Menu
Ηνωμένες Πολιτείες: Διαδηλώσεις παρά την απαγόρευση κυκλοφορίας

Ηνωμένες Πολιτείες: Διαδηλώσεις παρ…

•  1600 στρατιώτες στην Ο...

Κύπρος: Ανησυχία πολιτών για την αύξηση του εγκλήματος

Κύπρος: Ανησυχία πολιτών για την αύ…

• Τι καταγράφεται σε έρευ...

Στις 9 Ιουνίου η έναρξη γ’ φάσης χαλάρωσης περιοριστικών μέτρων - λήξη 24/6

Στις 9 Ιουνίου η έναρξη γ’ φάσης χα…

• Σημερινή απόφαση του Υπ...

8 λεπτά και 46 δευτερόλεπτα...

8 λεπτά και 46 δευτερόλεπτα...

Γράφει: Δημήτρης Κούλαλης...

Ανταλλαγή απόψεων στην Τεχνική Επιτροπή για Υγεία, για άνοιγμα οδοφραγμάτων

Ανταλλαγή απόψεων στην Τεχνική Επιτ…

• Ενημέρωση από τον συμπρ...

Ελλάδα: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη εξοπλίζει και ντύνει τις δυνάμεις καταστολής

Ελλάδα: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη εξοπλ…

• «"Αγορά της εικοσαετίας...

Τι πρέπει να γνωριζουμε για την παροχή ενδονοσοκομειακής φροντίδας υγείας στο ΓεΣΥ

Τι πρέπει να γνωριζουμε για την παρ…

• Απαντήσεις σε πιθανά ερ...

Κύπρος: Πέντε νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα, από 1,504 διαγνώσεις

Κύπρος: Πέντε νέα επιβεβαιωμένα κρο…

• Δεν προκύπτει κάποια δρ...

Αντικαθιστούν τους δημοσιογράφους με άβουλα … ρομπότ!

Αντικαθιστούν τους δημοσιογράφους μ…

• Εφιαλτικά σενάρια από τ...

Μάικλ Τζόρνταν: "Θλίβομαι βαθιά, πονάω αληθινά κι είμαι απλά εξοργισμένος"...

Μάικλ Τζόρνταν: "Θλίβομαι βαθι…

• Γραπτή δήλωση του θρύλο...

Prev Next

Η Eurovision και το ξέπλυμα του κράτους - δολοφόνου του παλαιστινιακού λαού

Η Eurovision και το ξέπλυμα του κράτους - δολοφόνου του παλαιστινιακού λαού
Γράφει: Κύπρος Κουρτελλάρης

Την ώρα που εμείς -οι αφελείς- Κύπριοι, Έλληνες και όχι μόνο, χαριεντιζόμαστε γιατί Κύπρος και Ελλάδα προκρίθηκαν -λένε- στον Τελικό του Σαββάτου του φετινού διαγωνισμού της Eurovision (οι άλλες οκτώ χώρες είναι Λευκορωσία, Σερβία, Εσθονία, Τσεχία, Αυστραλία, Ισλανδία, Άγιος Μαρίνος και Σλοβενία), κάποιοι βλέπουν πέρα από α φαντασμαγορικά σόου. Και αγγίζουν την ουσία της σκληρής πραγματικότητας που κάποιοι βιώνουν καθημερινά από το κράτος - δολοφόνο, ήτοι από το Ισραήλ.

Κάποιοι, λοιπόν -κόντρα στη μαζική πλύση εγκεφάλου που οι διοργανωτές του διαγωνισμού υποβάλλουν τους λαούς του κόσμου- τολμούν να ορθώσουν και να πουν τα πράγματα με το όνομά τους. Χωρίς την τεχνική επικάλυψη των πολυδάπανων εφέ στα σκηνικά και την παρουσίαση του διαγωνισμού, χωρίς τα επί σκηνής τιτσιδώματα, που μετατρέπουν τους θεατές και -εκατομμύρια- τηλεθεατές σε... ηδονοβλεψίες, βλέπουν την ουσία που επιμελώς το σύστημα -και οι θεσμοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης- αποκρύβουν: Ότι πίσω από όλα αυτά βρίσκεται ένα κράτος - δολοφόνος. Το Ισραήλ. Ότι πίσω από όλα αυτά -και μέσα ακριβώς από τον φετινό διαγωνισμό της Eurovision- αυτό που γίνεται είναι το ξέπλυμα του κράτους - δολοφόνου του παλαιστινιακού λαού. Δηλαδή του Ισραήλ...

