Menu
Ο τουρκικός ιμπεριαλισμός και η Κύπρος

Ο τουρκικός ιμπεριαλισμός και η Κύπ…

Είναι εκπληκτικό το γεγον...

ΕΚΤ: Κέρδη 339 εκατομμύρια σε δύο χρόνια από τα ελληνικά ομόλογα!

ΕΚΤ: Κέρδη 339 εκατομμύρια σε δύο χ…

Γράφει: Παναγιώτης Θεοδωρ...

Σαπίζουμε…

Σαπίζουμε…

Γράφει: Δημήτρης Μηλάκας*...

Μακρόν εναντίον προσφύγων και μεταναστών...

Μακρόν εναντίον προσφύγων και μεταν…

Ο «επαναστάτης» Εμμανουέλ...

Ο Τραμπ βρήκε τη... λύση για να “μειωθούν” οι σφαγές στα σχολεία των ΗΠΑ!

Ο Τραμπ βρήκε τη... λύση για να “με…

* Προτείνει να φέρουν όπλ...

1,8 εκατομμύρια παιδιά και νέοι -τουλάχιστον- παθαίνουν φυματίωση κάθε χρόνο!

1,8 εκατομμύρια παιδιά και νέοι -το…

* Εξαιτίας της έλλειψης φ...

Κακάσhιημος κόσμος, σατανικά πλασμένος...

Κακάσhιημος κόσμος, σατανικά πλασμέ…

* Κορίτσια χρησιμοποιούντ...

Καταμετρήθηκαν 3.000 άστεγοι σε μια νύχτα...

Καταμετρήθηκαν 3.000 άστεγοι σε μια…

* Στο Παρίσι, ενώ εκτιμάτ...

Ή προσωρινή φόρμουλα ή θα κάνουμε δραστηριότητες έρευνας, απειλεί ο κατοχικός ηγέτης

Ή προσωρινή φόρμουλα ή θα κάνουμε δ…

* Σε συνέντευξή του στο C...

Μοζαμβίκη: Ζωές θάφτηκαν μέσα στα σκουπίδια…

Μοζαμβίκη: Ζωές θάφτηκαν μέσα στα σ…

Γράφει: Παναγιώτης Θεοδωρ...

Prev Next

Ο φόβος φέρνει... ενότητα;

Ο φόβος φέρνει... ενότητα;

* Διευκρινίσεις από τις ΗΠΑ περιμένει ο Γιούνκερ, ευκαιρία για ενότητα βλέπουν οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης

 

Ευκαιρία για περισσότερη ενότητα στην Ευρώπη, λόγω της νέας κατάστασης που έχει δημιουργηθεί στον πλανήτη από την εκλογή Τραμπ, βλέπει ο Αυστριακός Καγκελάριος Κέρν, την ίδια ώρα που ο Πρόεδρος της Κομισιόν εκτιμά ότι υπάρχουν ακόμα περιθώρια διευκρινήσεων για τη στάση της Αμερικανικής κυβέρνησης.

Όπως μεταδίδει από την Βαλέτα ο Θάνος Αθανασίου, ανταποκριτής του ΚΥΠΕ στην έδρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι σχέσεις με τις ΗΠΑ και το μεταναστευτικό κυριάρχησαν στις δηλώσεις των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά την άφιξή τους στην Σύνοδο της Μάλτας.

"Είναι πολύ δύσκολο να σας πω αν η προσπάθεια αυτή θα είναι επιτυχημένη, αναμένουμε με ενδιαφέρον την εισήγηση της κ. Μέι. Σήμερα έχουμε, ειλικρινά μιλώντας, ανάμικτα αισθήματα, διότι τα τελευταία δείγματα της πολιτικής Τραμπ εγείρουν ανησυχία", είπε ο Κρίστιαν Κερν.

"Δεν είναι απειλή, είναι ίσως καταλύτης για μια πιο ισχυρή, πιο ενωμένη Ευρώπη και το ζήτημα είναι πως έχουμε επί της ουσίας ένα συναγερμό, για να συζητήσουμε αν είμαστε στο σωστό δρόμο. Έχουμε τα 60 χρόνια της Ευρωπαϊκής Ένωσης τον Μάρτιο στη Ρώμη και είναι ευκαιρία να κλείσουμε μια σειρά από ανοιχτά ζητήματα, όπως τα σύνορα, η αλληλεγγύη, η μετανάστευση. Τα συζητάμε συνεχώς στην Αυστρία, δεν είναι η απειλή του Τραμπ, είναι και τα προβλήματα που έχουμε στην ίδια την Ευρώπη", συμπλήρωσε ο Καγκελάριος.

Από την πλευρά του ο Ζ. Κ. Γιούνκερ δήλωσε σχετικά: "Δεν αισθάνομαι απειλή από τον Τραμπ. Νομίζω ότι υπάρχει μεγάλο περιθώριο για διευκρινίσεις από την αμερικανική κυβέρνηση, υπάρχει η εντύπωση ότι η αμερικάνική κυβέρνηση δεν γνωρίζει ακριβώς ποια είναι η Ευρώπη, αλλά στην Ευρώπη οι λεπτομέρειες έχουν σημασία". 

"Υπάρχει ένας κανόνας σε σχέση με τις Συνόδους, δεν ξέρεις ποτέ πραγματικά τι θα γίνει", κατέληξε ο Ζ. Κ. Γιούνκερ.

"Δεν υποστηρίζω ό,τι έχει συμβεί στις ΗΠΑ τις τελευταίες εβδομάδες", δήλωσε ο Χαβιέρ Μπετέλ, πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου. "Θα περιμένουμε να ακούσουμε την ανάλυση συναδέλφων που έχουν καλύτερη εικόνα”, είπε και συμπλήρωσε: "Ελπίζω να μη συζητήσουμε πάλι για την ευέλικτη ευελιξία στο μεταναστευτικό".

"Δεν ήμουν εκεί όταν η Μέι συζητούσε με τον Τραμπ", απάντησε ο Χ. Μπεττέλ ερωτηθείς για την άποψη της Τερέζα Μέι πως η σχέση που χτίζει με τις ΗΠΑ είναι κεφάλαιο για την Ευρώπη. "Είναι πολύ νωρίς, και άλλοι όπως ο Τούσκ και ο Γιούνκερ, ή η Μέρκελ έχουν μιλήσει μαζί του, περιμένω να τους ακούσω, αλλά αυτές δεν είναι οι αξίες για τις οποίες μάχομαι".

"Οι προσδοκίες είναι πολύ υψηλές για να χαράξουμε ένα θετικό μονοπάτι για την Ευρώπη και ένα καλό δρόμο για τη διακήρυξη της Ρώμης", είπε από την πλευρά του ο Ρουμάνος Πρόεδρος Κλάους Ιωάννης.

Χωρίς δηλώσεις εισήλθε ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος στις 9:45 τοπική ώρα θα έχει συνάντηση με την Άγγελα Μέρκελ.  Η ίδια η Γερμανίδα Καγκελάριος, προσερχόμενη στη Σύνοδο περιέγραψε το είδος της συμφωνίας που η Ευρώπη θα αναζητήσει σε σχέση με την παράνομη μετανάστευση από τη Βόρεια Αφρική.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

back to top