Menu
Ο ρόλος της κυκλικής οικονομίας για να διασωθεί το περιβάλλον

Ο ρόλος της κυκλικής οικονομίας για…

Γράφει: Χαράλαμπος Μερακλ...

Ο Κίπλινγκ, η σβάστικα και Φίλμπυ

Ο Κίπλινγκ, η σβάστικα και Φίλμπυ

• Σαν σήμερα έφυγε από τη...

Απελευθερώθηκαν δυο πελεκάνοι στην αλυκή Ακρωτηρίου

Απελευθερώθηκαν δυο πελεκάνοι στην …

• Σήμερα, από την Υπηρεσί...

ΠΑΣΙΝ: “Μας ζητείται να κάνουμε άλμα στο κενό”...

ΠΑΣΙΝ: “Μας ζητείται να κάνουμε άλμ…

• Στοιχεία για το ΓεΣΥ ζη...

Οι ΗΠΑ βιάζονται, Ζάεφ και Τσίπρας τρέχουν

Οι ΗΠΑ βιάζονται, Ζάεφ και Τσίπρας …

Γράφει: Δημήτρης Μηλάκας*...

Ελλάδα: Μέχρι τέλος επόμενης εβδομάδας η κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών

Ελλάδα: Μέχρι τέλος επόμενης εβδομά…

• Σύμφωνα με τον πρόεδρο ...

Τσιτσάνης και πάλι Τσιτσάνης!

Τσιτσάνης και πάλι Τσιτσάνης!

• Έφυγε σαν σήμερα πριν 3...

Επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης το 2019 προβλέπει η PwC

Επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομι…

Η ανάκαμψη που παρατηρήθη...

Γαλλία: 13 άνθρωποι έχασαν το μάτι τους από την αστυνομική βία!

Γαλλία: 13 άνθρωποι έχασαν το μα…

• 93 σε σοβαρή κατάστασ...

Μαξίμου: Δεν θα ακολουθήσουμε εσπευσμένες διαδικασίες για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών

Μαξίμου: Δεν θα ακολουθήσουμε εσπευ…

Γράφει: Αδάμος Ζαχαριάδης...

Prev Next

Η Ομόνοια, η καταστατική και η έκτακτη Συνέλευση και η παροιμία με τον φούρνο...

Η Ομόνοια, η καταστατική και η έκτακτη Συνέλευση και η παροιμία με τον φούρνο...
Γράφει: Κύπρος Κουρτελλάρης

Σε Καταστατική, αλλά και σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση, προχωρά η Ομόνοια την Τρίτη 29 Μαΐου. Αυτό αποφάσισε, το βράδυ της Τετάρτης, σε συνεδρία του το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου. Κι ευθύς τούτο ανακοινώθηκε επίσημα. Με το Δ.Σ. να διευκρινίζει πως: Βασικός στόχος του Δ.Σ. είναι να προχωρεί σε ενέργειες και να ακολουθεί διαδικασίες που θα συμβάλουν στη διασφάλιση της μέγιστης δυνατής ενότητας και σύμπνοιας στις τάξεις της Ομόνοιας, διαβεβαιώνοντας παράλληλα πως χειρίζεται τα κρίσιμα ζητήματα των ημερών, με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και αντιλαμβανόμενο πλήρως την ιστορικότητα των στιγμών.

Αιτιολογώντας, λοιπόν, την απόφασή του, το Δ.Σ. ανακοίνωσε πως αποφάσισε όπως συγκαλέσει Καταστατική Συνέλευση, ώστε να εναρμονίσει το Καταστατικό του Συλλόγου με τις πρόνοιες του νέου περί Σωματείων και Ιδρυμάτων Νόμου (Ν. 104(I)/2017), αλλά και για να συμπεριληφθεί σε αυτό ξεκάθαρη πρόνοια, που θα επιτρέπει την εκχώρηση της διαχείρισης του ποδοσφαιρικού τμήματος σε νομικό ή φυσικό πρόσωπο...

Όπως δε επίσης αποφασίστηκε, την Καταστατική Συνέλευση θα ακολουθήσει, την ίδια ημέρα, στον ίδιο χώρο, Έκτακτη Γενική Συνέλευση, ώστε να δοθεί η δυνατότητα στα Μέλη του Συλλόγου, δημοκρατικά, να αποφασίσουν για την πρόταση που πιστεύουν ότι θα πρέπει να υιοθετηθεί αναφορικά με το μέλλον του Συλλόγου ή του ποδοσφαιρικού τμήματος.

