Menu
Λούντβιχ Βαν Μπετόβεν: Ο κορυφαίος

Λούντβιχ Βαν Μπετόβεν: Ο κορυφαίος

Έφυγε από τη ζωή σαν σήμε...

Πούτιν: «Η επίθεση έγινε από ισλαμιστές», αλλά «γιατί προσπάθησαν να διαφύγουν στην Ουκρανία;»

Πούτιν: «Η επίθεση έγινε από ισλαμι…

Για πρώτη φορά ο πρόεδρος...

ΗΠΑ: «Ενθουσιασμός» για την («πιο δυνατή από ποτέ») αμερικανοΝΑΤΟφροσύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη!

ΗΠΑ: «Ενθουσιασμός» για την («πιο δ…

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έλα...

Το Ισραήλ συνεχίζει τις φονικές επιθέσεις αγνοώντας το ψήφισμα του ΟΗΕ για άμεση κατάπαυση του πυρός

Το Ισραήλ συνεχίζει τις φονικές επι…

Οι αεροπορικές επιδρομές ...

Επανάσταση του 1821: Η αλήθεια και η μυθολογία

Επανάσταση του 1821: Η αλήθεια και …

• Το ιδεολόγημα του Κρυφο...

Ρωσία: Προφυλακιστέοι οι τέσσερις συλληφθέντες για το μακελειό

Ρωσία: Προφυλακιστέοι οι τέσσερις σ…

Οι τέσσερις συλληφθέντες ...

Για την επέτειο της Επανάστασης του 1821

Για την επέτειο της Επανάστασης του…

• Ανακοίνωση του Γραφείου...

Την έλεγαν «Γιουγκοσλαβία»…

Την έλεγαν «Γιουγκοσλαβία»…

Από Νίκο Μπογιόπουλο* Ήτ...

25 χρόνια από τους ΝΑΤΟικούς βομβαρδισμούς στη Γιουγκοσλαβία (video)

25 χρόνια από τους ΝΑΤΟικούς βομβαρ…

• Aπό το αρχείο του τηλεο...

1821: “Ολοι μαζί”, ε; Αλήθεια;

1821: “Ολοι μαζί”, ε; Αλήθεια;

• «Όσοι το χάλκεον χέρι τ...

Prev Next

Κάτω από τη βάση στο παζάρι Ευρωπαϊκής Ένωσης και Βρετανίας

Κάτω από τη βάση στο παζάρι Ευρωπαϊκής Ένωσης και Βρετανίας

* Δεν κατέληξαν σε συμφωνία στα μισά -22 από τα 44- υπό διαπραγμάτευση θέματα...

 

Την αποτυχία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Μεγάλης Βρετανίας να καταλήξουν σε συμφωνία στα μισά από τα υπό διαπραγμάτευση θέματα για το Brexit μετά τον δεύτερο γύρο των μαραθώνιων συνομιλιών καταγράφει ένα κοινό έγγραφο εργασίας.

Οι ομάδες των δύο πλευρών που εργάζονται για τα μελλοντικά δικαιώματα των πολιτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Ηνωμένο Βασίλειο και των Βρετανών στην Ευρώπη εξακολουθούν να μην έχουν καταφέρει να συμφωνήσουν σε 22 από τα 44 ζητήματα.

22 «πράσινες περιοχές», αλλά και 14 «κόκκινες» και άλλες οκτώ «κίτρινες» περιοχές...

Συγκεκριμένα, το λεπτομερές και χρωματικά κωδικοποιημένο έγγραφο της 19ης Ιουνίου παρουσιάζει ότι υπάρχει συμφωνία για 22 «πράσινες περιοχές», αλλά έντονες διαφωνίες ας 14 «κόκκινα» θέματα και άλλες οκτώ «κίτρινες» περιοχές που χρειάζονται περαιτέρω διευκρινίσεις.

Η μεγαλύτερη διάσταση απόψεων παραμένει η επιμονή του Ηνωμένου Βασιλείου ότι το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο δεν πρέπει να εμπλέκεται σε διαφορές, οι οποίες ενδέχεται να προκύψουν μετά το ιστορικό διαζύγιο.

Οι Βρετανοί στην Ευρώπη επικρότησαν τη στάση των Βρυξελλών στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. «Είμαστε ανακουφισμένοι από το γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση παραμένει “στα όπλα” όσον αφορά το ΔΕΚ και ελπίζει ότι η Τερέζα Μέι θα μπορέσει να πειστεί», υποστήριξε η πρόεδρος του ομίλου Bremain.