Διευκρινίζω ότι ο τίτλος του σημερινού εν τύποις πονήματος δεν είναι δικός μου. Τον αντέγραψα, με μια μικρή παραλλαγή -και δεν ντρέπομαι που το λέω- από χθεσινό ομότιτλο θέμα της ελληνικής ιστοσελίδα “Ημεροδρόμος”. Κι αυτό απ’ αφορμή μια ανακοίνωση του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου. Μια ανακοίνωση που -δυστυχώς- προσωπικά δεν αντιλήφθηκα όμοιά της και από αντίστοιχο σώμα στην Κύπρο...

Ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος, λοιπόν, όπως μας πληροφορεί ο “Ημεροδρόμος” «χαιρετίζει την κινητοποίηση ανθρώπων των γραμμάτων και των τεχνών από την χώρα μας [Ελλάδα] και διεθνώς ενάντια στην προσπάθεια ξεπλύματος του κράτους-τρομοκράτη του Ισραήλ μέσω του θεσμού της Eurovision».

Και αφορμής δοθείσης ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος, τα λέγει σε όλους ένα χεράκι... Επειδή δε συμφωνώ σε όλα, μέχρι και το τελευταίο “ιώτα” -όπως συνηθίσαμε να λέμε- με την αντίδραση του εν λόγω Συλλόγου, μεταφέρω αυτούσια αυτά που διάβασα στον “Ημεροδρόμο”. Διαβάστε τα, γιατί έχει σημασία. Μπορεί να μας ταρακουνήσουν από τον ύπνο της αδιαφορίας που μας ρίχνουν οι λεγόμενοι ευρωπαϊκοί θεσμοί και αυτοί που κινούν τα πιόνια της, πολιτικά και όχι μόνο:

«Η αξιοποίηση του θεσμού της Eurovision για το ξέπλυμα του κράτους του Ισραήλ -αναφέρει ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος- δεν έρχεται σε αντίθεση με τις αξίες της Eurovision, ούτε και της Ε.Ε., αντίθετα αποκαλύπτει πως ακριβώς αυτές είναι οι αξίες που υπηρετούν. Η Eurovision ως θεσμός έχει ως διακηρυγμένο στόχο την προβολή μιας ψευδεπίγραφης κοινής ευρωπαϊκής πολιτιστικής ταυτότητας, αλλά και την προώθηση των ιδανικών και των αξιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Την ίδια στιγμή, βλέπουμε πως κάθε χρόνο η γεωπολιτική «σκακιέρα» αναδεικνύει ακόμα και τον ίδιο το νικητή της Eurovision ή τουλάχιστον επιβάλει το κεντρικό θέμα συζήτησης που κερδίζει ή φτάνει ψηλά. Είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα βράβευσης τραγουδιού συγκροτήματος από την Ουκρανία, δύο χρόνια πριν, το οποίο είχε σαν θέμα ένα «θρήνο» για τους συνεργάτες των Ναζί που σκοτώθηκαν κατά τον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο στη χώρα(!?), ακριβώς την περίοδο όπου κορυφωνόταν η επέμβαση ΗΠΑ-Ε.Ε. στην Ουκρανία, με την επιβολή μιας κυβέρνησης με την συμμετοχή φασιστών.

Με αφορμή λοιπόν τη φετινή διοργάνωση της Eurovision, η στάση της Ε.Ε. αλλά και όλων των κρατών μελών της ξεχωριστά, απέναντι στο κράτος του Ισραήλ θα μείνει στην ιστορία ως μνημείο πολιτικής υποκρισίας.

Σύσσωμες οι ηγεσίες ΗΠΑ και Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι σύμμαχοι με το κράτος του Ισραήλ, του χτυπάνε φιλικά τον ώμο, του αναγνωρίζουν το «δικαίωμα στην αυτοάμυνα» δηλαδή να κατέχει παράνομα τα εδάφη των Παλαιστινίων, να έχει μετατρέψει ακόμα και τις ελάχιστες ελεύθερες ζώνες σε πραγματική κόλαση, να δολοφονεί, να φυλακίζει ακόμα και χωρίς κατηγορίες χιλιάδες Παλαιστίνιους, ακόμα και μικρά παιδιά.

Δεν θέλουμε να είμαστε θεατές σε ακόμα ένα έργο κομμένο και ραμμένο στην πρόσφατη έκθεση του State Department των ΗΠΑ και για το ρόλο της χώρας μας διεθνώς. Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, η οποία με απίστευτο θράσος παριστάνει τον φίλο του Παλαιστινιακού λαού, υπηρετεί τις ίδιες «αξίες» που υπηρετούν οι κυβερνήσεις ΗΠΑ-Ε.Ε.-Ισραήλ. Αναβαθμίζει διαρκώς τις σχέσεις με το κράτος του Ισραήλ σε όλα τα επίπεδα. Πρόσφατη είναι η κοινή στρατιωτική άσκηση Ελλάδας-Ισραήλ-Σαουδικής Αραβίας με σαφή στόχευση την αντιπαράθεση με την Ρωσία.

