Menu
Και να στο βήμα ανεβαίνει ο Λένιν…

Και να στο βήμα ανεβαίνει ο Λένιν…

* Σαν σήμερα, 22 Απριλίου...

Όλη η Ελλάδα... βάση αμερικανοΝΑΤΟικής εφόρμησης στην περιοχή

Όλη η Ελλάδα... βάση αμερικανοΝΑΤΟι…

• Το πλέγμα υποδομών που ...

Αν επιστραφούν οι “οκτώ” στην Τουρκία, θα επιστρέψουν και οι “δύο” στην Ελλάδα...

Αν επιστραφούν οι “οκτώ” στην Τουρκ…

* Με το θέμα των οκτώ Τού...

Στον απόηχο του δείπνου

Στον απόηχο του δείπνου

Γράφει: Νίκος Κατσουριδης...

Οι ναζί ξανάρχονται

Οι ναζί ξανάρχονται

Γράφει: Λιάνα Κανέλλη* Ο...

Ο Ερντογάν σε πρόωρες εκλογές με τους πολιτικούς του αντιπάλους στη φυλακή

Ο Ερντογάν σε πρόωρες εκλογές με το…

Γράφει: Ανδρέας Δενεζάκης...

Οι δορυφόροι του Άρη δημιουργήθηκαν από πρόσκρουση αστεροειδούς

Οι δορυφόροι του Άρη δημιουργήθηκαν…

• Σύμφωνα με ευρήματα μια...

Υπάρχει και μια... τελείως διαφορετική 21η Απριλίου

Υπάρχει και μια... τελείως διαφορετ…

Στις 21 Απριλίου 1963 πρα...

Η Μόσχα χαιρετίζει την ανακοίνωση της Β. Κορέας για τα πυρηνικά

Η Μόσχα χαιρετίζει την ανακοίνωση τ…

* Χαιρετίζει και η Ε.Ε. κ...

Γερμανία: Δεκάδες νεοναζί υπηρετούν στην αστυνομία και τον στρατό!

Γερμανία: Δεκάδες νεοναζί υπηρετ…

Οι γερμανικές υπηρεσίες α...

Prev Next

Νέα ιμπεριαλιστική επίθεση στη Συρία και Κύπρος...

Νέα ιμπεριαλιστική επίθεση στη Συρία και Κύπρος...

* Δούλεμα -και μάλιστα χοντρό- ή θράσος απύθμενο;

 

Γράφει: Κύπρος Κουρτελλάρης

Ώστε έτσι, λοιπόν: Για την στρατιωτική επιχείρηση εναντίον στόχων στη Συρία δεν έχει χρησιμοποιηθεί ο εναέριος χώρος της Κύπρου, ούτε έχει επηρεαστεί το FIR ή αεροδιάδρομοι του, αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου, ο οποίος επαναλαμβάνει ότι η Κύπρος δεν είχε οποιαδήποτε συμμετοχή σε αυτή την επιχείρηση και εκφράζει την ελπίδα ότι στη συνέχεια πηγές κινδύνων στη γειτονική χώρα θα αντιμετωπισθούν με ειρηνικά μέσα και μέσω διαλόγου.

Κι όμως: Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας, μαχητικά αεροσκάφη τύπου Torando απογειώθηκαν από τη βάση Ακρωτηρίου και έπληξαν “επιτυχώς” δύο στόχους στη Συρία!

Το βρετανικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι δύο ζεύγη μαχητικών αεροσκαφών τύπου Tornado που απογειώθηκαν περίπου στις 3 το πρωί ώρα Κύπρου από τη βάση Ακρωτηρίου έπληξαν με πυραύλους Storm Shadow εγκατάσταση στη Συρία που συνδέεται με χημικά όπλα 15 χιλιόμετρα δυτικά της πόλης Χομς...