Μία άλλη διαφωνίες που προέκυψε είναι το αίτημα της Μεγάλης Βρετανίας για «αυτοδύναμους» πολίτες, όπως σπουδαστές να έχουν ιδιωτική ασφάλιση υγείας ή πλήρη ασφάλιση ασθενείας (CSI).Η Βρετανίδα πρωθυπουργός δήλωσε ότι αυτό δεν θα απαιτείται πλέον στην επίσημη πρότασή της προς την Ε.Ε. τον Ιούνιο, αλλά εξακολουθεί να παραμένει πρόβλημα, σύμφωνα με το έγγραφο.

Αινιγματικές ορισμένες “πράσινες” περιοχές

«Ορισμένες περιοχές με πράσινο χρώμα, όπως η ελεύθερη μετακίνηση των Βρετανών στην Ένωση είναι αινιγματικές. Είναι αυτό το λάθος, μια εποπτεία;» αναρωτήθηκε η Αν Ντονσκόι, πρόεδρος της ομάδας των 3 εκατομμυρίων που αγωνίστηκε για τα δικαιώματα των πολιτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Όσον αφορά στην ελεύθερη μετακίνηση, το έγγραφο αναφέρει ότι η Ε.Ε. προτείνει οι υπήκοοι της «να έχουν προστατευμένα δικαιώματα μόνο στα κράτη στα οποία έχουν δικαιώματα διαμονής την ημέρα της εξόδου», αλλά να μην έχουν δικαιώματα σε καμία άλλη χώρα της Ε.Ε.

Όπως μεταδίδει ο Guardian, αυτό προκάλεσε οργισμένες αντιδράσεις την Τετάρτη, οπότε έγινε γνωστό από τις Βρυξέλλες, και η επιβεβαίωση στο έγγραφο θα αυξήσει τους φόβους των Βρετανών στην Ευρώπη ότι αυτό θα τους περιορίσει στο να πηγαίνουν σε συνέδρια, να επισκέπτονται πελάτες ή να μετακινούνται για να εργαστούν σε άλλη χώρα της Ένωσης.

«Νομίζω ότι πρέπει να δούμε πώς θα αναπτυχθεί στους επόμενους δύο ή τρεις γύρους συνομιλιών, όταν θα έχουμε μια καλύτερη ιδέα», επισήμανε η Ντόνσκο.

Διαφωνίες και στους “αποσπασμένους εργαζόμενους”

Οι δύο πλευρές εξακολουθούν επίσης να διαφωνούν σχετικά με τους «αποσπασμένους εργαζόμενους», που μετακινούνται προσωρινά είτε εθελοντικά είτε λόγω απόφασης του εργοδότη σε άλλη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Από την άλλη πλευρά, οι περιοχές συμφωνίας περιλαμβάνουν τους όρους με τους οποίους όλοι οι πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης μπορούν να αποκτήσουν μόνιμη κατοικία και δωρεάν ή χαμηλού κόστους τεκμηρίωση για νέο καθεστώς διαμονής, αλλά υπάρχουν σοβαρές διαφωνίες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο χορηγείται μόνιμη κατοικία.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση λέει ότι οι πολίτες θεωρούνται νόμιμοι κάτοικοι, ακόμη και αν δεν διαθέτουν έγγραφο μόνιμης κατοικίας, ενώ το Ηνωμένο Βασίλειο αναφέρει ότι θα απαιτήσει από τις δεκάδες χιλιάδες που υπέβαλαν πρόσφατα αίτηση για την επανεγγραφή των εγγράφων μόνιμης κατοικίας.

Επίσης, οι δύο ομάδες φαίνεται ότι βρίσκονται πιο κοντά σε συμφωνία σχετικά με τους βραχυπρόθεσμους εργολάβους, οι οποίοι είναι κάτοικοι φορολογουμένων σε μία χώρα και βγάζουν το εισόδημά τους σε άλλη. Αυτό θα επηρεάσει περίπου 45.000 Βρετανούς εργαζόμενους αλλά και 90.000 πολίτες της Ε.Ε. που ταξιδεύουν στη Βρετανία για εργασία με βραχυπρόθεσμες συμβάσεις, συμπεριλαμβανομένων εποχιακών υπαλλήλων.

Σε αυτό το σημείο το έγγραφο γράφει ότι «το Ηνωμένο Βασίλειο θα εξετάσει το ενδεχόμενο παροχής αμοιβαίων συμφωνιών».

 

Πηγή: Guardian - εφσυν

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

back to top