Menu
Ικανοποιημένοι σε μεγάλο βαθμό από τις διακοπές τους στην Κύπρο οι πλείστοι περιηγητές

Ικανοποιημένοι σε μεγάλο βαθμό από …

• Σύμφωνα με τα αποτελέσμ...

Νέες μεγάλες διαδηλώσεις ενάντια στο «νόμο της σκλαβιάς» του Όρμπαν

Νέες μεγάλες διαδηλώσεις ενάντι…

• Την Κυριακή, στην Ουγγα...

Ας ξυπνήσουν αυτοί που ονειρεύονται μηδέν εγγυήσεις, μηδέν στρατό στην Κύπρο!

Ας ξυπνήσουν αυτοί που ονειρεύονται…

• “Εγερτήριο” από τον Τού...

Για μια Κύπρο στην οποία αφέντης θα είναι ο λαός της!

Για μια Κύπρο στην οποία αφέντης θα…

Γράφει: Ελισαίος Βαγενάς*...

Προδρόμου: Δεν κομίζει μηνύματα η Λουτ

Προδρόμου: Δεν κομίζει μηνύματα η Λ…

• Θα επανέλθει στις αρχές...

Εκδήλωση για τα 100 χρόνια του ΚΚΕ πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία

Εκδήλωση για τα 100 χρόνια του ΚΚΕ …

Εκδήλωση για τα 100 χρόνι...

Η θλίψη ενός Κύπριου Κομμουνιστή...

Η θλίψη ενός Κύπριου Κομμουνιστή...

Γράφει: Κύπρος Κουρτελλάρ...

Η έκρηξη της οργής και η απόγνωση των Γάλλων

Η έκρηξη της οργής και η απόγνωση τ…

Γράφει: Χαράλαμπος Μερακλ...

Η πορεία προς τον πάτο ξεκίνησε...

Η πορεία προς τον πάτο ξεκίνησε...

Γράφει: Νίκος Μπογιόπουλο...

Απ' την παλέτα στη μουτζούρα;

Απ' την παλέτα στη μουτζούρα;

Γράφει: Λιάνα Κανέλλη* Τ...

Prev Next

Υποκριτές..., ρε υποκριτές!

Υποκριτές..., ρε υποκριτές!

* Ακούς εκεί οι Ευρωηγέτες μας να ζητούν τη διενέργεια διεθνούς έρευνας για το φόνο της δημοσιογράφου Δάφνης Γκαλίτζια, η οποία δολοφονήθηκε γιατί διερευνούσε εγκλήματα του συστήματος -καπιταλισμός- που οι ίδιοι υπηρετούν

 

Γράφει: Κύπρος Κουρτελλάρης

Μάλιστα, τώρα σωθήκαμε... Κι εμείς -οι απανταχού της τάχαμου ενωμένης Ευρώπης κοινοί θνητοί- και οι θεσμοί όλοι! Και πως έγινε αυτό; Μα είναι απλό: ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου -εκ του ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος ορμώμενος- Αντόνιο Ταγιάνι ζήτησε, λέγει τη διεξαγωγή διεθνούς διερεύνησης της δολοφονίας της Μαλτέζας δημοσιογράφου Δάφνης Καρουάνα Γκαλίτζια. Η οποία -θυμίζω- δολοφονήθηκε ενώ διερευνούσε υποθέσεις που σχετίζονταν με τα έγγραφα του Παναμά.

Θυμίζω ακόμη ότι: Η Δάφνη Γκαλίτζια έχασε τη ζωή της την περασμένη βδομάδα, όταν εξερράγη βόμβα που τοποθετήθηκε στο αυτοκίνητό της, ενώ ήδη η οικογένεια της αδικοχαμένης δημοσιογράφου κατηγόρησε τον πρωθυπουργό της χώρας, Τζόσεφ Μουσκάτ, ότι σχετίζεται με το φόνο ενώ εκφράζονται φόβοι ότι δεν θα υπάρξει δίκαιη αντιμετώπιση από τους ανακριτές της χώρας.

