Menu
Και να στο βήμα ανεβαίνει ο Λένιν…

Και να στο βήμα ανεβαίνει ο Λένιν…

* Σαν σήμερα, 22 Απριλίου...

Όλη η Ελλάδα... βάση αμερικανοΝΑΤΟικής εφόρμησης στην περιοχή

Όλη η Ελλάδα... βάση αμερικανοΝΑΤΟι…

• Το πλέγμα υποδομών που ...

Αν επιστραφούν οι “οκτώ” στην Τουρκία, θα επιστρέψουν και οι “δύο” στην Ελλάδα...

Αν επιστραφούν οι “οκτώ” στην Τουρκ…

* Με το θέμα των οκτώ Τού...

Στον απόηχο του δείπνου

Στον απόηχο του δείπνου

Γράφει: Νίκος Κατσουριδης...

Οι ναζί ξανάρχονται

Οι ναζί ξανάρχονται

Γράφει: Λιάνα Κανέλλη* Ο...

Ο Ερντογάν σε πρόωρες εκλογές με τους πολιτικούς του αντιπάλους στη φυλακή

Ο Ερντογάν σε πρόωρες εκλογές με το…

Γράφει: Ανδρέας Δενεζάκης...

Οι δορυφόροι του Άρη δημιουργήθηκαν από πρόσκρουση αστεροειδούς

Οι δορυφόροι του Άρη δημιουργήθηκαν…

• Σύμφωνα με ευρήματα μια...

Υπάρχει και μια... τελείως διαφορετική 21η Απριλίου

Υπάρχει και μια... τελείως διαφορετ…

Στις 21 Απριλίου 1963 πρα...

Η Μόσχα χαιρετίζει την ανακοίνωση της Β. Κορέας για τα πυρηνικά

Η Μόσχα χαιρετίζει την ανακοίνωση τ…

* Χαιρετίζει και η Ε.Ε. κ...

Γερμανία: Δεκάδες νεοναζί υπηρετούν στην αστυνομία και τον στρατό!

Γερμανία: Δεκάδες νεοναζί υπηρετ…

Οι γερμανικές υπηρεσίες α...

Prev Next

Τελετή έναρξης του Ευρωπαϊκού Έτους για την Πολιτιστική Κληρονομιά 2018

Τελετή έναρξης του Ευρωπαϊκού Έτους για την Πολιτιστική Κληρονομιά 2018

* Την ερχόμενη Πέμπτη, η ώρα 19:00, στην αίθουσα Καστελιώτισσα στη Λευκωσία

 

Τελετή έναρξης του Ευρωπαϊκού Έτους για την Πολιτιστική Κληρονομιά 2018 διοργανώνουν το Τμήμα Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και το Γραφείο Ευρωπαϊκών και Διεθνών Υποθέσεων του Υπουργείου Παιδείας σε συνεργασία με την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο, την ερχόμενη Πέμπτη, η ώρα 19:00 , στην αίθουσα Καστελιώτισσα.

Την εκδήλωση θα χαιρετίσει ο υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Χαμπιαούρης και η υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνών και Έργων, Βασιλική Αναστασιάδου. Ομιλία θα εκφωνήσει η Θέμις Χριστοφίδου, Γενική Διευθύντρια της Γενικής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης, Νεολαίας, Αθλητισμού και Πολιτισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η εκδήλωση θα διανθιστεί μουσικά από το Μουσικό Σύνολο του Μουσικού Γυμνασίου Λευκωσίας, υπό τη διεύθυνση του καθηγητή Μουσικής Νικόλα Βρυώνη. Επιπρόσθετα, θα διαβαστούν αποσπάσματα από τα τρία πρώτα βραβευθέντα άρθρα του 2ου Ευρωπαϊκού Διαγωνισμού Παραγωγής Γραπτού Λόγου για τη Β’ Λυκείου, ενώ θα γίνει και απονομή βραβείων του Διαγωνισμού Φωτογραφίας “Culture Snap” τον οποίο διοργάνωσε η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. 

Η κληρονομιά μας: το παρελθόν συναντά το μέλλον

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ορίσει το 2018 ως το Ευρωπαϊκό Έτος για την Πολιτιστική Κληρονομιά, γεγονός το οποίο τονίζει τη σημασία που αποδίδεται στον Πολιτισμό σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, με στόχο την κοινωνική συνοχή, την ισότητα και την αποδοχή της διαφορετικότητας και των μειονοτήτων.

Με σύνθημα «Η κληρονομιά μας: το παρελθόν συναντά το μέλλον» το Ευρωπαϊκό Έτος για την Πολιτιστική Κληρονομιά 2018 έχει ως σκοπό να υπενθυμίσει σε όλους τους Ευρωπαίους πολίτες ότι η πολιτιστική κληρονομιά αποτελεί τον πυρήνα της Ευρώπης, αλλά και του σύγχρονου τρόπου ζωής, καθορίζοντας πρωτίστως την κοινή μας ταυτότητα. Αυτή η κοινή κληρονομιά ορίζει το μέλλον μας και έχουμε χρέος να την προστατεύουμε, να τη διατηρούμε και να την αναδεικνύουμε.

Δράσεις από όλα τα Κράτη μέλη

Σε αυτό το πλαίσιο προωθούνται δράσεις από όλα τα Κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ώστε όλοι οι πολίτες, και κυρίως οι νέοι, να αντιληφθούν και να διερευνήσουν την πολιτιστική πολυμορφία της Ευρώπης, κτίζοντας με τον τρόπο αυτό το όραμα, και τη βάση, πάνω στην οποία θα αντιμετωπιστούν τα σύγχρονα προβλήματα και οι προκλήσεις, στον οικονομικό, τον κοινωνικό, αλλά και τον πολιτικό τομέα, προωθώντας πανανθρώπινες αξίες.

Η πολιτιστική μας κληρονομιά είναι τα υλικά και τα άυλα κληροδοτήματα των προγόνων μας, καθώς και η γλώσσα, η λογοτεχνία, η ποίηση, οι σύγχρονες τέχνες, ο χορός, το θέατρο, ο κινηματογράφος, οι χειροτεχνίες, ακόμη και τα φαγητά μας και οι καθημερινές ιστορίες που ζούμε και διηγούμαστε!

Η τελετή έναρξης θα σηματοδοτήσει την απαρχή των δράσεων της Κυπριακής Δημοκρατίας για το Ευρωπαϊκό Έτος για την Πολιτιστική Κληρονομιά 2018 με γνώμονα ότι τα όποια μελλοντικά βήματα, για να έχουν στέρεα θεμέλια, πρέπει να στηρίζονται στην πολιτιστική κληρονομιά του παρελθόντος.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

back to top