Και το ερώτημα -προς τους κυβερνώντες στην μακαρία νήσο- είναι πολύ απλό: Άλλο εναέριος χώρος της Κύπρου και άλλο οι βρετανικές βάσεις στο νησί μας, ανάμεσα στις οποίες και το Ακρωτήρι; Το οποίο, σύμφωνα με τους ίδιους του Βρετανούς χρησιμοποιήθηκε ως ορμητήριο εναντίον της Συρίας.

Μα επιτέλους, τι άλλο από ορμητήριο εναντίον της Συρίας είναι η Κύπρος, όταν το βρετανικό υπουργείο Άμυνας δηλώνει πως μαχητικά αεροσκάφη τύπου Torando απογειώθηκαν από τη βάση Ακρωτηρίου και έπληξαν “επιτυχώς” δύο στόχους στη Συρία;

Βλέπετε: το χτύπημα ακριβείας έγινε σε πρώην πυραυλική βάση της Συρίας, όπου η συριακή κυβέρνηση αποθήκευε σύμφωνα με τους Δυτικούς- συστατικά στοιχεία παρασκευής χημικών όπλων, ενώ τα τέσσερα Tornado επέστρεψαν ασφαλή στο Ακρωτήρι. Μάλιστα το βρετανικό υπουργείο Άμυνας κήρυξε την επιχείρηση “επιτυχημένη”...

Κι ενώ, λοιπόν, οι Βρετανοί ανερυθρίαστα και κυνικά ομολογούν από που εφόρμησαν τα βρετανικά Tornado, ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος δηλώνει πως: “η Κύπρος δεν είχε οποιαδήποτε συμμετοχή σε αυτή την επιχείρηση και στη χώρα μας επικρατούν συνθήκες πλήρους ασφάλειας”. Αν -στο χαμό του κόσμου- έλεγε πως η Κυπριακή Δημοκρατία “δεν είχε οποιαδήποτε συμμετοχή σε αυτή την επιχείρηση”, άντε να πω ότι τηρούνται κάποια προσχήματα. Όχι, όμως, και η Κύπρος, κύριε Πρόδρομε.

Βλέπετε, στην Κύπρο περιλαμβάνονται -είτε αρέσει είτε όχι σε κάποιους- και οι λεγόμενες κυρίαρχες βρετανικές βάσεις. Θλιβερό και επικίνδυνο για το λαό μας κατάλοιπο της βρετανικής αποικιοκρατίας μεν, αλλά πάντοτε κομμάτι της Κύπρου, έτσι κύριε Πρόδρομε;

Σημειώνω, βέβαια, την αναφορά του κυβερνητικού Εκπροσώπου ότι “οι Αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας παρακολουθούν από την πρώτη στιγμή την κατάσταση” και ότι “η Κύπρος δεν έτυχε οποιασδήποτε προηγούμενης ενημέρωσης”. Να μου επιτρέψει, όμως, να έχω τι ισχυρές μου επιφυλάξεις για τον ισχυρισμό του ότι “για την επιχείρηση αυτή δεν έχει χρησιμοποιηθεί ο εναέριος χώρος ούτε έχει επηρεαστεί το F.I.R. ή αεροδιάδρομοι του”.

Εκτιμώ, ακόμη, πως ο κ. Προδρόμου εκφράζει επίσης την ελπίδα “ότι στη συνέχεια θα καταστεί δυνατό να αποφευχθούν στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Συρία και ότι πηγές κινδύνων σε αυτή τη γειτονική χώρα θα αντιμετωπισθούν με ειρηνικά μέσα και μέσω διαλόγου”.

Αλλά ξέρετε κάτι; Μια παροιμία λέγειάι Γιώρκη βούθα μου, τζι’ εσού τον πόδα τάρασσε”. Κι η ειρήνη για να επικρατήσει του πολέμου χρειάζεται δράση, κύριε Προδρόμου, όχιyes Sirστο κάθε αίτημα των... “στρατηγικών” μας εταίρων, αλλά φευ, παράφρονες πολεμκάπηλους Δυτικούς. Ακόμη και αν αυτοί είναι πρόεδροι και πρωθυπουργοί!

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

back to top