Menu
H (προεδρική) Δημοκρατία του Ερντογάν

H (προεδρική) Δημοκρατία του Ερντογ…

Γράφει: Δημήτρης Μηλάκας ...

Ο τελικός του Μουντιάλ με την γραφίδα του Λατούφ...

Ο τελικός του Μουντιάλ με την γραφί…

Ο γνωστός Βραζιλιάνος σκι...

Αλήθεια, γιατί όχι τα πυρά και κατά Αναστασιάδη μεριά;

Αλήθεια, γιατί όχι τα πυρά και κατά…

Γράφει: Κύπρος Κουρτελλάρ...

Το ποδόσφαιρο …νίκησε για 90 λεπτά τη φρίκη του πολέμου

Το ποδόσφαιρο …νίκησε για 90 λεπτά …

Ένα βομβαρδισμένο σπίτι σ...

Ελλάδα: Κρατώντας ψηλά την πολεμική σημαία του ΝΑΤΟ!

Ελλάδα: Κρατώντας ψηλά την πολεμική…

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ...

Δύο χρόνια από το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία

Δύο χρόνια από το αποτυχημένο πραξι…

* Και εκδηλώσεις και στα ...

Λουκιανός Κηλαηδόνης: «…θα ‘ρθούνε πιο ξένοιαστα χρόνια κι αλλιώτικοι τρόποι ζωής…»

Λουκιανός Κηλαηδόνης: «…θα ‘ρθούνε …

«…θα ‘ρθούνε πιο ξένοιαστ...

Με αναφορές στο Κυπριακό, οι ομιλίες στην επετειακή συνεδρία της Βουλής

Με αναφορές στο Κυπριακό, οι ομιλίε…

Με αναφορές στο Κυπριακό ...

Αποφάσεις παραπέρα κλιμάκωσης της ΝΑΤΟικής επιθετικότητας

Αποφάσεις παραπέρα κλιμάκωσης της Ν…

• Από τη σύνοδο κορυφής τ...

Εξακόσιοι άνθρωποι νεκροί σε τέσσερις μήνες!

Εξακόσιοι άνθρωποι νεκροί σε τέσσερ…

* Υγρός τάφος και πάλιν η...

Prev Next

Έκκληση Ακιντζί για εντατικοποίηση εργασιών για διάνοιξη οδοφραγμάτων

Έκκληση Ακιντζί για εντατικοποίηση εργασιών για διάνοιξη οδοφραγμάτων

* Της Δερύνειας και του Απλικίου

 

Τα σημεία διέλευσης Δερύνειας και Απλικίου πρέπει να ανοίξουν τα συντομότερο δυνατόν, είπε ο ηγέτης των Τ/κ Μουσταφά Ακιντζί, εκφράζοντας την άποψη ότι για να γίνει αυτό πρέπει οι εργασίες να εντατικοποιηθούν και από τις δύο πλευρές.

Όπως μεταδίδει το ΚΥΠΕ από τα κατεχόμενα, ο κ. Ακιντζί μετά την επίσκεψη και ενημέρωση που έτυχε στην περιοχή Δερύνειας για την πορεία των εργασιών για την διάνοιξη του εκεί οδοφράγματος χθες επισκέφτηκε την περιοχή Απλίκι, όπου και ενημερώθηκε για την πορεία των εργασιών.

Σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα στον τ/κ Τύπο, σε δηλώσεις του ο κ. Ακιντζί ανέφερε ότι η απόφαση για τη διάνοιξη των οδοφραγμάτων Δερύνειας και Απλικίου λήφθηκε πριν από ένα χρόνο σε πολιτικό επίπεδο, στην αρχή αντιμετωπίστηκαν αρκετά προβλήματα, τα οποία χρειάστηκε χρόνος για να αντιμετωπιστούν.

Φαίνεται υπάρχουν ακόμα πολλά να γίνουν...

Πρόσθεσε ότι “το UNDP έχει ολοκληρώσει τις εργασίες που του αναλογούσαν, φτάσαμε στη φάση των προσφορών και αυτές κατοχυρώθηκαν και άρχισαν οι εργασίες, αλλά παρά τη δουλειά που έγινε από ό,τι φαίνεται υπάρχουν ακόμα πολλά να γίνουν”.