Που λέτε ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου δήλωσε αργά χθες στην Ευρωβουλή: “Αναμένω ότι οι μαλτέζικες αρχές θα πράξουν το παν για να διαλευκάνουν την υπόθεση» και πρόσθεσε πως το κάθε στοιχείο πρέπει να διερευνηθεί.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν τα πρακτορεία από τις Βρυξέλλες οκ. Ταγιάνι σημείωσε παράλληλα πως κατά την άποψή του «θα πρέπει να εμπλακεί και η Europol, στο πλαίσιο μιας διεθνούς έρευνας, στη οποία όλες οι αστυνομικές δυνάμεις μπορούν να συνεργαστούν προκειμένου οι υπεύθυνοι να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης»!

Και το πιο... εκκωφαντικό: Λέγοντας πως η φόνος της Μαλτέζας μπλόγκερ δεν θα μείνει ατιμώρητος, ο κ. Ταγιάνι συμπλήρωσε: «Πώς μπορούμε να υποστηρίζουμε αξιόπιστα τη δημοσιογραφία διεθνώς όταν δεν μπορούμε να προσφέρουμε δικαιοσύνη και προστασία στο σπίτι μας;».

Το πλέον δε υποκριτικό είναι πως: Σε μια ένδειξη τιμής -αποφασίσανε οι ευρωηγέτες μας- η αίθουσα Τύπου του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο πήρε το όνομα της Καρουάν Γκαλίτζια...

Κι η υποκρισία στην υποκρισία είναι ότι τη διερεύνηση της υπόθεσης, ζήτησε και ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν Φράνς Τίμερμανς... “Ο βίαιος φόνος της Ντάφνι και το γεγονός ότι σημειώθηκε σε ένα κράτος-μέλος της Ε.Ε. είναι συγκλονιστικό», δήλωσε ενώπιον της Ευρωβουλής ο Φράνς. Τίμερμανς...

Ξέρετε, αυτό που προσωπικά μου τη δίνει, είναι πρωτίστως η υποκρισία. η υποκρισία των ηγητόρων της γηραιάς ηπείρου, οι οποίοι νομίζουν ότι ο κόσμος τρώει κουτόχορτο. Κι ότι χάβει ό,τι μπαγιάτικο και πολλάκις μασημένο του σερβίρουν και ξανα-σερβίρουν και ξανα-σερβίρουν... Κι όμως, τα πράγματα είναι πολύ απλά:

Οι δολοφόνοι της Μαλτέζας δημοσιογράφου, όπως και η πολυεπίπεδη και πολυδιάστατη διαφθορά την οποία η δημοσιογράφος κυνηγούσε -και για τα ευρήματα της οποίας δολοφονήθηκε- παιδί του συστήματος που οι θεσμοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης υπηρετούν, είναι! Προϊόν του αδιάντροπου και ξετσίπωτου καπιταλισμού στην σημερινή “σύγχρονη”, πλην ακραία και άκρως επιθετική του μορφή, είναι. Του συστήματος εκείνου που ρίχνει τους εργαζόμενους στην φτώχεια και την εξαθλίωση, μετατρέποντάς τους σε σύγχρονους δούλους και δουλοπάροικους, αλλά και που ταυτόχρονα συγκεντρώνει τον παραγώμενο -από τους σύγχρονους δούλους και δουλοπάροικους, βεβαίως βεβαίως- πλούτο, ολοένα και σε λιγότερους ανθρώπους. Σε μια μικρή ολιγαρχική ελίτ, την οποία ακριβώς οι θεσμοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης πιστά υπηρετούν και πειθήνια για το δικό της συμφέρον νομοθετούν και κανονοθετούν...

Βλέπετε, ιστορικά -όπως έγραψε σε σχετικό άρθρο ο Κώστας Λουλουδάκης στον “Ημεροδρόμο” και αναδημοσιεύσαμε στην ιστοσελίδα μας (Το Τελευταίο Καρφί στο Φέρετρο), την Τρίτη, 24 Οκτωβριου: “...Η επιβολή τού καπιταλισμού στηρίχτηκε αρχικά στην μαζική υποδούλωση ανθρώπων και εδαφών και ορθοπόδησε με νόμους που επέβαλαν ποικίλες μορφές δουλοπαροικίας και δουλείας. Επίσημα, δηλαδή στο νομικό του οπλοστάσιο και στα νομικά έγγραφα της καπιταλιστικής παράδοσης, η υποδούλωση και οι δουλοπαροικίες δεν θεωρήθηκαν ως κάτι μεμπτό, αντίθετα, εξυμνήθηκαν ως “πολιτιστική προσφορά” σε αμόρφωτους και κατώτερους ανθρώπους  και οι δούλοι χαρακτηρίστηκαν “ως επί σύμβαση εργάτες”.

