Menu
Ελλάδα: Αμερικανόδουλη πολιτική και χωρίς Κοτζιά

Ελλάδα: Αμερικανόδουλη πολιτική και…

Γράφει: Γεράσιμος Χολέβας...

Κορίτσια Ροχίνγκια πωλούνται στο Μπαγκλαντές!

Κορίτσια Ροχίνγκια πωλούνται στο Μπ…

•Υποχρεώνονται σε καταναγ...

Ορφανίδης: Ο Συνεργατισμός δολοφονήθηκε από τους χειρισμούς των αρχών της Δημοκρατίας

Ορφανίδης: Ο Συνεργατισμός δολοφονή…

• Κατάθεση του πρώην κεντ...

Ένα σχίσμα την ημέρα τον Χριστό τον κάνει πέρα...

Ένα σχίσμα την ημέρα τον Χριστό τον…

Γράφει: Ισαάκ Σύσης* Καλ...

Ελλάδα: Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση μετά την παραίτηση Κοτζιά

Ελλάδα: Σφοδρή κριτική στην κυβέρνη…

• Από τα κόμματα της αντι...

Ευχαριστίες Νίκου Χριστοδουλίδη προς τον Νίκο Κοτζιά

Ευχαριστίες Νίκου Χριστοδουλίδη προ…

• Για την πολύτιμη και αγ...

Μαλλιά κουβάρια στην Ορθοδοξία...

Μαλλιά κουβάρια στην Ορθοδοξία...

• Για τα μάτια του... πρε...

Ελλάδα: Δεκτή η παραίτηση Κοτζιά

Ελλάδα: Δεκτή η παραίτηση Κοτζιά

• Ο Τσίπρας αναλαμβάνει τ...

Αντόνιο Γκουτέρες: Συνεχίζει τις προσπάθειες η Λουτ

Αντόνιο Γκουτέρες: Συνεχίζει τις πρ…

• Το πολιτικό αδιέξοδο με...

Ελλάδα: Προτεκτοράτο χωρίς προσχήματα

Ελλάδα: Προτεκτοράτο χωρίς προσχήμα…

Γράφει: Δημήτρης Μηλάκας*...

Prev Next

Έκθεση “ΗΟΜE”, από το Πάφος 2017

Έκθεση “ΗΟΜE”, από το Πάφος 2017

• Μέσα από το φωτογραφικό φακό δώδεκα φωτογράφων και τα εγκαίνια θα τελεστούν την Κυριακή, 17 Δεκεμβρίου

 

Γράφει: Κική Περικλέους*

Μια ξεχωριστή έκθεση πραγματοποιείται αυτές τις μέρες στην Πάφο με επίκεντρο το έργο HOME μέσα από το φωτογραφικό φακό δώδεκα φωτογράφων.

Η έκθεση εντάσσεται στο πλαίσιο του επίσημου προγράμματος της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης – ΠΑΦΟΣ 2017 και το έργο χρηματοδοτείται από τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού Κύπρου.

Οι δώδεκα φωτογράφοι είχαν την ευκαιρία να μάθουν από δύο ειδικούς της φωτογραφίας -τον Jason Eskenazi (ΗΠΑ) και τον Αχιλλέα Νάσιο (Σουηδία)- που τους ενθάρρυναν σε ένα διάλογο και μια ενδοσκόπηση, συνδεδεμένα με την πολιτιστική τους αντίληψη, ώστε να αναδιατυπώσουν την ιδέα του ‘home’.

Αυτό αποτέλεσε το νήμα σύνδεσης για την κατανόηση της πολυπλοκότητας του θέματος. 

Ακολούθησε, για τους επόμενους τρεις μήνες, η παραγωγή φωτογραφιών από τους συμμετέχοντες με την επίβλεψη των δύο εκπαιδευτών. Πέρα από την παραγωγή, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να αναπτύξουν συνεργασίες και να δημιουργήσουν δίκτυα επικοινωνίας για το μέλλον πέρα από τα δικά τους όρια.

Ξεκίνησε τον Ιούνη στη Δρούσεια

Το HOME, που  ξεκίνησε στις 27 Ιουνίου 2017 στη Δρούσεια, με πενθήμερη διαμονή (residency) των συμμετεχόντων και τη διεξαγωγή ενός εργαστηρίου, προστίθεται στην ανακοίνωση,  είναι ένα έργο που δημιουργήθηκε  προκειμένου να αναπτυχθεί μια διαλογική συζήτηση γύρω από την έννοια ‘Home’ (εστία, σπίτι), η οποία να οδηγήσει σε μια ενδοσκόπηση και ενεργοποίηση καλλιτεχνικής δράσης. 

Πρόκειται για ένα έργο που έχει ως στόχο να εξετάσει και να παρουσιάσει τις διαφορετικές ερμηνείες που μπορεί να έχει η έννοια ‘Home’  μέσα από την καλλιτεχνική συνεύρεση και  τη συμβίωση φωτογράφων-καλλιτεχνών και εμπειρογνωμόνων από την Κύπρο και το  εξωτερικό.

Συντελεστές του έργου

Συντελεστές του έργου είναι στην παραγωγή η Πολιτιστική Κίνηση ex-Artis, συνεργάτες η  Φ.Ε.Κ. – Τμήμα Πάφου,  Φωτοδός και εκπαιδευτές οι Jason Eskenazi (Η.Π.Α), Αχιλλέας Νάσιος (Σουηδία).

Επίσης στην επιμέλεια της  έκθεσης η Cheryl  Newman  (Αγγλία), Συντονιστής/Δημιουργός: Θάνος Σαββίδης (Κύπρος) και συμμετέχοντες  οι Ανδρέας Δρουσιώτης (Λεμεσός), Αχιλλέας Νάσιος (Σουηδία), Βαρνάβας Βαρνάβα (Λάρνακα), Bogdan Comisel (Βουκουρέστι), Cristina-Mina Dalea (Βουκουρέστι), Corneliu Sarion (Βουκουρέστι), Dragos Dumitrescu (Βουκουρέστι), Θάνος Σαββίδης (Πάφος), Ιωάννης Σταματογιάννης (Πάτρα), Ρένα Αχιλλέως (Πάφος), Σταύρος Σταματίου (Θεσσαλονίκη), Σύμος Χαραλάμπους (Πάφος), Φοινίκη Στούππα (Λευκωσία)

Εγκαίνια της έκθεσης την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο Τύπου, το έργο αποκτά ενδιαφέρον αφού εστιάζεται στην  ανάλυση των διαφορετικών προσεγγίσεων και ερμηνειών που κάποιοι καλλιτέχνες μπορούν να δώσουν στην έννοια «Home». 

Η φωτογραφική τέχνη έχει τη δύναμη να προσεγγίσει την πολυπλοκότητα αυτού του θέματος και να συνδέσει τις διάφορες ερμηνείες μαζί με την πολυπολιτισμική και ιστορική διάστασή του. 

Σημειώνεται πως τα εγκαίνια της έκθεσης θα τελεστούν την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου στις 16:00 στην αίθουσα Εν Πλω  στην Κάτω Πάφο. Η έκθεση θα διαρκέσει από τις  17 Δεκεμβρίου 2017 – 7 Γενάρη 2018    με ώρες λειτουργίας  16:00 – 19:00 

Η έκθεση ωστόσο θα παραμείνει κλειστή κατά τις ημερομηνίες   25, 26, 31 Δεκεμβρίου  και την 1η και 2η Γενάρη.

* ΚΥΠΕ

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

back to top