Ο κ. Ακιντζί ανάφερε ακόμα ότι η τ/κ πλευρά έχει ολοκληρώσει τις εργασίες για τη διαπλάτυνση του δρόμου για περίπου ένα χιλιόμετρο και θα γίνει εντός ημερών η ασφάλτωση του και μετά υπάρχει μια απόσταση περίπου 500 μέτρων, η οποία βρίσκεται στη νεκρή ζώνη και θα γίνει από κοινού.

Ανέφερε ακόμα ότι η ε/κ πλευρά πρέπει να ολοκληρώσει εργασίες που αφορούν 2,5 χιλιόμετρα δρόμου, ενώ υπάρχουν ακόμα τα σημεία για τη στέγαση της “αστυνομίας” και του “τελωνείου” για τα οποία θα χρειαστεί χρόνος, όπως είπε.

Το οδόφραγμα της Δερύνειας

Σχετικά με το οδόφραγμα της Δερύνειας είπε ότι τις επόμενες 3-5 ημέρες θα ολοκληρωθεί η ασφάλτωση του δρόμου και πρόσθεσε ότι “κατά την επίσκεψη χθες στην περιοχή (Δερύνειας) ενημερώθηκα για τις εργασίες, ενώ η η απόσταση για την οποία η ε/κ πλευρά πρέπει να εργαστεί είναι μικρότερη από ό,τι στο Απλίκι ενώ και εκεί χρειάζεται να γίνουν τα σημεία στέγασης αστυνομίας και τελωνείου”.

Συνέχισε λέγοντας ότι εντός των επόμενων ημερών θα συγκαλέσει σύσκεψη με όλους τους “αρμόδιους” για να γίνει καλύτερος συντονισμός των εργασιών αλλά και για επίσπευση τους.

Θα επηρεάσει θετικά και τις δύο πλευρές

Η διάνοιξη των δύο οδοφραγμάτων θα επηρεάσει θετικά και τις δύο πλευρές, σημείωσε ο κ. Ακιντζί, σύμφωνα με το δημοσίευμα, προσθέτοντας ότι “οι κάτοικοι των δύο περιοχών αυτό ζητούν. Για τη διάνοιξη τους πρέπει να ολοκληρωθούν σύντομα οι εργασίες και στις δύο πλευρές”.

“Πρέπει και η ε/κ πλευρά να εντατικοποιήσει τις εργασίες της. Και η δική μας πλευρά θα πρέπει να τις εντατικοποιήσει και να τις ολοκληρώσει, αφού για το σκοπό αυτό έχει ήδη υπάρξει προϋπολογισμός που αφορά τις προσφορές”, είπε προσθέτοντας ότι τέτοιου είδους εργασίες δεν ολοκληρώνοντας σε συσκέψεις αλλά με εργασία κάτι που ο ίδιος κατανόησε καλύτερα κατά τις επισκέψεις που πραγματοποίησε στις δύο περιοχές.

“Έχουμε όλοι το δικό μας καθήκον να φέρουμε εις πέρας”, είπε και συνέχισε λέγοντας ότι πρέπει να γίνει συνολική προσπάθεια, ως “πρόεδρος” αλλά και οι “δήμαρχοι”, τα “αρμόδια τμήματα της κυβέρνησης” και όλοι όσοι εμπλέκονται στο έργο.

Αναφερόμενος και στην ε/κ πλευρά είπε ότι και η ε/κ πλευρά πρέπει να φέρει εις πέρας τις ευθύνες της για την ολοκλήρωση των εργασιών στα δύο οδοφράγματα, προσθέτοντας ότι παρατηρεί μια καθυστέρηση και από πλευράς Ελληνοκυπρίων.

Είπε ακόμα ότι δεν θέλει να δώσει ημερομηνία κατά την οποία θα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες και πως αν πει ότι εντός δύο – τριών μηνών αυτά τα οδοφράγματα θα ανοίξουν “τότε δεν θα είναι ρεαλιστική η θέση μου”.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

back to top