Οι καλλιτέχνες δεν μπορούμε να μένουμε αμέτοχοι και αδρανείς σε τέτοιες εξελίξεις. Πολύ περισσότερο δεν μπορούμε να γινόμαστε πρωταγωνιστές στο ξέπλυμα εγκληματικών σχεδιασμών. Σηκώνουμε το ανάστημά μας για την προώθηση ενός πολιτισμού που πηγάζει από την ίδια την κοινωνία και απευθύνεται σε αυτήν, όχι για να τον «αγοράσει», αλλά για την εξυψώσει. Καλούμε την κυβέρνηση να αποσύρει την ελληνική συμμετοχή, καθώς και τη μη προβολή της Eurovision από τα κρατικά μέσα ενημέρωσης», καταλήγει η ανακοίνωση του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου.

Και μετά από αυτά, ρωτώ: Είπε κανείς τίποτε; Αντέδρασε κανείς από όσους έβλεπαν χθες βράδυ τον λεγόμενο πρώτο ημιτελικό του διαγωνισμού, φέροντας έστω στη σκέψη του πως πίσω από τις κάμερες και τα φώτα, πίσω από τα χλιδάτα σχιστά και διαφανή αποκαλυπτικά φορέματα, το κράτος - δολοφόνος που φιλοξενεί το διαγωνισμό, δολοφονεί αμάχου Παλαιστίνιους;

Και συνεχίζω: Έφερε κανείς από εμάς στη σκέψη του, παρακολουθώντας χθες βράδυ τον διαγωνισμό και/ή συζητώντας σήμερα στα πηγαδάκια, με περισσή χαρά και αυτοϊκανοποίηση, την πρόκριση της Κύπρου και της Ελλάδας, ότι, για παράδειγμα: Στις διαδηλώσεις της «Μεγάλης Πορείας της Επιστροφής», που ξεκίνησαν την άνοιξη του 2018 στη Γάζα, έχουν τραυματιστεί από τον ισραηλινό στρατό περίπου 31.691 Παλαιστίνιοι; Και ότι σχεδόν κανείς από όσους τραυματίστηκαν δεν πλησίασε τον συνοριακό φράχτη με το Ισραήλ ή κάποιον Ισραηλινό στρατιώτη, για να τον θέσει σε κίνδυνο; Κι όμως, οι Ισραηλινοί κτυπούσαν στο ψαχνό!

Σκέφτηκε κανείς ότι, πέρα από τους τραυματίες, σχεδόν τριακόσιοι (300) Παλαιστίνιοι διαδηλωτές έχουν την ίδια περίοδο δολοφονηθεί από τα πυρά των Ισραηλινών, με την πλειοψηφία αυτών νέοι και γυναικόπαιδα; Μόνο το τριήμερο Παρασκευή - Σάββατο και Κυριακή, 3, 4 και 5 Μαΐου -δηλαδή μόλις τρεις βδομάδες πριν τον διαγωνισμό της Eurovision- οι Ισραηλινοί σκότωσαν 21 Παλαιστίνιους. Ανάμεσά του και ένα μωρό και την έγκυο μητέρα του, οι αιμοσταγείς δολοφόνοια!

Και ξαναρωτώ: Κάνει ή δεν κάνει ξέπλυμα του κράτους δολοφόνου των Παλαιστινίων ο διαγωνισμός της Eurovision; Ασφαλώς και κάνει. Το θέμα, λοιπόν, είναι πως εμείς αντιδρούμε...

Καλημέρα σας! Όσο και αν μπορεί, βεβαίως, να είναι καλή η μέρα μας, με τέτοια νούμερα που καταγράφει το Ισραήλ. Ο, κατά τα λοιπά, στρατηγικός εταίρος Κύπρου και Ελλάδας, προς δόξα του ακτύπητου δίδυμου Αναστασιάδης - Τσίπρας...

ΣΗΜ: Δεν χρειάζεται, πιστεύω, να σας αναφέρω ότι στο κάτω μέρος της φωτογραφικής σύνθεσης είναι η “δική” μας Τάμτα. Το... "δική" μας, βέβαια, σε εισαγωγικά, αφού η εκπρόσωπος της Κύπρου στο διαγωνισμό της Eurovision φέτος είναι τόσο δική μας, όσο ευρωπαϊκή χώρα είναι η Αυστραλία και μια σειρά χώρες της Ασίας που μετέχουν στον -κατά τα άλλα- ευρωπαϊκό διαγωνισμό τραγουδιού...

Κυπ. Κ.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

back to top