Menu
Ο Αναστασιάδης, ο Συλλούρης κι ο ήρωας καταδρομέας, Σωτήρης Αδάμου Κωνσταντίνου...

Ο Αναστασιάδης, ο Συλλούρης κι ο ήρ…

Γράφει: Κύπρος Κουρτελλάρ...

Κυβερνώντων -και όχι μόνο- αχρειότητες και ιστορίας βιασμός...

Κυβερνώντων -και όχι μόνο- αχρειότη…

Γράφει: Κύπρος Κουρτελλάρ...

Οι Αμερικανοί το Κυπριακό και ο Μητσοτάκης

Οι Αμερικανοί το Κυπριακό και ο Μητ…

Γράφει: Δημήτρης Μήλακας*...

Και το όνομα αυτού: έγκλημα και προδοσία...

Και το όνομα αυτού: έγκλημα και προ…

Γράφει: Κύπρος Κουρτελλάρ...

Το νερό είναι το ελιξίριο της ζωής

Το νερό είναι το ελιξίριο της ζωής

Γράφει: Χαράλαμπος Μερακλ...

Θα εμφανιστεί και πιο προηγμένο οπλικό σύστημα στην περιοχή, εκτός από τους S-400...

Θα εμφανιστεί και πιο προηγμένο οπλ…

• Σύμφωνα με τον επικεφαλ...

Τσαβούσογλου: Θα συνεχίσουμε τις γεωτρήσεις αν οι Ε/κ δεν αποδεχτούν τις προτάσεις Ακιντζί

Τσαβούσογλου: Θα συνεχίσουμε τις γε…

• Στα χέρια του προέδρου ...

Ελλάδα: Η Νέα Δημοκρατία θέτει στο στόχαστρο τους πρόσφυγες!

Ελλάδα: Η Νέα Δημοκρατία θέτει στο …

• Με απόφαση του Γ. Βρούτ...

Ο ΥΠΕΞ ενημερώνει τη Δευτέρα τους Ευρωπαίους ομολόγους του

Ο ΥΠΕΞ ενημερώνει τη Δευτέρα τους Ε…

• Για εξελίξεις με ενέργε...

Ελλάδα: Οι επιχειρηματικοί ομίλοι βάζουν ακόμα ψηλότερα τον αντιλαϊκό πήχη

Ελλάδα: Οι επιχειρηματικοί ομίλοι β…

• Οι εργοδοτικές ενώσεις ...

Prev Next
Κύπρος Κουρτελλάρης

Κύπρος Κουρτελλάρης

Ο Αναστασιάδης, ο Συλλούρης κι ο ήρωας καταδρομέας, Σωτήρης Αδάμου Κωνσταντίνου...

Γράφει: Κύπρος Κουρτελλάρης

Χθες βράδυ (Τρίτη, 16 Ιουλίου 2019) παρευρέθηκα στην εκδήλωση - πολιτικο μνημόσυνο, που διοργάνωσε το σωματείο ΕΑΣ Αγίου Δομετίου για τον Αηδεμετίτη ήρωα καταδρομέα -και ποδοσφαιριστή του σωματείου- Σωτήρη Αδάμου Κωνσταντίνου. Το θεώρησα χρέος μου να παραστώ, όπως παρευρίσκομαι από το 2008 σε κάθε εκδήλωση ή μνημόσυνο για τον ήρωα καταδρομέα.

Μάλιστα ως φίλος της οικογένειας συμπορεύθηκα μαζί της στον τεράστιο αγώνα για αποκατάσταση του ονόματος του ήρωα καταδρομέα, που συνειδητά το εοκαβήτικο και πραξικοπηματικό συνάφι, με επικεφαλής της ηγεσία του παγκύπριου συνδέσμου καταδρομέων, κατέταξε στον κατάλογο των νεκρών καταδρομένων που έλαβαν μέρος στο προδοτικό πραξικόπημα τον Ιoύλη του 1974. Προσωπικά δε, στο βιβλίο του ΕΑΣ Αγίου Δομετίου για τα 50χρονα του σωματείου -το 199, δέκα χρόνια πριν την δικαίωση από την ίδια την πολιτεία της θυσίας του ήρωα- έγραψα γι’ αυτόν και τη θυσία του και ότι άδικα ο Σωτήρησε συγκαταλέγετο στους πραξικοπηματίες.