Αν διερωτάστε κατά πόσον διαφωνώ με τα πιο πάνω σε πληροφορώ ότι η απόφαση αυτή με βρίσκει απόλυτα σύμφωνα. Αρκεί, ασφαλώς, ο καθορισμός της συγκεριμένης ημερομηνίας να μην έγινε υστερόβουλα, ήτοι κατά τρόπο που τα μέλη να βρεθούν μπροστά σε πιεστικά διλήμματα! Βέβαια, λογικό επόμενο είναι να ρωτήσετε: Μα αφού συμφωνείς, φίλε Κύπρο, με την απόφαση αυτή, τότε γιατί αισθάνεσαι την ανάγκη να τοποθετηθείς επί του θέματος; Κι απαντώ: Για λόγους ουσίας, αλλά και για λόγους διαδικασίας. Αλλά πριν τοποθετηθώ, να προσθέσω ακόμη και τούτο:

Κρίνω αξιοσημείωτο το γεγονός πως το Δ.Σ. αισθάνθηκε την ανάγκη να σημειώσει, στην ανακοίνωσή του ότι: παρά το γεγονός ότι το Δ.Σ. έχει την πεποίθηση πως η εκλογή του Συνδυασμού του Λώρη Κυριάκου, στην ολότητά του, αποτελεί και ισχυρή εντολή για εφαρμογή της πρότασης του Σταύρου Παπασταύρου, εντούτοις έλαβε τις πιο πάνω αποφάσεις προκειμένου να συμβάλει στο να επικρατήσει στον Σύλλογο ενότητα, σύμπνοια και ομόνοια, αλλά και υλοποιώντας την τοποθέτησή του πως θα αξιολογούνταν και τυχόν νέες προτάσεις που θα υποβάλλονταν.

Έχουμε, λοιπόν, και λέμε...

Παρατήρηση πρώτη: Μια βδομάδα μετά την εκλογική συνέλευση και την εκλογή, όντως, ολόκληρου του Συνδυασμού Λώρη Κυριάκου, το νέο συμβούλιο αντιλήφθηκε ότι άλλη οδός από αυτήν που κάμποσα μέλη τόνισαν στη διάρκεια της εκλογικής συνέλευσης -δηλαδή πρώτα καταστατική συνέλευση, μετά απόφαση περί του πρακτέου, αφού στο μεταξύ εξεταστούν σε βάθος όλες ή/και τυχόν άλλες προτάσεις, δεν υπήρχε. Ωστόσο: Ο εκλεγείς συνδυασμός, όχι μόνο υποστήριζε ακριβώς το αντίθετο, αλλά και επέβαλε τη διαδικασία που τελικά ακολουθήθηκε. Προεξοφλώντας -εκ προοιμίου- ότι: τυχόν εκλογή του Συνδυασμού Λώρη Κυριάκου, θα αποτελούσε και εντολή για εφαρμογή της πρότασης του Σταύρου Παπασταύρου. Και δηλώνοντας τούτο κατ’ επανάληψη πριν τα μέλη οδηγηθούν στις κάλπες.
Συμπέρασμα πρώτο: Στερνή μου γνώση, να σε είχα πρώτα...

Παρατήρηση δεύτερη: Μπορεί το Δ.Σ., προκηρύσσοντας σύγκληση καταστατικής συνέλευσης, να επικαλείται την ανάγκη εναρμόνισης του Καταστατικού του Συλλόγου με τις πρόνοιες του νέου περί Σωματείων και Ιδρυμάτων Νόμου (Ν. 104(I)/2017), αλλά αν υπήρχε αυτή η ανάγκη, σίγουρα τούτη δεν προέκυψε μετά τις 2 του Μάη 2018, αλλά από το 2017, που ο εν λόγω νόμος τροποποιήθηκε. Συνεπώς η πραγματικότητα είναι ότι κυρίαρχος λόγος για την καταστατική συνέλευση ήταν -και πριν και μετά τις 2 Μαΐου- πως η δραματική αλλαγή στον χαρακτήρα και τρόπο λειτουργίας του σωματείου -και πιο συγκεκριμένα του ποδοσφαιρικού του τμήματος- δεν μπορούσε να υιοθετηθεί ή μη μόνο με καταστατικές αλλαγές. Με τις οποίες, φευ, ο εκλεγείς συνδυασμός -και αυτοί που συγκάλεσαν και μεθόδευσαν, κατά πως αυτή εξελίχθηκε, την εκλογική συνέλευση της 2ας Μαΐου- διαφωνούσε και/ή έκρινε αχρείαστες τις όποιες περί τούτου καταστατικές αλλαγές.
Συμπέρασμα δεύερο: Και πάλιν στερνή μου γνώση, να σε είχα πρώτα...

