Menu
H GUE, οι «ιστορικές συμφωνίες» και οι βολικές εξαφανίσεις...

H GUE, οι «ιστορικές συμφωνίες» και…

Πρόσφατα στο Ευρωκοινοβού...

Ο πόλεμος των λέξεων και η νέα τάξη πραγμάτων

Ο πόλεμος των λέξεων και η νέα τάξη…

Γράφει: Νίκος Κατσουρίδης...

Ο ήχος της βαρβαρότητας...

Ο ήχος της βαρβαρότητας...

Γράφει: Κύπρος Κουρτελλάρ...

Το λεξιλόγιο των αρλεκίνων

Το λεξιλόγιο των αρλεκίνων

Γράφει: Λιάνα Κανέλλη* Δ...

Αθήνα - Σκόπια και NATO uber alles

Αθήνα - Σκόπια και NATO uber alles

Γράφει: Δημήτρης Μηλάκας*...

Σε αντιπαλότητα το εθνικό συμφέρον

Σε αντιπαλότητα το εθνικό συμφέρον

Γράφει: Χαράλαμπος Μερακλ...

Γραβατωμένος Τσίπρας

Γραβατωμένος Τσίπρας

Ουδέν σχόλιον.  Τα λέει ...

ΝΑΤΟ: Ετοιμάζει ακόμα πιο ενεργή εμπλοκή στη Μεσόγειο

ΝΑΤΟ: Ετοιμάζει ακόμα πιο ενεργή εμ…

Καθ' οδόν για τη Σύνοδο Κ...

Τουρκία: Δύο γύρους εκλογών προβλέπει η τελευταία δημοσκόπηση πριν τις αυριανές εκλογές

Τουρκία: Δύο γύρους εκλογών προβλέπ…

Γράφει: Άννα Ανδρέου* Δύ...

Έδιωξαν από τον αμερικανικό στρατό το ναυτικό δόκιμο με το μπλουζάκι του Τσε!

Έδιωξαν από τον αμερικανικό στρατό …

Ο ναυτικός δόκιμος Spense...

Prev Next

Είκοσι χρόνια χορωδία «η Κύπρος»

Είκοσι χρόνια χορωδία «η Κύπρος»

Εκδήλωση χθες Κυριακή στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

 

Το Σπίτι της Κύπρου και ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Η Κύπρος» διοργάνωσαν την Κυριακή στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, μουσική βραδιά με τη συμμετοχή της Χορωδίας του Συλλόγου υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Νίκου Ροδίτη, και των Κώστα Χατζηχριστοδούλου, τραγούδι, Βασίλη Χατζηλούκα, επιμέλεια ορχήστρας, κιθάρα, Ζαχαρία Μουζάκη, πιάνο, Γιώργο Τοκατλίδη, μπουζούκι και Έκτορα Μάγο, κρουστά.

Σε χαιρετισμό ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας Κυριάκος Κενεβέζος ανέφερε ότι ο Πολιτιστικός Σύλλογος «η Κύπρος» διοργανώνοντας συναυλίες και χορωδιακές συναντήσεις για δύο δεκαετίες, αποτελεί χώρο συνάντησης και επικοινωνίας των εν Ελλάδι παροικούντων Κυπρίων, συντηρώντας τον ομφάλιο λώρο και δεσμούς με τον γενέθλιο τόπο, την Κύπρο, αλλά και πολλών Ελλαδιτών φίλων, προβάλλοντας τη μουσική παράδοση του Ελληνισμού και ενισχύοντας τους αδελφικούς δεσμούς μεταξύ Κύπρου και Ελλάδας.

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο Καθηγητής Ιστορίας και πρώην Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας Γιώργος Γεωργής, ο οποίος κατέθεσε την προσωπική του μαρτυρία για το ξεκίνημα της Χορωδίας το 1998 από το Σπίτι της Κύπρου, το οποίο διηύθυνε την εποχή εκείνη, ως Μορφωτικός Σύμβουλος.

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδας Γιώργος Συλλούρης, στον χαιρετισμό του επεσήμανε ότι η χορωδία έχει την αποστολή να τραγουδά στην Ελλάδα τα κυπριακά τραγούδια μεταλαμπαδεύοντας αυτό το πολιτισμικό στοιχείο στους Κυπρίους της Ελλάδας, τους Ελλαδίτες αδελφούς μας και τις νεότερες γενιές, με την ευχή σε όλους τους συντελεστές της να συνεχίσουν τη σημαντική πολιτιστική τους προσφορά.

Η Πρόεδρος του Συλλόγου Μύρνα Αγρότου μίλησε για την αμέριστη και γενναιόδωρη προσπάθεια των ερασιτεχνών χορωδών καθώς και τη συμβολή στην επιτυχή διαδρομή της χορωδίας, των μαέστρων Γιάννη Οικονομίδη και Νίκου Ροδίτη. Για την πολύχρονη ανιδιοτελή προσφορά τους ευχαρίστησε επίσης τον ερμηνευτή Κώστα Χατζηχριστοδούλου και τον μουσικό τον Βασίλη Χατζηλούκα.

Η Χορωδία και οι μουσικοί ερμήνευσαν παραδοσιακά κυπριακά τραγούδια καθώς και τραγούδια γνωστών ποιητών, στιχουργών και συνθετών όπως των Οδυσσέα Ελύτη, Ευαγόρα Παλληκαρίδη, Δημήτρη Λιπέρτη, Γιάννη Ρίτσου, Λεωνίδα Μαλένη, Λευτέρη Παπαδόπουλου, Ανδρέα Γρηγορίου, Ευαγόρα Καραγιώργη, Κώστα Κακογιάννη, Νίκης Κατσαούνη, Βασίλη Μιχαηλίδη, Σπύρου Παπαγεωργίου, Μίκη Θεοδωράκη, Μάνου Λοϊζου, Μιχάλη Χριστοδουλίδη, Δημήτρη Λάγιου, Μάριου Τόκα, Γιώργου Κοτσώνη, Μιχάλη Βιολάρη.

ΚΥΠΕ

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

back to top