Menu
Λύκος παρίστανε τον φύλακα…

Λύκος παρίστανε τον φύλακα…

Γράφει: Μάκης Παπαδημητρί...

Ελληνοτουρκικά - Αιγαίο -ΝΑ Μεσόγειος: Νέα ορμή στις εκκλήσεις για διάλογο μετά τις επαφές Μπορέλ

Ελληνοτουρκικά - Αιγαίο -ΝΑ Μεσόγει…

Καθημερινά είναι τα μηνύμ...

ΗΠΑ και Κύπρος. Το κύριο ζητούμενο

ΗΠΑ και Κύπρος. Το κύριο ζητούμενο

Γράφει: Νίκος Κατσουρίδης...

Ελλάδα 2020: Αστυνομικοί πέφτουν με τις μηχανές σε μπλοκ διαδηλωτών!

Ελλάδα 2020: Αστυνομικοί πέφτουν με…

Στο προχθεσινό ντελίριο κ...

Ένας χρόνος κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας: Καλεσμένοι στα «γενέθλια» οι επιχειρηματικοί όμιλοι και όχι ο λαός...

Ένας χρόνος κυβέρνησης Νέας Δημοκρα…

Με «καλεσμένους» τους επι...

ΗΠΑ: Συνδικάτα και οργανώσεις καλούν σε απεργία στις 20 Ιούλη

ΗΠΑ: Συνδικάτα και οργανώσεις καλού…

Απεργία για τις 20 Ιούλη ...

Η ανατομία της εισβολής και οι προεκτάσεις

Η ανατομία της εισβολής και οι προε…

Γράφει: Ανδρέας Θεοφάνους...

Ελλάδα: Οι αλήτες του Χρυσοχοΐδη χτύπησαν διαδήλωση χιλιάδων!

Ελλάδα: Οι αλήτες του Χρυσοχοΐδη χτ…

• Η τρομοκρατία δεν πέρασ...

Ν.Α. Μεσόγειος: Επιταχύνονται διεργασίες για Ελληνοτουρκικά - Κυπριακό

Ν.Α. Μεσόγειος: Επιταχύνονται διεργ…

• Η «διαφορετική αντίληψη...

Ο «Τιτανικός» προσέκρουσε, η ορχήστρα παίζει…

Ο «Τιτανικός» προσέκρουσε, η ορχήστ…

Γράφει: Δημήτρης Μηλάκας*...

Prev Next

Τελικά -για το κυβερνών κόμμα- η ζημιά για τις ευρωεκλογές μετρά περισσότερο από τα θύματα των φόνων;

Τελικά -για το κυβερνών κόμμα- η ζημιά για τις ευρωεκλογές μετρά περισσότερο από τα θύματα των φόνων;
Γράφει: Κύπρος Κουρτελλάρης

Σήμερα το πρωί -στις 10 για την ακρίβεια- ανηφορίζει κατά προεδρικού λόφου μεριά ο Ιωνάς Νικολάου. Για να υποβάλει -όπως όλα δείχνουν και ως προκύπτει από τη χθεσινή γραπτή του δήλωση- την παραίτησή του από τη θέση του υπουργού Δικαιοσύνης στον πρόεδρο Αναστασιάδη. Ωστόσο: Ο -απερχόμενος;- υπουργός δεν ανηφορίζει μόνος κατά προεδρικού λόφου μεριά. Μαζί του θα είναι -σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες- και ο αρχηγός της Αστυνομίας Ζαχαρίας Κυριάκου...

Θα πει, κάποιος: Σωστό αυτό -αν αληθεύει- αφού υπουργός και Αρχηγός πάνε μαζί πακέτο στο θέμα πολιτικών -και όχι μόνο- ευθυνών για τους χειρισμούς της Αστυνομίας στο μέγα θέμα των πολλαπλών φόνων αλλοδαπών γυναικών -επτά τον αριθμό μέχρι στιγμής- ανάμεσα στις ποίες συγκαταλέγονται και δύo μικρά κορίτσια.

Κι όμως: Οι πληροφορίες λένε πως και πάλιν οι δύο αυτοί άνδρες δεν ανηφορίζουν κατά προεδρικού λόφου μεριά μόνοι. Μαζί τους θα είναι και ο πρόεδρος του Συναγερμού Αβέρωφ Νεοφύτου! Κι εδώ έρχονται τα δύσκολα: Τι γυρεύει μαζί με τον Ιωνά Νικολάου και τον Ζαχαρία Χρυσοστόμου στο προεδρικό ο πρόεδρος του Συναγερμού; Αν είναι να υποβάλουν αμφότεροι την παραίτησή τους στον πρόεδρο Αναστασιάδη και -έστω- να του εξηγήσουν τους λόγους που τους οδήγησαν σ’ αυτή την απόφαση, τότε οι δυο του μόνο είναι υπέρ-αρκετοί. Εύκολα ή δύσκολα φρονώ ότι θα μπορούν να πείσουν τον πρόεδρο να την αποδεχτή. Δεν χρειάζονται για τούτο και την στήριξη του Αβέρωφ Νεοφύτου!

Αλλά οι δημοσιογραφικές πληροφορίες  είναι σαφείς: Μαζί τους θα είναι και ο συναγερμικός πρόεδρος. Μετατρέποντας, έτσι, μια καθαρά πολιτειακή υπόθεση, ένα καθαρά εσωτερικό θέμα της κυβέρνησης και της Αστυνομίας σε... κομματικό θέμα! Βλέπετε, οι πληροφορίες είναι σαφείς: Το θέμα των πολλαπλών φόνων, οι αποκαλύψεις γύρω από αυτούς, οι χειρισμοί και στάση αστυνομίας, Αρχηγού και αρμόδιο πολιτικού προϊστάμενου επηρεάζουν -λένε οι δημοσιογραφικές πληροφορίες- τον Συναγερμό ενόψει ευρωεκλογών! Και γι’ αυτό σπεύδει κι ο Αβέρωφ στον προεδρικό λόφο... Προφανώς για να είναι σίγουρος ότι αποχωρώντας οι δύο πρώτοι από το γραφείο του προέδρου θα κουβαλούν μαζί τους και τον τίτλο του “τέως”. Κι ο Αβέρωφ να περισώσει ό,τι περισώζεται από το κυβερνών κόμμα στις επικείμενες ευρωεκλογές!

Κι εγώ, ο μονίμως αφελής μέσος πολίτης αυτού του τόπου, διερωτούμαι: Τελικά σ’ αυτόν τον τόπο, η όποια ζημιά στο κυβερνών κόμμα ενόψει ευρωεκλογών -εσείς διαβάζετε σε ψήφους- μετρά περισσότερο από τα θύματα των φόνων και την πολιτική ευθύνη που προ ημερών αρκετών όφειλαν να αναλάβουν παραιτούμενοι υπουργός και Αρχηγός της Αστυνομίας; Έτσι φαίνεται -και αποδεικνύεται- δυστυχώς... Διαφορετικά, γιατί ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος μέχρι χθες επέμενε ότι η απόδοση ευθυνών θα γίνει μετά το αποτέλεσμα της έρευνας;

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

back to top