Menu
ΆΤιΜες προμήθειες τραπεζών...

ΆΤιΜες προμήθειες τραπεζών...

• Η ληστρική κερδοφορία τ...

Το πειρατικό προχωρεί

Το πειρατικό προχωρεί

Γράφει: Νίκος Κατσουρίδης...

Πολίτες και πελάτες

Πολίτες και πελάτες

Γράφει: Λιάνα Κανέλλη* Ο...

Περί σχεδιοποίησης της Εθνικής Οικονομίας - μέρος Β’

Περί σχεδιοποίησης της Εθνικής Οικο…

• Ο σοσιαλισμός είναι αδι...

Ο Ερίκ Καντονά για τους πρόσφυγες

Ο Ερίκ Καντονά για τους πρόσφυγες

«…πηγαίνοντας προς το σπί...

Τσε: … δεν ηττάται η υπόθεση όταν πεθαίνουν οι άνθρωποι…

Τσε: … δεν ηττάται η υπόθεση όταν π…

Γράφει: Νίκος Μπογιόπουλο...

Η Κλιμάκωση των Προκλήσεων της Τουρκίας στην Κυπριακή ΑΟΖ και η σημασία τους

Η Κλιμάκωση των Προκλήσεων της Τουρ…

Γράφει: Δρ. Κωνσταντίνος ...

Η Τζοκόντα ξαναβρήκε τη θέση της στο Λούβρο

Η Τζοκόντα ξαναβρήκε τη θέση της στ…

Η Τζοκόντα ξαναβρήκε χθες...

Ελλάδα: 800 εκ. ευρώ αυξάνονται οι άμεσοι και έμμεσοι φόροι...

Ελλάδα: 800 εκ. ευρώ αυξάνονται οι …

• Αλλά οι... επιχειρηματι...

Prev Next

Αβέρωφ Νεοφύτου: Σε οριακό σημείο ο τόπος...

Αβέρωφ Νεοφύτου: Σε οριακό σημείο ο τόπος...

• «Συνεδρίες εθνικού διχασμού», οι συνεδρίες του Εθνικού Συβουλίου και θέτει ερωτήματα προς ΑΚΕΛ

 

Αν δημιουργείται τοξικό κλίμα μεταξύ του ΑΚΕΛ, του Προέδρου Αναστασιάδη, και κατ’ επέκταση του ΔΗΣΥ, με ποιους πιστεύει το ΑΚΕΛ ότι μπορεί να συνεργαστεί για να δούμε ζωντανή τη ελπίδα για επανένωση της πατρίδας μας, διερωτήθηκε ο Πρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος Αβέρωφ Νεοφύτου, προειδοποιώντας ταυτόχρονα ότι ενώ τα πολιτικά κόμματα εκδίδουν πολεμικά ανακοινωθέντα, «ο τόπος βρίσκεται σε οριακό σημείο».

Σε δηλώσεις του στο περιθώριο επίσκεψής του στο καταφύγιο σκύλων στο Τσέρι, ο κ. Νεοφύτου χαρακτήρισε της συνεδρίες του Εθνικού Συμβουλίου ως «συνεδρίες εθνικού διχασμού» και πρόσθεσε πως ο ίδιος δεν συμμετέχει στις συνεδρίες του ΕΣ για να κάνει διαρροές. Υποτίθεται ότι οι συζητήσεις στο ΕΣ είναι μυστικές. «Ε, να τις κάνουμε την επόμενη φορά στην ατέλειωτη Πλατεία Ελευθερίας με ατέλειωτες συζητήσεις», είπε.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για τη χθεσινή συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου υπό το φως της κλιμάκωσης των τουρκικών προκλήσεων στην κυπριακή ΑΟΖ, ο κ. Νεοφύτου εξέφρασε θλίψη για τα μηνύματα που στέλνονται στο εξωτερικό σχετικά με την προσπάθεια λύσης του Κυπριακού για την οποία η ε/κ πλευρά ζητά την στήριξη των Ηνωμένων Εθνών και της ΕΕ.

