Menu
Ελλάδα: Δεν θα πληρώνουν οι Έλληνες τις υπηρεσίες που το ΕΣΥ παρέχει σε αλλοδαπούς ασφαλισμένους...

Ελλάδα: Δεν θα πληρώνουν οι Έλληνες…

• Ο Έλληνας υπουργός Υγεί...

Η πολιτική Τραμπ για το διεθνές εμπόριο

Η πολιτική Τραμπ για το διεθνές εμπ…

Γράφει: Χαράλαμπος Μερακλ...

Παράδειγμα προς μίμηση ο προπονητής του Ολυμπιακού Ν. Μπλατ

Παράδειγμα προς μίμηση ο προπονητής…

• Ανακοίνωσε ότι πάσχει α...

Αμβρόσιος: Ένα αμετανόητο φασισταριό...

Αμβρόσιος: Ένα αμετανόητο φασισταρι…

Μια μέρα μετά την ανακοίν...

Μνημείο στην Ισλανδία για τον πρώτο παγετώνα της που εξαφανίσθηκε

Μνημείο στην Ισλανδία για τον πρώτο…

• Λόγω κλιματικής αλλαγής...

Ελλάδα: Για το… καλό των εργαζομένων καταργούν την αιτιολογία της απόλυσης από τον εργοδότη!

Ελλάδα: Για το… καλό των εργαζομένω…

• Απίθανες και προκλητικέ...

Τέλος στην ελεύθερη κυκλοφορία Ευρωπαίων πολιτών σε περίπτωση άτακτου Brexit

Τέλος στην ελεύθερη κυκλοφορία Ευρω…

• Αυτό ανακοίνωσε σήμερα ...

Έργα και ημέρες του φασιστο-Αμβρόσιου

Έργα και ημέρες του φασιστο-Αμβρόσι…

• O Μητροπολίτης Καλαβρύτ...

Πενήντα χρόνια από το θρυλικό φεστιβάλ του Γούντστοκ

Πενήντα χρόνια από το θρυλικό φεστι…

Τo Φεστιβάλ του Γούντστοκ...

Των οικιών ημών εμπιπραμένων...

Των οικιών ημών εμπιπραμένων...

Γράφει: Λιάνα Κανέλλη* Π...

Prev Next

Επικοινωνιακοί οι σχεδιασμοί Κυβέρνησης σε Κυπριακό και Συνεργατισμό

Επικοινωνιακοί οι σχεδιασμοί Κυβέρνησης σε Κυπριακό και Συνεργατισμό

• Σύμφωνα με τον Γ.Γ. του ΑΚΕΛ, Άντρο Κυπριανού

 

Γράφει: Σταύρος Κονιώτης*

Για επικοινωνιακούς σχεδιασμούς από πλευράς της Κυβέρνησης, τόσο στο Κυπριακό αλλά και στο θέμα του Συνεργατισμού, έκανε λόγο ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, ο οποίος το πρωί περιόδευσε σε δημόσιες υπηρεσίες, στη Λεμεσό.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Κυπριανού εξέφρασε ανησυχία για το γεγονός ότι ο χρόνος παρέρχεται, χωρίς καμία εξέλιξη στο Κυπριακό, αλλά και στην "πιθανή εξέλιξη να μην καταλήξουμε σε όρους αναφοράς".

Κληθείς να σχολιάσει κατά πόσο θα έπρεπε να υπάρξει ενημέρωση από τα Η.Ε για τη συνάντηση της απεσταλμένης του ΓΓ του ΟΗΕ, Τζέιν Χολ Λούτ, με τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ανέφερε πως αυτό που έχει σημασία είναι "να γίνονται αυτές οι συναντήσεις, να ακούγονται οι απόψεις των διαφορετικών πλευρών, για να μπορεί η κ. Λουτ να καταλήξει σε συμπεράσματα".

Θα πρέπει να ασκούμε πολιτική, αντί να φτιάχνουμε ιστορίες...

"Αντί να φτιάχνουμε ιστορίες οι οποίες διαψεύδονται από τις ίδιες τις εξελίξεις, όπως την προηγούμενη φορά που λέγαμε ότι ο κ.Τσαβούσογλου δεν θέλει να δει την κ. Λουτ και τελικά την είδε,  θα πρέπει να ασκούμε πολιτική", είπε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ.

Εκείνο που θα έπρεπε να ανησυχεί την Κυβέρνηση, συνέχισε, είναι ποιες πρωτοβουλίες θα αναλάβει έτσι ώστε να ασχοληθούμε με την ουσία των ζητημάτων, "όχι με τον επικοινωνιακό σχεδιασμό και στην ουσία, να δούμε πως καταφέρνουμε να επαναρχίσουν ουσιαστικές διαπραγματεύσεις".