Παρατήρηση τρίτη: Τετραγωνικά ορθός -και άκρως επιβαλλόμενος- ο βασικός στόχος του Δ.Σ., να προχωρήσει σε ενέργειες και να ακολουθήσει διαδικασίες που θα συμβάλουν στη διασφάλιση της μέγιστης δυνατής ενότητας και σύμπνοιας στις τάξεις της Ομόνοιας. Και απόλυτα ορθή η διαπίστωση πως ο χειρισμός του θέματος που τόσο δίχασε τα μέλη της εκλογικής συνέλευσης -αυτό ήταν τα κατά την ανακοίνωση “κρίσιμα ζητήματα των ημερών”- χρειάζεται χειρισμό με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, αντιλαμβανόμενοι όλοι πλήρως την ιστορικότητα των στιγμών. Αυτός όμως, ο βασικός στόχος της ενότητας και σύμπνοιας στις τάξεις της Ομόνοιας κι οι εξ αυτού οι επιβαλλόμενοι χειρισμοί με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, γιατί δεν έγιναν αντιληπτοί πριν την συνέλευση -και/ή έστω στη διάρκεια της συνέλευσης στις 2 Μαΐου- οδηγώντας έτσι τα πράγματα στην όξυνση που δακτυλόδειχναν περαιτέρω αντιπαράθεση ανάμεσα στα μέλη και φιλάθλους του σωματείου τις μέρες που θα έπονταν;
Συμπέρασμα υτ'ουπ: Στερνή μου γνώση, να σε είχα πρώτα, για άλλη μια φορά... Κι ευτυχώς, δηλαδή, γιατί Κύριος οίδεν που θα οδηγούνταν τα πράγματα, αν το Δ.Σ. επέμενε στη δική του θέση και υπέγραφε συμφωνία με τον επενδυτή, Ανορθωσιάτη, κ. Σταύρο Παπασταύρου...

Παρατήρηση τέταρτη: Αποτελεί αυταπάτη ότι η εκλογή του Συνδυασμού του Λώρη Κυριάκου, στην ολότητά του, αποτελεί και ισχυρή εντολή για εφαρμογή της πρότασης του Σταύρου Παπασταύρου. Πρώτα γιατί τέτοια πρόταση ουδέποτε τέθηκε στη βάσανο της ψηφοφορίας και αποδοχής -και κατά συνέπεια ουδέποτε εγκριθηκε από οποιαδήποτε πλειοψηφία των παρισταμένων μελών- και δεύτερο γιατί ο εκ των προτέρων ορισμός -που έδωσε πριν και κατά τη διάρκεια της συνέλευσης ο επικεφαλής του- πως εκλογή του συνδυασμού Λώρη Κυριάκου θα σήμαινε αυτόματα και υιοθέτηση της πρότασης Παπασταύρου, ήταν αυθαίρετος, παραπλανητικός και έξω από κάθε δημοκρατική διαδικασία. Διαδικασία, η οποία θέλει οι αποφάσεις σε ουσιώδη ζητήματα να παίρνονται απευθείας και όχι δια τη πλαγίας και/ή ως συμφραζόμενο άλλης απόφασης.
Συμπέρασμα τέταρτο: Η αναγνώριση  ενός εξόφθαλμου λάθους, πρέπει να γίνεται με ντόμπρο λόγο, με σαφήνεια, με θάρρος και στα ίσα. Και, σίγουρα, όχι με υπεκφυγές, που παραπέμπουν σε μη αναγνώριση του λάθους. Και λυπούμαι να πω ότι με την επανάληψη της αυταπάτης και του αυθαίρετου ορισμού του συνδυασμού του Λώρη Κυριάκου, στην ανακοίνωση του Δ.Σ., πιστοποιείται ότι ούτε το λάθος αναγνωρίστηκε, μηδέ ήλθε στο εκλεγέν συμβούλιο η στερνή γνώση, έστω και εκ των υστέρων... Κρίμα!

Υ.Γ.1.: Θα διερωτάστε, ίσως, πού κολλά στον τίτλο η παροιμία με τον φούρνο. Δηλαδή “εγιώ σ’ έκτισα φούρνε μου, εγιώ ’ννα σε χαλάσω”. Κι όμως κολλά και μάλιστα πολύ. Με την έννοια ότι η νεοεκλεγείσα διοίκηση, μόλις μια βδομάδα αφότου ανέλαβε, αποφάσισε και τροχιοδρόμησε το πρέπον -ως περιγράφω, ερμηνεύω και αναλύω πιο πάνω- βάζοντας τα πράγματα -έστω και καθυστερημένα- στη σωστή πορεία, η ίδια διοίκηση τα χαλάει! Τόσο με την αρχική ανακοίνωση για την σύγκληση της καταστατικής και μετά -την ίδια μέρα- της έκτακτης συνέλευσης, πλην όμως με την παράλληλη υπόμνηση του  αυθαίρετου ισχυρισμού ότι η εκλογή του συνδυασμού Λώρη Κυριάκου στην ολότητά του αποτελεί και ισχυρή εντολή για εφαρμογή της πρότασης του Σταύρου Παπασταύρου όσο και -πολύ περισσότερο- με μετέπειτα δηλώσεις του προέδρου του Σωματείου. Για τούτα, όμως, μια άλλη φορά...
Υ.Γ.2.: Επαναλαμβάνω: Η ομάδα πάνω απ' όλα, αλλά η Ομόνοια -και ότι αυτή εκφράζει- μαζί και ο κόσμος της ακόμη πιο πάνω απ' όλα!

Κυπ. Κ.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

back to top