Menu
ΝΑ Μεσόγειος: Στο στόχαστρο του ανταγωνισμού ισχυρών ιμπεριαλιστικών δυνάμεων

ΝΑ Μεσόγειος: Στο στόχαστρο του αντ…

• Οι τελευταίες εξελίξεις...

Οι ΗΠΑ αυξάνουν την στρατιωτική παρουσία τους στον Περσικό Κόλπο

Οι ΗΠΑ αυξάνουν την στρατιωτική παρ…

Η βρετανική κυβέρνηση κατ...

Οι νέες προκλήσεις στην Ευρώπη

Οι νέες προκλήσεις στην Ευρώπη

Γράφει: Χαράλαμπος Μερακλ...

Οι εξελίξεις στην περιοχή της ΝΑ Μεσογείου

Οι εξελίξεις στην περιοχή της ΝΑ Με…

• Αποσπάσματα από το Άρθρ...

Σε αυτές τις ευρωπαϊκές χώρες «κρύβει» πυρηνικά το ΝΑΤΟ...

Σε αυτές τις ευρωπαϊκές χώρες «κρύβ…

• Το ΝΑΤΟ αποθηκεύει περί...

Από πενταμερή σε πεντμερή

Από πενταμερή σε πεντμερή

Γράφει: Νίκος Κατσουρίδης...

Μια... απλή κανονικότητα!

Μια... απλή κανονικότητα!

Γράφει: Λιάνα Κανέλλη* Δ...

Πρόταση για «λουκέτο» στα μισά νοσοκομεία της Γερμανίας!

Πρόταση για «λουκέτο» στα μισά νοσο…

• Πανηγυρίζουν οι ασφαλισ...

Το Κυπριακό ζήτημα και πώς άνοιξε ο δρόμος για την εισβολή

Το Κυπριακό ζήτημα και πώς άνοιξε ο…

• 45 χρόνια από την τουρκ...

Χαρίλαος Φλωράκης

Χαρίλαος Φλωράκης

• Εκατόν πέντε χρόνια από...

Prev Next

Ελλάδα: Για το εκλογικό αποτέλεσμα της 7ης Ιουλίου

Ελλάδα: Για το εκλογικό αποτέλεσμα της 7ης Ιουλίου

Το αποτέλεσμα της κάλπης της 7ης Ιούλη 2019 είναι αρνητικό για τον τόπο και τον λαό, ο οποίος στην πλειοψηφία του εγκλωβίστηκε στον μνημονιακό νεοδικομματισμό. 

Η Νέα Δημοκρατία, με μεγάλο χορηγό και σπόνσορα την αντιλαϊκή πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ που λειτούργησε σαν «πλυντήριο» της πολιτικής της, επανέρχεται κυβερνητικά αυτοδύναμη για να εκφράσει και να προωθήσει με μεγαλύτερη ένταση και τραχύτητα τα συμφέροντα της ντόπιας και ξένης ολιγαρχίας εις βάρος των συμφερόντων των εργαζομένων.

Η ΝΔ με «εφόδιο» τη δική της σφραγίδα στα μνημόνια, με έντονα τα ακροδεξιά χαρακτηριστικά στο εσωτερικό της και με ένα ποσοστό που προσεγγίζει το 40%, θα επιχειρήσει να θέσει άμεσα σε εφαρμογή το αντιδραστικό πρόγραμμα της σε κάθε τομέα, με αυταρχισμό και με το σύνθημα «νόμος και τάξη». Πίσω από τα «ωραία λόγια» με τα οποία υποδέχτηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης το αποτέλεσμα και τις υποσχέσεις για «κυβέρνηση όλων των Ελλήνων» κρύβεται ο «οδοστρωτήρας» της λιτότητας, του ξεπουλήματος και του εργασιακού μεσαίωνα, που σημαίνει ότι άμεσα οι εργαζόμενοι πρέπει να συγκροτήσουν τα κοινωνικά και πολιτικά τους οδοφράγματα.  

Ο ΣΥΡΙΖΑ, αφού έφερε σε πέρας επί 4,5 χρόνια τη βρώμικη δουλειά του «δεν υπάρχει εναλλακτική», εφάρμοσε σκληρή μνημονιακή πολιτική και ανακηρύχτηκε σε σημαιοφόρο του ευρωατλαντισμού, θα συνεχίσει πλέον την ίδια τακτική από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιδιώκοντας το σύνηθες, όπως επαναβεβαιώθηκε και από τις δηλώσεις του προέδρου του και απερχόμενου πρωθυπουργού Αλ.Τσίπρα: Να παραστήσει την τάχα μου «αριστερή» δύναμη, αυτή τη φορά στο πλαίσιο μια κούφιας αντιπολίτευσης στην οποία θα επιδοθεί ως ο κύριος εκπρόσωπος της σοσιαλδημοκρατίας στην Ελλάδα.   

Στα – λίγα – θετικά της εκλογικής διαδικασίας που ανέδειξε μια Βουλή όπου το 95% των εδράνων της να καταλαμβάνονται από μνημονιακά, αντιδραστικά και φασιστικά κόμματα, είναι πως οι ναζί της Χρυσής Αυγής συνετρίβησαν εκλογικά.

Ο λαός, 6 χρόνια μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα και 4 χρόνια μετά την -συνεχιζόμενη- δίκη της Χρυσής Αυγής, ήταν αυτός που πήρε την υπόθεση στα χέρια του, ήταν αυτός που με την ψήφο του δίκασε και καταδίκασε τους ναζί εγκληματίες. Σε κάθε περίπτωση, τόσο τα εκλογικά υπολείμματα των ναζιστών, όσο και η παρουσία στη Βουλή της ακροδεξιάς και της φασιστικής φαιδρότητας εκπροσωπούμενη από το κόμμα Βελόπουλου, δηλώνει ότι ο αγώνας ενάντια στον φασισμό όχι μόνο δεν τελείωσε, αλλά συνεχίζεται με αμείωτη ένταση.

πηγή: Ημεροδρόμος

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

back to top