορηγείται τελικά εθνική σύνταξη -ψίχουλα». Με αφορμή τη συγκεκριμένη ρύθμιση και το νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο, ο Χρ. Κατσώτης κάλεσε τους ομογενείς και το σύνολο της εργατικής τάξης να συμμετάσχουν στην απεργία της 18ης Φλεβάρη.

«Καρμπόν» τα επιχειρήματα της Χρυσής Αυγής

Ο Γιάννης Βρούτσης απέρριψε την πρόταση του ΚΚΕ να καταργηθεί αυτή η διάταξη, καταφεύγοντας στον αντικομμουνισμό, αλλά και στον πιο καραμπινάτο ρατσισμό. Έτσι, σύμφωνα με τη …συλλογιστική του, η εθνική σύνταξη είναι το προνοιακό κομμάτι που χρηματοδοτείται από τον προϋπολογισμό και όχι το ανταποδοτικό, επομένως το ΚΚΕ «λέει στους Έλληνες πλήρωνε όποιον πρόσφυγα ήρθε στην Ελλάδα». Προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα τη χρυσαυγίτικη λογική του, στη δευτερολογία του ισχυρίστηκε πως το ΚΚΕ λέει στους πρόσφυγες και τους μετανάστες «ελάτε να απεργήσουμε για να πάρουμε τα λεφτά των Ελλήνων» (!!!).

Για το μόνο που δεσμεύτηκε -και αυτό σε μια λογική διαχωρισμού της εργατικής τάξης- ήταν ότι σε ένα άλλο νομοσχέδιο, και όχι σε αυτό που θα έρθει τώρα για το Ασφαλιστικό, θα αντιμετωπιστεί το ζήτημα των Βορειοηπειρωτών.

Έχτισαν την Ελλάδα

Το επιχείρημα του υπουργού δεν στέκει και από άποψη κοινής λογικής, αφού οι μετανάστες και οι ομογενείς με τη φορολογία και τα άλλα χαράτσια έχουν χρηματοδοτήσει τον κρατικό προϋπολογισμό.

«Αυτοί δεν είναι φορολογούμενοι; Αυτός που έχει 27 έτη διαμονής δεν φορολογείται; Τι διάκριση είναι αυτή; Τι ρατσισμός είναι αυτός σε έναν εργάτη που έχτισε το αεροδρόμιο, τους Ολυμπιακούς Αγώνες, που έχτισε τα πάντα;», σημείωσε ο Χρ. Κατσώτης.

Όσον αφορά το νέο νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό, ο βουλευτής του ΚΚΕ υπογράμμισε πως διατηρεί το νόμο Κατρούγκαλου και θα πρέπει να ονομαστεί νόμος Βρούτση – Κατρούγκαλου, προσθέτοντας πως η κυβέρνηση προωθεί το κεφαλαιοποιητικό σύστημα, όπου ο εργαζόμενος θα ξέρει τι εισφορές δίνει, αλλά δεν θα ξέρει τι σύνταξη θα πάρει.

 

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΧΡ. ΚΑΤΣΩΤΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΣΤΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ

 

Αναδημοσίευση από Ημεροδρόμο

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

back to top