Menu
Ικανοποιημένοι σε μεγάλο βαθμό από τις διακοπές τους στην Κύπρο οι πλείστοι περιηγητές

Ικανοποιημένοι σε μεγάλο βαθμό από …

• Σύμφωνα με τα αποτελέσμ...

Νέες μεγάλες διαδηλώσεις ενάντια στο «νόμο της σκλαβιάς» του Όρμπαν

Νέες μεγάλες διαδηλώσεις ενάντι…

• Την Κυριακή, στην Ουγγα...

Ας ξυπνήσουν αυτοί που ονειρεύονται μηδέν εγγυήσεις, μηδέν στρατό στην Κύπρο!

Ας ξυπνήσουν αυτοί που ονειρεύονται…

• “Εγερτήριο” από τον Τού...

Για μια Κύπρο στην οποία αφέντης θα είναι ο λαός της!

Για μια Κύπρο στην οποία αφέντης θα…

Γράφει: Ελισαίος Βαγενάς*...

Προδρόμου: Δεν κομίζει μηνύματα η Λουτ

Προδρόμου: Δεν κομίζει μηνύματα η Λ…

• Θα επανέλθει στις αρχές...

Εκδήλωση για τα 100 χρόνια του ΚΚΕ πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία

Εκδήλωση για τα 100 χρόνια του ΚΚΕ …

Εκδήλωση για τα 100 χρόνι...

Η θλίψη ενός Κύπριου Κομμουνιστή...

Η θλίψη ενός Κύπριου Κομμουνιστή...

Γράφει: Κύπρος Κουρτελλάρ...

Η έκρηξη της οργής και η απόγνωση των Γάλλων

Η έκρηξη της οργής και η απόγνωση τ…

Γράφει: Χαράλαμπος Μερακλ...

Η πορεία προς τον πάτο ξεκίνησε...

Η πορεία προς τον πάτο ξεκίνησε...

Γράφει: Νίκος Μπογιόπουλο...

Απ' την παλέτα στη μουτζούρα;

Απ' την παλέτα στη μουτζούρα;

Γράφει: Λιάνα Κανέλλη* Τ...

Prev Next

Να προβληματιστούν ποιος διευκολύνει την Τουρκία

Να προβληματιστούν ποιος διευκολύνει την Τουρκία

• Καλεί ο γ.γ. του ΑΚΕΛ τους πρόεδρο Αναστασιάδη και πρόεδρο του ΔΗΣΥ

 

Γράφει: Φανίτσα Ζαννέττου*

Ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού κάλεσε σήμερα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ να προβληματιστούν ποιος διευκολύνει την Τουρκία και ποιος προσπαθεί να τη δυσκολέψει στη διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού.

Σε δηλώσεις του στο αεροδρόμιο Λάρνακας πριν την αναχώρησή του για τη Νέα Υόρκη ο κ. Κυπριανού ανέφερε ότι «το Κυπριακό θα καθορίσει το μέλλον και την προοπτική της χώρας και του λαού μας, τις τύχες των παιδιών και των εγγονιών μας. Θεωρώ ότι είναι υποχρέωση μας να πάμε στον ΟΗΕ να μεταφέρουμε σκέψεις και απόψεις και να ακούσουμε και από τη δική τους πλευράς».

Πρόσθεσε ότι «αυτός είναι ο σκοπός της επίσκεψης, θα δούμε την αναπληρώτρια Γενική Γραμματέα του ΟΗΕ Ρόζμαρι Ντι Κάρλο, τον Βοηθό ΓΓ αρμόδιο για πολιτικές υποθέσεις, τα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας. Επίσης θα έχουμε συναντήσεις με την Κυπριακή παροικία και με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής».

Ερωτηθείς εάν αναμένει κάτι από τις συναντήσεις που θα έχει στη Νέα Υόρκη, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ απάντησε πως «πέραν από την ανταλλαγή απόψεων και ενημέρωση τίποτε περισσότερο. Εκείνος που διαχειρίζεται το Κυπριακό είναι ο κ. Αναστασιάδης, δεν είμαστε εμείς».

Σχολιάζοντας τα όσα λέγονται τις τελευταίες μέρες από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, ο Αντρος Κυπριανού επανέλαβε ότι «το ΑΚΕΛ έχει αποδείξει πόσο πατριωτικό κόμμα είναι όταν με ανιδιοτέλεια και με πολιτικό κόστος στήριξε την διαδικασία των διαπραγματεύσεων από το 2014 μέχρι το 2017, μέχρι και το Κραν Μοντάνα. Δεν μπορεί να περηφανευτεί για το ίδιο πράγμα ούτε ο κ. Αναστασιάδης ούτε ο κ. Νεοφύτου» είπε.

Είπε ακόμα πως «όταν παλινδρομείς και αντιφάσκεις το μόνο που πετυχαίνεις είναι να διευκολύνεις τον άλλο να προωθεί τις θέσεις του και στη συγκεκριμένη περίπτωση εννοώ την Τουρκία. Ας προβληματιστούν λοιπόν, ποιος είναι εκείνος που διευκολύνει την Τουρκία και ποιος είναι εκείνος που προσπαθεί να τη δυσκολέψει εμμένοντας στις βασικές αρχές λύσης του Κυπριακού όπως έχουν καθοριστεί από διαχρονικά ψηφίσματα του ΟΗΕ, από τις συμφωνίες υψηλού επιπέδου, το διεθνές δίκαιο και τις αρχές πάνω στις οποίες εδράζεται η Ευρωπαϊκή Ένωση».

Αυτή, κατέληξε ο Άντρος Κυπριανού, «είναι η θέση του ΑΚΕΛ. Ο,τι διαφορετικό λέγεται ή επιχειρείται να λεχθεί από την πλευρά του κ. Αναστασιάδη, το μόνο που απλώς πετυχαίνει είναι να μας κάνει να διερωτόμαστε για το πώς συμπεριφέρονται κάποιοι πολιτικά για να πετύχουν τους στόχους τους, οι οποίοι δεν έχουν καμιά σχέση με τα πραγματικά συμφέροντα της Κυπριακής Δημοκρατίας».

* ΚΥΠΕ

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

back to top