Menu
“Δικαίωμα” τα πραγματικά πυρά εναντίον των Παλαιστινίων!

“Δικαίωμα” τα πραγματικά πυρά εναντ…

* Αποφάνθηκε το Ανώτατο Δ...

Χαρά να σε γιαούρτωνα εκεί που ρητορεύεις...

Χαρά να σε γιαούρτωνα εκεί που ρητο…

Γράφουν: Ν. Μπογιόπουλος ...

Συνεργατισμός: Τα δύο βασικά ερωτήματα προς τους επενδυτές και το δικό μου διπλό ερώτημα...

Συνεργατισμός: Τα δύο βασικά ερωτήμ…

Γράφει: Κύπρος Κουρτελλάρ...

Θα συνεχίσουμε να καταβάλλουμε προσπάθειες για δίκαιη λύση Κυπριακού...

Θα συνεχίσουμε να καταβάλλουμε προσ…

• Στη βάση της διαπραγμάτ...

Μήνυμα Αναστασιάδη προς Ακιντζί

Μήνυμα Αναστασιάδη προς Ακιντζί

• Μέσω της Δικοινοτικής Π...

Στόχος της Τουρκίας είναι η παρουσία της στην κυπριακή ΑΟΖ

Στόχος της Τουρκίας είναι η παρουσί…

* Δηλώνει ο Έλληνας υφυπο...

Αντιδράσεις ΠΕΟ στις χθεσινοβραδινές δηλώσεις Αναστασιάδη

Αντιδράσεις ΠΕΟ στις χθεσινοβραδινέ…

* Δεν θα δεχθούμε ο συνδι...

Απέσυρε την πρόταση του ο Ρόης Πογιατζής

Απέσυρε την πρόταση του ο Ρόης Πογι…

* Για ανάληψη της διαχείρ...

Ο θυμός του προέδρου και το κράτος... συνδικαλιστικό φέουδο!

Ο θυμός του προέδρου και το κράτος.…

Γράφει: Κύπρος Κουρτελλάρ...

Και φασίστες και θρασύδειλοι!

Και φασίστες και θρασύδειλοι!

Οι τρεις συλληφθέντες  πο...

Prev Next

Στις Βρυξέλλες χωρίς πρόταση για Βόρια Ιρλανδία, η Μέι

Στις Βρυξέλλες χωρίς πρόταση για Βόρια Ιρλανδία, η Μέι

* Σύμφωνα με Ευρωπαίο διπλωμάτη

 

Ευρωπαίος διπλωμάτης, ο οποίος ενημέρωσε τον Τύπο στις Βρυξέλλες κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, για την επικείμενη συνάντηση του Προέδρου της Κομισιόν Ζ.Κ.Γιούνκερ με την Πρωθυπουργό της Βρετανίας Τερέζα Μέι, εκτίμησε ότι η Πρωθυπουργός καταφθάνει στη συνάντηση χωρίς τελική ή νέα ικανοποιητική πρόταση για το θέμα της νήσου Ιρλανδίας.

Όπως μεταδίδει από τις Βρυξέλλες ο ανταποκριτής του ΚΥΠΕ, Θάνος Αθανασίου, η ίδια πηγή εκτίμησε ότι οι συζητήσεις θα συνεχίσουν να είναι δύσκολες, αλλά κατέγραψε την πρόοδο που υπάρχει στο θέμα του οικονομικού διακανονισμού και μετέφερε την πληροφορία πως σε ό,τι αφορά τα δικαιώματα των πολιτών, το ΗΒ σκοπεύει να συμφωνήσει σε διευθέτηση που θα περιλαμβάνει τη νομική εποπτεία του Δικαστηρίου της ΕΕ (ως το μόνο αρμόδιο Δικαστήριο να ασκεί γνωμάτευση και ερμηνεία επί του κοινοτικού δικαίου και της εφαρμογής του).

Η Τ. Μέι συνοδεύεται από τον Υπουργό για την έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση Ντέιβιντ Ντέιβις και θα μετάσχει σε συνάντηση και γεύμα εργασίας με τον Πρόεδρο της Κομισιόν Ζ.Κ.Γιούνκερ και τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ. Η επίσκεψη ακολουθεί τη συνάντηση των διαπραγματευτών το Σαββατοκύριακο.

Εκπρόσωπος της κυβέρνησης δήλωσε χθες Κυριακή στις Βρυξέλλες ότι "με τις πολλές συζητήσεις που πρέπει να διεξαχθούν ακόμα, η Δευτέρα θα αποτελέσει σημαντική στάση στη διαδρομή προς το κρίσιμο Συμβούλιο του Δεκεμβρίου".

Σήμερα το απώτατο όριο για την επίτευξη "ικανοποιητικής προόδου"

Σημειώνεται ότι ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ είχε θέσει τη σημερινή ημέρα ως το απώτατο όριο για την επίτευξη "ικανοποιητικής προόδου" σε σχέση με τα τρία βασικά ζητήματα (πολίτες, Ιρλανδία, οικονομικά) ώστε να προετοιμάσει τη συζήτηση των ηγετών για τη λήψη απόφασης περί έναρξης διαπραγμάτευσης για τη μελλοντική σχέση ΕΕ - ΗΒ. Διπλωματικοί κύκλοι εκτιμούν ότι η Τ.Μέι θα ζητήσει "παράταση μερικών ημερών" για να φέρει πρόταση για τη Β. Ιρλανδία.

Ο Ντ.Τουσκ έχει ξεκαθαρίσει, εκφράζοντας τους 27 της ΕΕ πως αν η λύση για τη νήσο της Ιρλανδίας δεν Ικανοποιεί τη Δημοκρατία της Ιρλανδίας, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο δεν θα την αποδεχθεί (και ως εκ τούτου δεν θα ξεκινήσει τις συζητήσεις για τη μελλοντική σχέση). Η ΕΕ έχει ήδη από τον Οκτώβριο ξεκινήσει την εσωτερική της προετοιμασία για να πραγματοποιήσει στο μέλλον εμπορικές συνομιλίες με το ΗΒ. Η γενική αρχή που έχουν συμφωνήσει οι 27 είναι πως η κοινή αγορά θα παραμείνει αδιαίρετη και πως πρόσβαση σε αυτή συνεπάγεται και συμμετοχή στις τέσσερις ελευθερίες της ΕΕ (κάτι που ισχύει ήδη για Νορβηγία και Ελβετία).

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

back to top