Ερωτηθείς σχετικά, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ εξέφρασε την άποψη ότι και ο ΠτΔ ανησυχεί στο Κυπριακό, υποδεικνύοντας ότι "έχει μεγάλη σημασία, αυτή η ανησυχία, να τον στρέφει προς τη σωστή κατεύθυνση, δηλαδή να αναλάβει πρωτοβουλίες που θα πιέσουν την Τουρκία να έρθει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με σωστή προσέγγιση, σε ό,τι αφορά τη λύση στο Κυπριακό".

"Εδώ θα πρέπει να διοχετεύει την ενέργεια του ο Πρόεδρος και όχι προς οποιεσδήποτε άλλες κατευθύνσεις", είπε και πρόσθεσε ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης "ασχολείται περισσότερο με τον επικοινωνιακό σχεδιασμό και όχι με την ουσία του Κυπριακού".

Δεν είναι αυτή η ουσία του Κυπριακού...

Σημείωσε ότι είναι εύκολο για την Κυβέρνηση να διαμορφώσει κοινή γνώμη στο Κυπριακό καθώς η Τουρκία παραμένει αδιάλλακτη, προκλητική και επιθετική, "δεν είναι όμως αυτή η ουσία του Κυπριακού".

"Η ουσία του Κυπριακού είναι πώς φτιάχνουμε τέτοια δεδομένα που θα μας επιτρέψουν, είτε να πάμε σε λύση του προβλήματος, είτε να μείνει εκτεθειμένη η τουρκική πλευρά για την αδιαλλαξία της, την προκλητικότητα της, την επιθετικότητα της", συμπλήρωσε.

Επικοινωνιακοί σχεδιασμοί και στο θέμα του Συνεργατισμού

Για επικοινωνιακούς  σχεδιασμούς της Κυβέρνησης και στο θέμα του Συνεργατισμού, αναφέρθηκε επίσης ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, ο οποίος έκανε λόγο για πρωτοφανείς προσεγγίσεις σε σχέση με το πόρισμα και για ανάγκη περαιτέρω διερεύνησης του.

"Ακούμε πρωτοφανείς προσεγγίσεις, ότι είναι πάρα πολύ καλό το πόρισμα, πάρα πολύ καλά τεκμηριωμένο, αλλά καταλήγει σε λανθασμένα συμπεράσματα", είπε και πρόσθεσε "νομίζω πως αυτή η προσέγγιση υποτιμά τη νοημοσύνη, πρωτίστως της Ερευνητικής Επιτροπής αλλά και του κυπριακού λαού".

Ο Άντρος Κυπριανού υπογράμμισε ότι το πόρισμα της Ερευνητικής Επιτροπής είναι ξεκάθαρο και πως όσα κι αν λέει η Κυβέρνηση "δεν μπορεί να αποφύγει τις αλήθειες".

Οι αλήθειες αυτές, συνέχισε, λένε για διαχρονικά προβλήματα στον Συνεργατισμό, ότι θα πρέπει να κινηθούν διαδικασίες ενάντια σε διάφορους που κατονομάζονται στο πόρισμα, αλλά την ίδια ώρα σημείωσε ότι "είναι ξεκάθαρο ότι ενώ ο Συνεργατισμός ήταν βιώσιμος το 2013, τον οδήγησαν στην κατάρρευση οι ενέργειες που έγιναν από τον Υπουργό Οικονομικών, την κυβέρνηση γενικότερα και από τους ανθρώπους που διορίστηκαν επικεφαλής".

Δεν ήταν νομοτέλεια...

“Δεν ήταν νομοτέλεια ότι θα κατέρρεε αργά ή γρήγορα ο Συνεργατισμός και δεν είναι αυτά που μας έλεγαν τα τελευταία πέντε χρόνια", είπε ο κ.Κυπριανού και διερωτήθηκε αν μας έλεγαν ψέματα τότε ή αν μας λένε ψέματα σήμερα, πέντε χρόνια μετά.

Στην ερώτηση αν επιρρίπτει ευθύνες στον Υπουργό Οικονομικών απάντησε "ναι και δεν είναι απλά πολιτικές οι ευθύνες του Υπουργού Οικονομικών" και πως "στη συγκεκριμένη περίπτωση, το πόρισμα της Ερευνητικής Επιτροπής αποδίδει προσωπικές ευθύνες στον Υπουργό Οικονομικών".

Το αν αυτές οι ευθύνες είναι ποινικές ή αστικές, θα το κρίνουν οι αρμόδιοι, ανέφερε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ και εξέφρασε τη βεβαιότητα του ότι ο Γενικός Εισαγγελέας θα διατάξει περαιτέρω διερεύνηση.

Σε σχέση με την επίσκεψη του σε δημόσιες υπηρεσίες (γραφείο εργασίας, κοινωνικών ασφαλίσεων, κτηματολόγιο), ο Άντρος Κυπριανού έκανε λόγο για υποστελέχωση και ανάγκη ενίσχυσης όλων των σημαντικών τμημάτων της δημόσιας υπηρεσίας που εξυπηρετούν μεγάλο αριθμό πολιτών.

* ΚΥΠΕ

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

back to top