Αργότερα -συνεχίζει ο Κώστας Λουλουδάκης- τον καιρό της μισθωτής εργασίας επινοήθηκαν σύγχρονα εργαλεία επιβολής των νόμων της αγοράς, που στην ουσία τους, εκτός του ότι περιγράφουν ξεκάθαρα την συνάφεια μεταξύ της δουλείας και της μισθωτής εργασίας, εντυπωσιάζουν, λόγω του εύρους των αναφορών τους, στις ταξικές και φασιστικές δομές της καπιταλιστικής κοινωνίας».

Τονίζω την αναφορά σε “επιβολή του καπιταλισμού με νόμους”, τους οποίους δεν υιοθετούσε “δημοκρατικώ τω τρόπω” η πλειοψηφία του λαού δια των αντιπροσώπων του, αλλά επέβαλλαν σ’ αυτή την πλειοψηφία των νομοθετών εκπροσώπων του λαού οι εκπρόσωποι του κεφαλαίου και οι πληρωμένοιθεωρητικοί” του συστήματος.

Ε, το λοιπόν, σ’ αυτούς του πληρωμένους -και μάλιστα πολύ αδρά- εκπροσώπους του κεφαλαίου προσωπικά περιλαμβάνω και τους θεσμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όσο και αν τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου -όπως και των τοπικών κοινοβουλίων των χωρών μελών, ασφαλώς- εκλέγονται απευθείας από τους λαούς των χωρών που συναποτελούν την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Συνιστά, λοιπόν, υποκρισία ταγοί των ευρωπαϊκών θεσμών, που δουλικά -έως οσφυοκαμπτικά- υπηρετούν τον ακραίο καπιταλισμό, υιοθετώντας νομοθεσίες και κανονισμούς που τον εξυπηρετούν για να παράγει ότι παράγει και όλοι οι λαοί σήμερα βιώνουμε, αυτοί οι ίδιοι ταγοί να λαϊκίζουν και να ζητούν τάχαμου διεθνή έρευνα για εγκλήματα που το σύστημα -ο σημερινός ακραίος και επιθετικός καπιταλισμός- που οι ίδιοι υπηρετούν, υποθάλπτει και/ή διενεργεί. Όπως υποκρισία είναι να χύνονται από τους ταγούς στις Βρυξέλλες -το κέντρο της καπιταλιστικής ολοκλήρωσης- κροκοδείλια δάκρυα για τα θύματα αυτών των εγκλημάτων...

 

Υ.Γ. Να σας αναφέρω ένα παράδειγμα τέτοιας υποκρισίας: Το να υιοθετούν οι θεσμοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης -στα πλαίσια της καταστολής δήθεν τη τρομοκρατίας- αποφάσεις και πολιτικές γιακτυπήματα” στον... ριζοσπαστισμό και να υιοθετεί αυτά και η “αριστερήκυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα -του οποίου το “ριζοσπαστικό”, άρα και ο “ριζοσπαστισμόςείναι συστατικό του ονόματος του κόμματος- συνιστά ή δεν συνιστά άκρον άωτο της υποκρισίας; Αλλά γιατί οι ταγοί των Βρυξελλών θεωρούν τον “ριζοσπαστισμό” συνώνυμο της τρομοκρατίας; Μα πολύ απλά διότι οι ρίζες που πρέπει οι εργαζόμενοι να σπάσουν είναι οι σαθρές ρίζες και το βρυκολακιασμένο δέντρο που απ’ αυτές φύτρωσε και φούντωσε -για να μην πω και τα δεσμά- του καπιταλισμού... Κι έτσι, οι Ευρωπαίοι ταγοί και τα ντόπια, ανά χώρα μέλος -πλην όμως όλοι τους υπηρέτες του καπιταλισμού- μετατρέπουν όλους όσοι από εμάς τους Ευρωπαίους εργαζόμενους θέλουμε να αποτινάξουμε τα ασφυκτικά -μέχρι θανατου- δεσμά του καπιταλισμού σε... τρομοκράτες! Και την  ιδεολογία μας -τον κομμουνισμό- συνώνυμο της τρομοκρατίας και του φασισμού! Βρε ουστ από ’δω...

Κυπ. Κ.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

back to top