Κυβερνώντων -και όχι μόνο- αχρειότητες και ιστορίας βιασμός...

Γράφει: Κύπρος Κουρτελλάρης

Το ακούσαμε, λοιπόν, (ξανά) και αυτό... Εκ στόματος Αρχιεπισκόπου Νέας Ιουστινιανής και... μισής Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου του Β’: “Ο διχασμός μας έφερε σε αυτές τις απαράδεκτες καταστάσεις”. Διευκρινόζοντας πως “ο διχασμός πάντοτε φέρνει ανωμαλία, φέρνει χαλάσματα, πένθος, καταστροφή”, αλλά και σημειώνοντας ακόμη ότι: “δυστυχώς μερικοί ακόμη είναι αδιόρθωτοι. Δεν έχουν καταλάβει το λάθος που έκαναν. Για αυτό πρέπει να εμπεδωθούν πάση θυσία σε όλους οι δημοκρατικές αρχές και να υπάρξει μεταξύ μας εκείνη η πολυπόθητη αγάπη και ειρήνη που θα φέρει την πρόοδο σε αυτόν τον δύσμοιρο τόπο”... Ποιοι είναι, όμως, αυτοί οι “κάποιοι” που παραμένουν “αδιόρθωτοι” και ποιοι είναι το “λάθος” που έκαναν, ο μακαριότατος δεν το διασαφήνισε...

Και το όνομα αυτού: έγκλημα και προδοσία...

Γράφει: Κύπρος Κουρτελλάρης

Άλλη μια επέτειος της αποφράδας μέρας... Η 45η στη σειρά. Μια μέρα που έφερε την μεγαλύτερη καταστορφή στην Κύπρο και το λαό μας των σύγχρονων χρόνων. Μια μέρα που οδήγησε στο ματοκύλισμα της Κύπρου και του λαού μας, πρώτα με το χουντοφασιστικό και εοκαβήτικο πραξικόπημα και σε δεύτερη φάση με την βάρβαρη τουρκική εισβολή.

Δύο όψεις του ίδιου ιμπεριαλιστικού νομίσματος. Δύο όψεις του ίδιου ιμπεριαλιστικού εγκλήματος. Σχεδιασμένου στα μαγειρεία του αμερικανοβρετανικού ιμπεριαλισμού που εφαρμόστηκε στην πράξη από τα μίσθαρνα όργανά του σε Κύπρο και Ελλάδα -το χουντοφασιστικό εοκαβήτικο και τουρκοφόρο πραξικόπημα- και από τις ορδές του Αττίλα με την τουρκική εισβολή.

Θέλ’ η πουτάνα να κρυφτεί, αμμά η χαρά εν την αφήνει...

Γράφει: Κύπρος Κουρτελλάρης

Διάβασα σήμερα στον Τύπο -”Πολίτης”- ότι: μετά την αναγνώριση του πραξικοπιματικώ τω τρόπω αυτοανακηρυχθέντως “προέδρου” της Βενεζουέλας Χουάν Γκουαϊδό από την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ως «μεταβατικό πρόεδρο» της Βενεζουέλας, επίκειται η ίδια αναγνώριση και από την -ομογάλακτη της Νέας Δημοκρατίας- κυπριακή κυβέρνηση του Συναγερμού - Αναστασιάδη!

Μάλιστα το θέμα αυτό θα συζητηθεί -αν ορθά κατάλαβα από το εν λόγω δημοσίευμα-  κατά την επικέιμενη συνάντηση του Κύπριου υπέξ με τον Έλληνα ομόλογό του. Πριν, αναφέρει το δημοσίευμα, την συνάντηση του νέου Έλληνα υπουργού Εξωτερικών με τον Αμερικανό υπέξ Μάικ Πομπέο. Με ότι και αν αυτή η υπογράμμιση -του “Π”- σημαίνει... Έτσι, λοιπον, η ευθυγράμμιση με τα ιμπεριαλιστικά κέντρα των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα ολοκληρωθεί, δένοντας και την Κύπρο στο άρμα τους.

Subscribe to this RSS feed