«Την ίδια ώρα που κανείς δεν αμφισβητεί την προκλητικότητα της Τουρκίας και τις απαράδεκτές της ενέργειες, ποιο είναι το μήνυμα που στέλνουμε ως Ε/κ στη διεθνή κοινότητα, ότι εμείς ως σύνολο δεν ξέρουμε τι θέλουμε. Αυτό είναι τραγικό, είναι τραγικό για τον τόπο μας και το μέλλον των παιδιών μας, και πιο τραγικό είναι όταν κόμματα που έχουν, και τους πιστώνουμε, το όραμα για την επανένωση, να δημιουργούν καθημερινά τόσο τοξικό κλίμα στις σχέσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας».

Με ποιους πιστεύει το ΑΚΕΛ ότι μπορεί να συνεργαστεί;

Απαντώντας σε ερώτηση αν αναφέρεται στο ΑΚΕΛ, ο κ. Νεοφύτου απέφυγε να απαντήσει, προσθέτοντας πως ο ίδιος πιστώνει το ΑΚΕΛ και υπέβαλε μια «λογική ερώτηση και ένα ρητορικό ερώτημα», όπως είπε.

«Εάν δημιουργείται αυτό το τοξικό κλίμα μεταξύ του ΑΚΕΛ, του Προέδρου, και κατ’ επέκταση του ΔΗΣΥ με ποιους πιστεύει το ΑΚΕΛ ότι μπορεί να συνεργαστεί για να δούμε ζωντανή τη ελπίδα για επανένωση της πατρίδας μας;», διερωτήθηκε.

Λέγοντας πως «οι οπαδοί του κάθε κόμματος θέλουν τον αρχηγό του κόμματος να είναι στο ρινγκ και να δίνει γροθιές, καθώς με αυτό τον τρόπο ανεβαίνουν οι πολιτικές μετοχές του στο δικό του ακροατήριο», ο κ. Νεοφύτου είπε πως ίδιος «δεν το έπραξα ποτέ και συνειδητά δεν θα το πράξω ποτέ».

«Ο τόπος μας βρίσκεται σε οριακό σημείο, είναι κρίμα την ώρα που ζούμε όχι μόνο εισβολή στη θάλασσα, σε ολόκληρη την ΑΟΖ της Κύπρου αλλά και επέκταση της εισβολής επί εδάφους το 1974. Μετά από 45 χρόνια βλέπουμε ορατό τον κίνδυνο εποικισμού και των Βαρωσίων, εδώ έπρεπε να είναι καμπάνα εθνικού συναγερμού από τον πολίτη από όλους τους πολιτικούς χώρους», είπε, για να προσθέσει ότι «εμείς τα πολιτικά κόμματα να ερίζουμε, κάθε πρωί το μόνο που κάνουμε είναι να προετοιμάζουμε πολεμικά ανακοινωθέντα μεταξύ μας και η χώρα χάνεται».

Δεν έχει λόγο να ξαναπάω σε Εθνικό Συμβούλιο υπό τέτοιες συνθήκες...

«Δεν πάω στα εθνικά συμβούλια για να βγαίνω και να κάνω διαρροές. Κατάντησαν τα εθνικά μας συμβούλια να είναι χώρος, αντί εθνικής ενότητας, συνεδρίες εθνικού διχασμού. Αυτό έχω να πω», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για τις αναφορές του ΓΓ του ΑΚΕΛ για τα όσα δήλωσε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης για προθήκη στους όρους αναφοράς, ο κ. Νεοφύτου είπε πως «δεν έχει λόγο να ξαναπάω σε Εθνικό Συμβούλιο υπό τέτοιες συνθήκες».

«Δηλαδή θα πηγαίνουμε εθνικά συμβούλια για να κάνουμε διαρροές, ο οποιοσδήποτε, να χτυπούμε ο ένας το άλλο;» διερωτήθηκε, προσθέτοντας ότι δεν είναι αυτός ο ρόλος του Εθνικού Συμβουλίου στο οποίο, είπε πρέπει να διεξάγεται μια συζήτηση με σεβασμό, είτε υπάρχει συμφωνία είτε διαφωνία.

«Υποτίθεται είναι μυστικές οι συνομιλίες που γίνονται στο Εθνικό Συμβούλιο. Ε, να τις κάνουμε την επόμενη φορά στην ατέλειωτη Πλατεία Ελευθερίας με ατέλειωτες συζητήσεις», κατέληξε.

ΚΥΠΕ

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

back to top