Menu
Βεβηλώθηκε και πάλιν ο τάφος του Καρλ Μαρξ

Βεβηλώθηκε και πάλιν ο τάφος του Κα…

• Για δεύτερη φορά σε δύο...

Το κυβερνητικό αφήγημα για την ανεργία, το δούλεμα του λαού και τα κουραφέξαλα του κυβ. Εκπροσώπου...

Το κυβερνητικό αφήγημα για την ανερ…

Γράφει: Κύπρος Κουρτελλάρ...

Εκδήλωση διαμαρτυρίας για το δικαίωμα της στέγασης

Εκδήλωση διαμαρτυρίας για το δικαίω…

• Χθες βράδυ στη Λεμεσό, ...

Τρία πουλάκια κάθονταν στων ΗΠΑ το ταμπούρι

Τρία πουλάκια κάθονταν στων ΗΠΑ το …

• Η αποχώρηση ΗΠΑ - Ρωσία...

Συνέβη στην Ελλάδα: Την απέλυσαν επειδή δεν πήγαινε χαρούμενη στη δουλειά!!!

Συνέβη στην Ελλάδα: Την απέλυσαν επ…

• Ανακοίνωση - καταγγελία...

Η νεότερη ιστορία του ελληνισμού και οι προοπτικές του

Η νεότερη ιστορία του ελληνισμού κα…

Γράφει: Χαράλαμπος Μερακλ...

Το στραμπούληγμα

Το στραμπούληγμα

Γράφει: Λιάνα Κανέλλη* Α...

Ελλάδα: Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, ΣΥΡΙΖαίο δυνατό

Ελλάδα: Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, ΣΥΡΙΖαί…

Μεταξύ των νέων υπουργών ...

Σε «νέα φάση» ο ενδοϊμπεριαλιστικός ανταγωνισμός

Σε «νέα φάση» ο ενδοϊμπεριαλιστικός…

• Ξεκίνησαν την Παρασκευή...

Αντάρτης, κλέφτης, παλικάρι πάντα είν’ ο ίδιος ο λαός

Αντάρτης, κλέφτης, παλικάρι πάντα ε…

Το πρώτο δεκαήμερο του Γε...

Prev Next

Οδηγίες για ποινική έρευνα κατά του Νικόλα Χατζηγιάννη

Οδηγίες για ποινική έρευνα κατά του Νικόλα Χατζηγιάννη

• Από τον Γενικό Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη, ο οπίος δήλωσε επίσης ότι "πολλοί θα είναι ευτυχείς" για την ημερομηνία αφυπηρέτησής του!

 

Γράφει: Αντώνης Γκιλδάκης*

Ο Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης επιβεβαίωσε σήμερα δημοσιεύματα, που αναφέρουν ότι δόθηκαν οδηγίες για ποινική έρευνα κατά του τέως Γενικού Διευθυντή της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας, Νικόλα Χατζηγιάννη.

Σε δηλώσεις του στη Βουλή, μετά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών, όπου συζητήθηκε ο προϋπολογισμός της Νομικής Υπηρεσίας για το 2019, ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Κληρίδης είπε ότι «παρόλο που δεν συνηθίζω να αναφέρομαι και να δίνω πληροφορίες σε υποθέσεις που απλώς τυγχάνουν διερεύνησης, επειδή αντιλαμβάνομαι ότι είδε το φως της δημοσιότητας αυτή η πληροφορία, δεν θα μπορούσα να τη διαψεύσω».

Παραπλανητικά δημοσιεύματα για το κόστος των ερευνών για την οικονομία

Εξάλλου, ο κ. Κληρίδης αναφέρθηκε σε παραπλανητικά δημοσιεύματα, τα οποία ανεβάζουν το κόστος των ερευνών για την οικονομία σε 30 εκ. και 40 εκ. ευρώ. Όπως είπε, η συνολική δαπάνη για στήριξη του ανακριτικού έργου της Αστυνομίας και τις έρευνες για την οικονομία ανέρχεται σε 5,66 εκ. ευρώ για την περίοδο Νοεμβρίου 2013-Νοεμβρίου 2018.

Εξήγησε παράλληλα ότι έξοδα ύψους 22 εκ. ευρώ περίπου για συμβουλευτικές υπηρεσίες «δεν έχουν καμία σχέση με τις ποινικές έρευνες για την οικονομία», αλλά πρόκειται για υπηρεσίες που αγοράζει η Δημοκρατία από ξένους οίκους για να υπερασπιστεί τον εαυτό της από απαιτήσεις δισεκατομμυρίων ενώπιον διαιτητικών δικαστηρίων, όπως αυτή της MIG και της FBME. Τα έξοδα αυτά τα χρεώνεται η Νομική Υπηρεσία, αλλά καταβάλλονται εξ ημισείας από την Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου και τη Νομική Υπηρεσία.

Χάρη στις συντονισμένες προσπάθειες της Νομικής Υπηρεσίας, της Κεντρικής Τράπεζας και ξένων οίκων έχουμε επιτύχει την έκδοση δύο αποφάσεων, με τις οποίες έχουν απορριφθεί οι διεκδικήσεις και επιστρέφονται έξοδα 5 εκ. και 3 εκ. ευρώ, συμπλήρωσε. Εντός της επιτροπής, ο κ. Κληρίδης είχε διευκρινίσει νωρίτερα ότι τα 5 εκ ευρώ είναι τα δικαστικά έξοδα που αναμένεται να εισπράξει η Κυπριακή Δημοκρατία μέχρι το τέλος του μήνα, μετά την επιτυχή έκβαση της υπόθεσης της MIG.

Αυτά τα οποία κάποιοι δημοσιεύουν «δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια παραπλάνηση» είπε ο κ. Κληρίδης. Πρόσθεσε ότι «είναι καιρός κάποιοι να σταματήσουν την ανεύθυνη και παραπλανητική δημοσιογραφία» και να αρχίσουν παραθέτουν τους πραγματικούς αριθμούς, ώστε να παρέχεται η αναγκαία στήριξη στους θεσμούς «οι οποίοι καταβάλλουν κάθε προσπάθεια για να υπερασπιστούν την Κυπριακή Δημοκρατία».

Ο Γενικός Εισαγγελέας είπε επίσης ότι η διεθνής διαιτησία στην υπόθεση της FBME έχει περατωθεί και αναμένεται ανά πάσα στιγμή η έκδοση της απόφασης.

Ανέφερε ακόμη ότι δεν υπάρχει καμία συνάρτηση του κόστους των ερευνών και του αποτελέσματος.

Ο κ. Κληρίδης ρωτήθηκε επίσης και για τον επαναπατρισμό τοιχογραφιών που βρίσκονται στην κατοχή της Τασούλας Χατζηττοφή, στη Χάγη, και είπε ότι «αντιλαμβάνομαι ότι γίνονται διευθετήσεις για επαναπατρισμό».

Ερωτηθείς για την ημερομηνία αφυπηρέτησής του, απάντησε ότι ζήτησε από το Υπουργείο Οικονομικών να τον πληροφορήσουν για την ακριβή ημερομηνία, καθώς υπάρχει κάποιο θέμα μη χρήσης αδειών. «Είμαι σίγουρος ότι πολλοί θα είναι ευτυχείς για την ημερομηνία αυτή», κατέληξε.

* ΚΥΠΕ

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

back to top